Οι Χάρτες Google έχουν ένα περίεργο νέο Πασχαλινό αυγό που θα λατρέψουν οι θαυμαστές του Star Wars

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 1 Ιανουαρίου 2020 στις 11 ώρες 21 λεπτά

Οι Χάρτες Google μόλις απέκτησαν ένα νέο κινούμενο σχέδιο στην έκδοση ιστού που μιμείται τη μετάβαση στην ταχύτητα υπερδιαστήματος κατά την πλοήγηση μεταξύ των πλανητών του ηλιακού συστήματος. Αυτό που δίνει εν συντομία την εντύπωση ότι βρισκόμαστε στο Γεράκι της Χιλιετίας με τους Χαν Σόλο και Τσέμπακα.

Προεπισκόπηση της κινούμενης εικόνας από το διάστημα στο Google Maps / Credits: Phonandroid

Οι μηχανικοί της Google έχουν πάντα εξαιρετικές ιδέες για να γλιστρήσουν τα μικρά Πασχαλινά αυγά όπου είναι λιγότερο αναμενόμενα. Το τελευταίο εντοπίστηκε από έναν συντάκτη: είναι ένα κινούμενο σχέδιο που η Google προφανώς μόλις πρόσθεσε κατά την πλοήγηση μεταξύ των πλανητών. Τώρα, όταν αλλάζουμε τον πλανήτη από την πλαϊνή μπάρα, τα αστέρια μετατρέπονται σε μπλε μονοπάτια, τότε ο νέος πλανήτης εμφανίζεται στο τέλος της κινούμενης εικόνας. Σας θυμίζει τίποτα; Εάν είστε οπαδός του Star Wars, πιθανότατα θα αναγνωρίσετε αμέσως αυτό το μάτι.

Πράγματι, όταν ο Han Solo και ο Chewbacca μπαίνουν στο «υπερδιάστημα» στο μυθικό γεράκι της Χιλιετίας, και επομένως το πλοίο τους περιστρέφεται πιο γρήγορα από την ταχύτητα του φωτός, μπορούμε να δούμε τα αστέρια να μετατρέπονται επίσης σε φωτεινά μονοπάτια.

Πώς να εισαγάγετε υπερδιάστημα στους Χάρτες Google

Αν θέλετε να το δοκιμάσετε μόνοι σας, είναι πολύ απλό:

  • Μεταβείτε στη διεύθυνση http://www.google.fr/maps από τον υπολογιστή σας
  • Βάλτε τον χάρτη σε λειτουργία δορυφόρου
  • Σμίκρυνση του χάρτη όσο το δυνατόν περισσότερο – μια πλευρική γραμμή θα εμφανιστεί στα αριστερά με μια λίστα πλανητών και άλλων δορυφόρων
  • Κάντε κλικ σε οποιοδήποτε αντικείμενο
  • Περιστρέψτε πιο γρήγορα από το φως

Διαβάστε επίσης: Χάρτες Google – χαρακτηριστικά που πρέπει να γνωρίζετε (διαδρομή, GPS, Street view)

Καθώς η Google δεν έχει επικοινωνήσει καθόλου για αυτή τη μικρή αλλαγή, είναι δύσκολο να πούμε με βεβαιότητα πότε προστέθηκε αυτό το κινούμενο σχέδιο. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη την ομοιότητά του με το κινούμενο σχέδιο του διάσημου franchise, δεν φαίνεται αδύνατο να γίνει αυτό ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΑΥΓΟ κυκλοφόρησε για να σηματοδοτήσει την κυκλοφορία του Star Wars: Η άνοδος του Skywalker.