Οι ιδρυτές των WhatsApp, Instagram και Oculus έχουν αποχωρήσει από το Facebook

Phonandroid : actu Android et High-tech

Ο Nate Mitchell, συνιδρυτής της Oculus, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το Facebook, το οποίο αγόρασε την εταιρεία του το 2014 για 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι δημιουργοί του WhatsApp και του Instagram που έχουν ήδη εγκαταλείψει το πλοίο πριν από λίγους μήνες, δεν υπάρχει πλέον ιδρυτής των τριών μεγαλύτερων εξαγορών της εταιρείας Mark Zuckerberg.

Nate Mitchell, συνιδρυτής της Oculus

Και ένα ακόμη. Το Facebook έχει χάσει έναν από τους συνιδρυτές μιας από τις πιο σημαντικές εξαγορές του. Αυτή τη φορά, η Nate Mitchell, στην καταγωγή του Oculus, ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από την ομάδα του Mark Zuckerberg. «Μετά από επτά απίστευτα χρόνια, αποφάσισα να εγκαταλείψω το Oculus / Facebook. Περιμένω από την καταπληκτική ομάδα του Facebook να συνεχίσει να μας εκπλήσσει και να μας χαροποιεί σε αυτήν την αποστολή να χτίσουμε την επόμενη πλατφόρμα πληροφορικής. Ανυπομονώ να δω τι θα ακολουθήσει », δημοσίευσε στο Reddit.

Το Facebook έχασε συνιδρυτές των WhatsApp, Instagram και Oculus, τις μεγαλύτερες εξαγορές του

Το Facebook αγόρασε το Oculus για 2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2014, σε μια εποχή που οι ελπίδες για εφαρμογές και τεχνολογίες επαυξημένης πραγματικότητας ήταν στο αποκορύφωμά τους. Το ευρύ κοινό γνωρίζει κυρίως την εταιρεία για την εμπορία των ακουστικών AR. Με την αποχώρηση του Nate Mitchell, είναι τώρα όλοι οι συνιδρυτές των τριών μεγαλύτερων εταιρειών που αγόρασε το Facebook που έχουν συσκευάσει τις τσάντες τους. Τον Απρίλιο του 2019, ο Jan Koum, από το WhatsApp, ανακοίνωσε επίσης την έξοδο του. Τον Σεπτέμβριο του 2018, ο Kevin Systrom και ο Mike Krieger του Instagram απομακρύνθηκαν επίσης από το Facebook.

Διαβάστε επίσης: Το WhatsApp και το Instagram θα αλλάξουν τα ονόματά τους

Γνωρίζουμε ότι οι ομάδες WhatsApp και Instagram δεν ενέκριναν πάντα τις πολιτικές και τις αποφάσεις του Facebook, ιδίως όσον αφορά την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων. Αρκετές αναφορές έχουν σημειώσει εσωτερικές συγκρούσεις μεταξύ των ηγετών των δύο εφαρμογών και εκείνων της μητρικής τους εταιρείας Facebook, η οποία έχει αναδιαμορφώσει σε μεγάλο βαθμό τα μοντέλα των δύο υπηρεσιών από τότε που έπεσε στα χέρια της.

Πηγή: CNBC