Οι Ειδήσεις Google αλλάζουν το σχεδιασμό σε υπολογιστή: εδώ είναι η νέα διεπαφή

Phonandroid : actu Android et High-tech

Οι Ειδήσεις Google προσφέρουν μια νέα σχεδίαση σε υπολογιστή. Η Google μόλις παρουσίασε τη νέα διεπαφή που προορίζεται να είναι σαφέστερη και πιο ευανάγνωστη.

Οι Ειδήσεις Google πρόκειται να έχουν νέο σχεδιασμό υπολογιστή. Η εταιρεία Mountain View αποφάσισε να το κάνει μετά την αναθεώρηση της εφαρμογής για κινητά. Η νέα διεπαφή των Ειδήσεων Google σε υπολογιστή εμπνέεται επίσης από αυτήν της εφαρμογής Android και iOS και δίνει έμφαση στην αναγνωσιμότητα.

Οι Ειδήσεις Google αποκτούν μια νέα σχεδίαση σε υπολογιστή

Η εμφάνιση των Ειδήσεων Google είναι σε γενικές γραμμές παρόμοια με αυτήν της φυσικής σελίδας αποτελεσμάτων αναζήτησης. Πράγματι, μεταβαίνοντας στην καρτέλα Ειδήσεις του Google, δεν θα βλέπετε πλέον απλά μια σειρά άρθρων που έχουν συνταχθεί για το ίδιο θέμα. Όπως η καρτέλα “Όλα”, Η Google προσφέρει τώρα ένα Onebox. Αυτό είναι το ένθετο στο οποίο τρία άρθρα επισημαίνονται ειδικά πάνω από τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Τα άλλα άρθρα ειδήσεων έρχονται μετά τους χάρτες Onebox, αλλά είναι πολύ πιο ευανάγνωστα από ό, τι στην παλιά έκδοση, συμπεριλαμβανομένων μεγαλύτερων τίτλων και εικόνας. Το όνομα και το λογότυπο των ιστότοπων έχουν επίσης μια θέση στη νέα κάρτα που προορίζεται για κάθε νέα, κάτι που δεν συνέβαινε στην παλιά έκδοση. Ως εκ τούτου, η Google αποφάσισε να παρουσιάσει λιγότερα άρθρα στις Ειδήσεις Google εστιάζοντας στην αναγνωσιμότητα.

Διαβάστε επίσης : Η Google απειλεί να κλείσει τις Ειδήσεις Google στην Ευρώπη

«Η νέα διεπαφή επισημαίνει τα ονόματα των εκδοτών και οργανώνει άρθρα πιο καθαρά για να σας βοηθήσει να βρείτε τις ειδήσεις που χρειάζεστε», διαβάστε μια ανάρτηση που έκανε η Google στο Twitter. Η εταιρεία Mountain View παρουσιάζει το νέο σχέδιο σε ένα GIF που δείχνει την εμφάνιση πριν και μετά τις αλλαγές. Τέλος, αυτές οι αλλαγές δεν είναι ακόμη ζωντανές. Η Google υπόσχεται εφαρμογή εντός των επόμενων δύο εβδομάδων.