Οι πωλήσεις iPhone συνεχίζουν να μειώνονται, προχωρά η Huawei και η Samsung

Phonandroid : actu Android et High-tech

Τα IPhones είχαν ακόμη ένα δύσκολο δεύτερο τρίμηνο σε σύγκριση με πέρυσι. Η Huawei και η Samsung, από την άλλη πλευρά, είδαν τις πωλήσεις τους να αυξάνονται κατά 16,5% και 3,5% αντίστοιχα. Οι δύο κατασκευαστές καταφέρνουν να τα πάνε καλά παρά τη συνολική τάση που παραμένει προς τα κάτω στην αγορά smartphone.

Σύμφωνα με την εταιρεία Gartner, 368 εκατομμύρια smartphone πωλήθηκαν παγκοσμίως το δεύτερο τρίμηνο του 2019, έναντι 374 εκατομμυρίων το 2018. Αυτό αντιπροσωπεύει μείωση 1,7%. Η Apple ήταν και πάλι ο κατασκευαστής που επηρεάστηκε περισσότερο από αυτήν την επιβράδυνση με πτώση 13,8% στις πωλήσεις iPhone σε διάστημα ενός έτους. Στην κορυφή 5, Η Huawei και η Samsung είδαν την ισχυρότερη ανάπτυξη με 16,5% και 3,8% περισσότερες πωλήσεις. Μαζί, αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ένα τρίτο των συνολικών πωλήσεων smartphone παγκοσμίως.

Η Huawei και η Samsung έχουν ένα καλό δεύτερο τρίμηνο σε ένα πλαίσιο κρίσης

Ο Gartner σημειώνει ότι οι κυρώσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ εναντίον της Huawei είχαν αρνητικό αντίκτυπο στις διεθνείς πωλήσεις smartphone του κατασκευαστή. Αλλά αυτή η μείωση αντισταθμίστηκε σε μεγάλο βαθμό από ένα αύξηση των πωλήσεων στην Κίνα περίπου 31% σύμφωνα με την εταιρεία, ένα ρεκόρ. Άλλοι αναλυτές είχαν ήδη ανακοινώσει αυτή τη μετεωρολογική αύξηση των πωλήσεων της Huawei στην Κίνα μετά το διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ.

Η Samsung, όσον αφορά, κατάφερε να πουλήσει 75 εκατομμύρια smartphone το δεύτερο τρίμηνο του 2019, η οποία της επιτρέπει να ενισχύσει το μερίδιό της στην παγκόσμια αγορά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου με 20,4% των πωλήσεων, έναντι 19,3% το δεύτερο τρίμηνο του 2018. Η Gartner εξηγεί αυτήν την εξέλιξη της Samsung από τις πωλήσεις των smartphone της της σειράς Το Galaxy A που παίρνει όλο και μεγαλύτερη σημασία στον κατασκευαστή.

Το τελευταίο παίρνει τώρα τα τμήματα εισόδου και μεσαίας κατηγορίας στα σοβαρά για την αντιμετώπιση του κινεζικού ανταγωνισμού. Μια απόφαση που αποδίδει γνωρίζοντας αυτό κορυφαίες πωλήσεις Galaxy S10 μειώθηκαν το δεύτερο τρίμηνο. Τέλος, για να έρθει στα νούμερα της Apple, η εταιρεία πούλησε 38 εκατομμύρια iPhone το δεύτερο τρίμηνο του 2019. Αυτό είναι 13,8% λιγότερο σε σύγκριση με το 2018. Η Apple έχει πλέον μερίδιο 10,5% αγορά, πάνω από 5 βαθμούς πίσω από την Huawei (10,8%).

Πηγή: Gartner