Οδηγός εκκίνησης Nova: η διεπαφή που δίνει σπριντ στο Android

Οδηγός εκκίνησης Nova: η διεπαφή που δίνει σπριντ στο Android

Μέσα σε αυτό Οδηγός εκκίνησης Nova θα βρείτε όλες τις πληροφορίες και τις διαδικασίες χρήσιμες για την καλύτερη διαμόρφωση τουτο πιο διάσημο περιβάλλον εργασίας χρήστη στον κόσμο Android. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτό, αυτή είναι η εφαρμογή που είναι εύκολα διαθέσιμη στο Google Play Store και αναπτύχθηκε από TeslaCoil SW. Οι εκτοξευτές Android επιτρέπουν τη μερική ή ολική προσαρμογή της διεπαφής του smartphone μας, δίνοντάς τους, όπως σε αυτήν την περίπτωση, ένα αποφασισμένο σπριντ λειτουργικότητας.

Nova Launcher Θεωρείται μία από τις πληρέστερες, τόσο ως προς τις πρόσθετες λειτουργίες όσο και ως προς το επίπεδο εξατομίκευσης. Εξάλλου, καταφέρνει να κάνει τη διεπαφή Android πιο ρευστή ανεξάρτητα από την εξατομίκευση κάθε κατασκευαστή.

Πριν από λίγες μέρες τοενημέρωση στην έκδοση 5.3 που έχει περάσει για μερικούς μήνες ενοποίηση με το Google Now χάρη στο Nova Google Companion.

Πρώτα βήματα

Αφού εγκαταστήσετε τον εκκινητή, ζητούνται οι πρώτοι την πρώτη φορά που θα το ανοίξετε παραμέτρους προσαρμογής. Στην πραγματικότητα είναι δυνατό να επιλέξετε ένα ανοιχτό ή σκοτεινό θέμα, το οποίο θα χαρακτηρίζει το αποχρώσεις της διεπαφής και των φακέλων του smartphone σας.

Το επόμενο βήμα είναι όπου σας ζητείται να το επιλέξετε στυλ μενού εφαρμογής, επίσης γνωστό ως Συρτάρι εφαρμογών. Σε αυτήν την περίπτωση υπάρχουν δύο επιλογές:

 • σεντόνι: θα εμφανιστεί ένα παράθυρο που θα περιέχει τις εφαρμογές πάνω από την αρχική οθόνη.
 • συναρπαστικό: η λίστα εφαρμογών θα αντικαταστήσει την αρχική οθόνη της συσκευής σας, καλύπτοντάς την εντελώς.

Αμέσως μετά, ζητείται η προτίμηση για τον τύπο ανοίγματος τουΣυρτάρι εφαρμογών. Η επιλογή εμπίπτει στις δύο τελευταίες δυνατότητες που υπάρχουν στο Εκδόσεις Android μετοχών:

 • Κλασικό κεντρικό κουμπί, το οποίο μπορεί να μετακινηθεί αργότερα.
 • Σύρετε προς τα πάνω, όπως και στις τελευταίες εκδόσεις του Android Nougat.

Μετά τη διαδικασία, θα έχουμε επιτέλους πρόσβαση στη δική μας νέα αρχική οθόνηαρχικά καθαρό και απαλλαγμένο από οποιαδήποτε συγκεκριμένη προσαρμογή.

Οδηγός εκκίνησης Nova

ο μενού ρυθμίσεων είναι πράγματι πολύ απέραντο. κάθε μικρή λεπτομέρεια της διεπαφής μπορεί να προσαρμοστεί και να είναι προσβάσιμη μέσω μιας πατήστε παρατεταμένα στην αρχική σελίδαή μέσω ενός σύρετε προς τα έξω.

Αρχική οθόνη

Η πρώτη καταχώρηση που μας παρουσιάζεται είναι αυτή του Αρχική οθόνη, όπου μπορείτε να επεξεργαστείτε το πλέγμα, τα περιθώρια και πολλά άλλα.

 • Πλέγμα αρχικής οθόνης – σας επιτρέπει να αποφασίσετε τον αριθμό των γραμμών και στηλών στις καρτέλες της αρχικής σελίδας. Επιτρέπεται επίσης η τοποθέτηση πλέγματος, δηλαδή η δυνατότητα εισαγωγής widget ή εικονιδίων στη μέση μεταξύ του κελιού και του άλλου. Η δυνατότητα επιλογής του πλέγματος για χρήση είναι βολική για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη διαγώνια κάθε μεμονωμένου smartphone. Συνιστάται επομένως να υπάρχει ένα μεγάλο πλέγμα στην περίπτωση smartphone με μεγάλη διαγώνια και μεγάλη πυκνότητα pixel, ένα μικρό πλέγμα στην αντίθετη περίπτωση.
 • Εικονίδια διάταξης – από εδώ μπορείτε να προσαρμόσετε κάθε λεπτομέρεια σχετικά με τα εικονίδια στο σπίτι: μέγεθος, σκιά, χρώμα και γραμματοσειρά.
 • Μπαρα αναζήτησης – Μπορείτε να ορίσετε μια σταθερή γραμμή αναζήτησης που θα τοποθετηθεί στο υψηλότερο μέρος και δεν θα καταλάβει χώρο στο προκαθορισμένο πλέγμα. Είναι επίσης δυνατό να επιλέξετε το στυλ, το χρώμα και το λογότυπο που περιέχονται στη γραμμή αναζήτησης (με προεπισκόπηση σε πραγματικό χρόνο).
 • Κύλιση – κάθε εκκινητής επιτρέπει στο χρήστη να βλέπει διαφορετική κύλιση από αυτήν που φαίνεται από τις μετοχές των διαφόρων κατασκευαστών. Nova Launcher Σας επιτρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση σε μια βιβλιοθήκη εφέ που σας επιτρέπει επίσης να αλλάξετε τον τύπο κύλισης φόντου, καθώς και το άπειρο, δηλαδή τη δυνατότητα κύλισης από την πρώτη καρτέλα στην τελευταία και, στη συνέχεια, να επιστρέψετε γρήγορα στην πρώτη.
 • Ένδειξη σελίδας – υπάρχουν οι τελευταίες ενδείξεις που εμφανίζονται σε προηγούμενες εκδόσεις του Android, με δυνατότητα επιλογής και του χρώματος της οθόνης.

Μενού εφαρμογής

Από εδώ μπορείτε να κάνετε περίπου τον ίδιο τύπο αλλαγών που αναφέρθηκαν παραπάνω, εφαρμόζοντας τις στο App Drawer. Είναι πράγματι δυνατό να επιλέξετε διαφορετικές διατάξεις, στυλ είναι μετρήσεις πλέγματος.

Ορισμένες ειδικές προσαρμογές μπορούν να γίνουν από το μενού της εφαρμογής. Μεταξύ αυτών βρίσκουμε την τροποποίηση των παραμέτρων που απαιτούνται κατά την αρχική διαμόρφωση, αλλάζοντας τις σημαίες “φόντο της κάρτας” είναι “σύρετε για άνοιγμα” Μπορείτε να αποφασίσετε να εμφανίσετε το le στην πρώτη γραμμή του πίνακα εφαρμογές που χρησιμοποιούνται συχνά, ο μπαρα αναζήτησης και το τύπος κίνησης μετάβασης.

Το App Drawer αυτού του εκκινητή σάς επιτρέπει επίσης να κάνετε μια γρήγορη αναζήτηση μέσα σε αυτό, είτε μέσω ενός η γραμμή αναζήτησης είναι ορατή στο επάνω μέρος της καρτέλας, να είναι μέσω ενός σύρετε από κάτω προς τα πάνω. Σας επιτρέπει επίσης να δημιουργήσετε καρτέλες, ομάδες φακέλων και να αποκρύψετε εφαρμογές που δεν θέλουμε να εμφανίζονται.

Προκυμαία

Η Nova είναι ένας από τους λίγους εκτοξευτές που το επιτρέπει ακόμα τριχοειδή προσαρμογή της αποβάθρας Το Android υπάρχει στο κάτω μέρος της αρχικής οθόνης. μπορούμε να αλλάξουμε το στυλ του, τον αριθμό των συρόμενων σελίδων, τον αριθμό των εικονιδίων καθώς και τα κλασικά περιθώρια και τον τύπο κύλισης.

Φάκελοι

Η τεράστια επιλογή προσαρμογής της Nova εγκαθίσταται επίσης σε μεμονωμένους φακέλους, όπου υπάρχει επίσης ένα ειδικό μενού ρυθμίσεων όπου μπορείτε να επιλέξετε όλους τους τύπους προτιμήσεων. Αφήστε τοπροεπισκόπηση φακέλου, και το φόντο, μπορεί να αλλάξει κατά βούληση από τον χρήστη και για κάθε τύπο επιλογής υπάρχει μια προεπισκόπηση. Βρίσκουμε επίσης ένα ωραία προσαρμογή της κίνησης έναρξης, το φόντο, το επίπεδο διαφάνειας και τη διάταξη εικονιδίων μέσα στο φάκελο.

Εμφάνιση

Είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του Nova Launcher, από το οποίο μπορείτε να προσαρμόσετε τις πτυχές που χαρακτηρίζουν περισσότερο τη διεπαφή ενός Android smartphone. Μπορείτε πρώτα να επιλέξετε ένα Εικονίδια: αρχικά υπάρχει το Προεπιλεγμένο θέμα συστήματος του κατασκευαστή και Θέμα μετοχών Android Marshmallow (τουλάχιστον στην τρέχουσα έκδοση της εφαρμογής). Κάθε χρήστης είναι ελεύθερος να αναζητήσει ένα από τα άπειρα Πακέτο εικονιδίων παρουσιάστε στο Google Store και εγκαταστήστε το στη συσκευή. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, το νέο θέμα θα είναι παρόν στο τέλος αυτών που αναφέρθηκαν προηγουμένως.

Εκτός από τα εικονίδια, μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τον τύπο προσανατολισμού της οθόνης, το ταχύτητα κύλισης και κινούμενα σχέδια και το τύπος κινούμενης εικόνας που εμφανίζει ο χρήστης κατά το άνοιγμα κάθε εφαρμογής.

Από αυτό το στοιχείο μενού μπορείτε να αποφασίσετε αν θα αποκρύψετε ή να κάνετε τη γραμμή ειδοποιήσεων διαφανή, ενεργοποιώντας επίσης το Σκούρα εικονίδια.

Νυχτερινή λειτουργία

Είναι περίπου ένας από τους νέους τρόπους που προστέθηκε πρόσφατα από την ομάδα ανάπτυξης ο εκτοξευτής. Ενεργοποίηση a σκοτεινό θέμα εντός των κύριων τμημάτων της διεπαφής: γραμμή αναζήτησης, Συρτάρι εφαρμογών, φάκελοι και εικονίδιο μενού εφαρμογών.

Είναι δυνατό να προγραμματίσετε την ενεργοποίηση της νυχτερινής λειτουργίας αυτόματα, μεμονωμένα ή με βάση το GPS που θα επιτρέψει στη Nova να κατανοήσει τις φάσεις της ανατολής και του ηλιοβασιλέματος.

Χειρονομίες και ενέργειες

Μπορούμε να επιλέξουμε τον τύπο ενέργειας που θα εκτελέσει η διεπαφή συστήματος όταν πατηθεί το κουμπί αρχικής οθόνης και αν πρέπει να εκτελεστεί σε κάθε αρχική οθόνη ή μόνο στην προεπιλεγμένη.

Από αυτό το μενού είναι επίσης δυνατό να ενεργοποιήσετε τη λέξη «Εντάξει GoogleΓια να ενεργοποιήσετε τις φωνητικές εντολές για την υπηρεσία μηχανών αναζήτησης.

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες λειτουργίες που βρίσκουμε Χειρονομίες και ενέργειες αλλά και σε όλη την εφαρμογή, είναι η παρουσία χειρονομιών. Υπαρχει ενα λίστα με περισσότερες από 10 χειρονομίες στην οποία θα εκχωρηθεί μια διαφορετική λειτουργία μεταξύ: ενεργειών Nova, ανοίγματος εφαρμογών ή συντομεύσεων ανοίγματος.

Για να βελτιώσετε την εμπειρία χρήστη στο smartphone σας, με αυτό Οδηγός εκκίνησης Nova θέλουμε να προτείνουμε μερικά από τα πιο χρησιμοποιημένα:

 • Μετακινηθείτε προς τα κάτω -> Nova -> Αναπτύξτε τη γραμμή ειδοποιήσεων: με αυτόν τον τρόπο, ειδικά για smartphone με διαγώνια ίση ή μεγαλύτερη από 5,2 ίντσες, θα είναι πολύ πιο εύκολο να ανοίξετε τις ειδοποιήσεις χωρίς να έχετε ιδιαίτερη δυσκολία με τον αντίχειρα.
 • Διπλό χτύπημα: τώρα στο Play Store υπάρχουν πολλές εφαρμογές που επιτρέπουν στο κλείδωμα της συσκευής, προσομοιώνοντας την πίεση του φυσικού κουμπιού στο smartphone. Με αυτόν τον τρόπο, επιλέγοντας αυτήν την εφαρμογή μεταξύ εκείνων που περιλαμβάνονται στη λίστα, σε συνδυασμό με τη χειρονομία διπλού αγγίγματος, θα είναι δυνατή η απενεργοποίηση της οθόνης πολύ εύκολα.
 • Μετακινηθείτε προς τα επάνω -> Βοηθός: θα έχετε τη δυνατότητα γρήγορης πρόσβασης στον εικονικό βοηθό Google

Ειδοποιήσεις σήματος

Σε αυτό το μενού μπορείτε να επιλέξετε το στυλ, τη θέση και το μέγεθος του σήματος ειδοποίησης που υπάρχει δίπλα στα εικονίδια της εφαρμογής. Και οι δύο παλιοί είναι παρόντες αριθμητικά σήματα (που απαιτούν υποστήριξη από TeslaUnread, από τον οποίο σας αφήνουμε το σύνδεσμο λήψης στο κάτω μέρος του άρθρου), και τα δύο i δυναμικά εμβλήματα που δημιουργούν το σήμα με βάση το περιεχόμενο των ειδοποιήσεων, και τα δύο i Κουκκίδες τύπου Android O.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά

Σε περίπτωση που η προσαρμογή σας έχει διαρκέσει πολύ και έχει φτάσει στο μέγιστο των επιθυμιών σας, αλλά πρέπει να επαναφέρετε τη συσκευή σας ή να την αλλάξετε με μια νέα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας της εξατομίκευσής σας μέσω αυτού του μενού και στη συνέχεια να την εισαγάγετε. Σας συμβουλεύουμε με κάθε τρόπο να κάνετε πάντα ένα για την ασφάλεια.

Σας υπενθυμίζουμε ότι ορισμένες λειτουργίες αρέσουν Οι ειδοποιήσεις χειρονομιών και ενεργειών και σήματος είναι εν μέρει διαθέσιμες με τη δωρεάν έκδοση. Για πρόσβαση στις λειτουργίες Premium, απλώς αγοράστε Nova Launcher Prime στο τρέχον κόστος 4,50 €. Εδώ αναφέρονται όλες οι εφαρμογές. Εάν το Οδηγός εκκίνησης Nova σας άρεσε, μην διστάσετε να το μοιραστείτε με τους φίλους σας, ενώ για αμφιβολίες ή προβλήματα σας προσκαλούμε να αφήσετε ένα σχόλιο.

[appbox googleplay com.teslacoilsw.launcher]

[appbox googleplay com.teslacoilsw.launcher.prime]

[appbox googleplay com.teslacoilsw.notifier]