Οι ιδρυτές της Google εγκατέλειψαν το αλφάβητο, μια σελίδα γυρίζει

Phonandroid : actu Android et High-tech

Οι ιδρυτές της Google Larry Page και Sergey Brin αποχωρούν από τη διαχείριση της ομάδας Alphabet. Οι δύο άνδρες αποφάσισαν να παραδώσουν αυτήν την ευθύνη στον Sundar Pinchai, τωρινό πρόεδρο της Google. Τώρα έχει το βαρύ καθήκον να κρατά τα ηνία αυτής της κολοσσιαίας αυτοκρατορίας.

Σε πρώτο πλάνο, οι Sergey Brin (αριστερά) και Larry Page (δεξιά), οι ιδρυτές της Google. Στο βάθος, ο Eric Schmidt, Διευθύνων Σύμβουλος της Google από το 2001 έως το 2011. Συντελεστές: Wikipedia

Στις 10 Αυγούστου 2015, ο Larry Page και ο Sergey Brin έγραψαν σε μια επιστολή: Η Google δεν είναι μια συμβατική επιχείρηση, δεν έχουμε καμία πρόθεση να γίνουμε μία ». Οι δύο ιδρυτές της μηχανής αναζήτησης γνωρίζουν ότι οι δραστηριότητες της εταιρείας τους είναι πολύ ποικίλες και ότι απαιτείται εσωτερική αναδιάρθρωση. Έτσι γεννήθηκε η ομάδα Alphabet. Στη συνέχεια, οι δύο άνδρες επιλέγουν να διορίσουν τον Sundar Pinchai ως πρόεδρο της Google, ενώ θα διαχειρίζονται τις άλλες εταιρείες στο σύμπαν της Google μέσω του Alphabet.

Στις 4 Δεκεμβρίου 2019, Ο Larry Page και ο Sergey Brin αποφάσισαν να παραιτηθούν από την εκτελεστική επιτροπή του Alphabet και παραδώστε τα ηνία της αυτοκρατορίας της Καλιφόρνιας στον Sundar Pinchai, τώρα διευθύνοντα σύμβουλο της Alphabet. ” Το Alphabet είναι πλέον μια σταθερή επιχείρηση και η Google και τα άλλα στοιχήματά μας λειτουργούν αποτελεσματικά ως ανεξάρτητες επιχειρήσεις […] Ήρθε η ώρα να απλοποιήσουμε την ιεραρχία μας », είπε στους Larry Page και Sergey Brin σε μια επιστολή προς τους υπαλλήλους τους.

Στην πραγματικότητα, τα δύο παρενέργειες είχαν αποσυρθεί λίγο πολύ από την επιχείρηση της Google για μερικά χρόνια τώρα, προτιμώντας να χρηματοδοτούν έργα και δημιουργίες για τις οποίες έδειξαν ενδιαφέρον. Ο Larry Page υποστήριξε για παράδειγμα την ανάπτυξη ενός ιπτάμενου αυτοκινήτου που ονομάζεται Flyer. «Δεν ήμασταν ποτέ ο τύπος που πρέπει να παραμείνουμε σε ηγετικές θέσεις όταν πιστεύουμε ότι υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος για να διευθύνουμε την επιχείρηση. Και η Alphabet και η Google δεν χρειάζονται πλέον δύο CEO και έναν πρόεδρο », καθορίζει τους δύο ιδρυτές στο ίδιο γράμμα.

Διαβάστε επίσης: Το Alphabet (Google) έχει πλέον περισσότερα χρήματα από την Apple

Sundar Pinchai, η λογική επιλογή

Σε τέσσερα χρόνια, ο Sundar Pinchai έχει καθιερωθεί ως εικονική φιγούρα της Google. Κατάφερε να ενοποιήσει τις ιστορικές δραστηριότητες της Google και να αναπτύξει νέους τομείς δραστηριότητας, όπως smartphone Google Pixel και ακόμη και το Google Home και τον κόσμο των συνδεδεμένων σταθμών. Ο Sundar Pinchai έχει επίσης εποπτεύσει ολόκληρη τη διάσταση της έρευνας και της διαφήμισης και έχει διαχειριστεί φυσικά (για το καλό ή για το κακό) τις διάφορες κρίσεις που έχουν επηρεάσει την Google τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Προς τα εμπρός, ο Sundar Pinchai θα είναι διευθύνων σύμβουλος της Google και του Alphabet. Θα είναι υπεύθυνος για την ηγεσία της Google και τη διαχείριση της επένδυσης της Alphabet στο άλλο χαρτοφυλάκιο στοιχημάτων μας. Είμαστε βαθιά αφοσιωμένοι στην Google και το Alphabet και θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε ενεργά ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου, μέτοχοι και συνιδρυτές. Επιπλέον, σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να μιλάμε τακτικά με τον Sundar, ειδικά για θέματα για τα οποία είμαστε παθιασμένοι », ολοκληρώστε τους Larry Page και Sergey Brin.

Η αποχώρηση των δύο ανδρών έρχεται λίγο μετά από αυτήν την ενοχλητική υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης γύρω από τον Andy Rubin, δημιουργό του λειτουργικού συστήματος Android. Η Google παραδέχτηκε να πληρώσει αποζημίωση ύψους 90 εκατομμυρίων δολαρίων για τον κατηγορούμενο να εγκαταλείψει την εταιρεία χωρίς να προκαλέσει σκάνδαλο. Μια πληρωμή που επικυρώθηκε και επηρεάστηκε από τον Larry Page και τον Sergey Brin αυτοπροσώπως.

Πηγή: Ενσύρματο