Οι αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη έρχονται σε φθηνότερα smartphone από το 2020

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 6 Ιανουαρίου 2020 στις 10 ώρες 11 λεπτά

Τα smartphone σε επίπεδο εισόδου θα είναι σε θέση από το 2020 να επωφεληθούν από μια τεχνολογία που αυτή τη στιγμή μάλλον προορίζεται για smartphone πιο ακριβό: ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων ενσωματωμένος κάτω από την οθόνη. Αυτός ο τύπος εξαρτήματος ήταν μέχρι τώρα αυστηρά συμβατός με τις λεπτότερες οθόνες OLED, αλλά ο κατασκευαστής Goodix Technology μόλις ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή ενός οπτικού εξαρτήματος για παχύτερες οθόνες LCD.

Ένα Vivo X20 Plus UD, ένα από τα πρώτα smartphone στην αγορά που προσφέρει μια συσκευή ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη από το 2018

Ο προμηθευτής Goodix Technology είναι σχετικά άγνωστος στο ευρύ κοινό. Ωστόσο, αυτή η εταιρεία ήταν η κορυφαία στην αγορά το 2019 στον τομέα των αισθητήρων δακτυλικών αποτυπωμάτων που ενσωματώθηκαν κάτω από την οθόνη. Τα OnePlus 7 Pro, 7T Pro, Huawei P30 Pro, Mate 30 Pro, Oppo Reno, Vivo Nex Dual Display Edition, Xiaomi Mi9 ή το Xiaomi CC9 Pro / Mi Note 10 χρησιμοποιούν όλα έναν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από τον πίνακα που κατασκευάζεται από την Goodix . Ωστόσο, όλα αυτά τα smartphone έχουν ένα μάλλον premium προφίλ, και για καλό λόγο: για να ενσωματώσουν αυτόν τον τύπο αναγνωστών δακτυλικών αποτυπωμάτων, μέχρι τώρα, ο σχεδιασμός έπρεπε απαραίτητα να χρησιμοποιεί μια οθόνη OLED.

Η τεχνολογία δεν προσαρμόστηκε καλά στο πάχος των οθονών LCD, καθιστώντας αδύνατη την εφαρμογή της σε smartphone εισόδου. Ωστόσο, αυτό θα πρέπει να αλλάξει από το 2020: σύμφωνα με την Gizmochina, η Goodix μόλις ανακοίνωσε ότι κατάφερε να ενσωματώσει αυτόν τον τύπο αισθητήρων σε οθόνες LCD, αλλά επίσης ότι θα ξεκινήσει η μαζική παραγωγή τέτοιων αισθητήρων. Δεδομένου ότι οι οθόνες LCD προορίζονται κυρίως για μοντέλα εισόδου και μεσαίας κατηγορίας, μπορούμε λοιπόν να περιμένουμε την άφιξη αυτής της μικρής πολυτέλειας σε πολύ φθηνότερα smartphone, πιθανώς μέχρι τα τέλη του 2020.

Ειδικά δεδομένου ότι εκτός από το Goodix, άλλοι κατασκευαστές, όπως το BOE και το AUO Optics αναμένονται σε αυτήν την τεχνολογία από το επόμενο έτος, η οποία θα ολοκληρώσει τη διάδοση αυτής της τεχνολογίας σε smartphone με οθόνες LCD. Η Goodix ανακοινώνει, επιπλέον, ότι έχει αναπτύξει έναν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη που προορίζεται για ευέλικτες οθόνες OLED που προορίζονται για πτυσσόμενα προϊόντα όπως, ίσως, το Galaxy Fold 2.

Πηγή: Gizmochina