Ξεχάστε το Google Glass: Η Amazon παρουσιάζει τα Echo Frames, έξυπνα γυαλιά με μόλις $ 180

Phonandroid : actu Android et High-tech

Με την ευκαιρία του ετήσιου συνεδρίου, η Amazon παρουσίασε τα νέα της συνδεδεμένα γυαλιά. Τα Echo Frames εκμεταλλεύονται την Alexa, ζυγίζουν μόλις 31 γραμμάρια και μοιάζουν με κανονικά ποτήρια.

Στην Ετήσια Νέα Έκθεση Υλικού της Amazon, ο David Limp, SVP of Peripherals and Services, ανακοίνωσε την επερχόμενη κυκλοφορία έξυπνων γυαλιών Πλαίσια ηχούς. Στην εμφάνιση, αυτά είναι συνηθισμένα γυαλιά. Δεν περιλαμβάνουν χωρίς οθόνη ή κάμερα. Αλλά, χάρη στα μικρά ενσωματωμένα μικρόφωνα και ένα μικρό διακριτικό ηχείο, είναι δυνατή η πρόσβαση και η επικοινωνία με την Alexa.

Αυτά τα Echo Frames, που ζυγίζουν μόλις 31 γραμμάρια, είναι πρώτα και κύρια ένα από τα πειραματικά προϊόντα της Amazon, τα οποία δεν είναι ακόμη διαθέσιμα, αλλά βρίσκονται στον ορίζοντα. Ο Dave Limp τους αποκάλεσε «Εκδόσεις Ημέρας Ένα» Για ενημέρωση, διατίθενται ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες στην τιμή των 180 δολάρια, αλλά με πρόσκληση μόνο αυτή τη στιγμή.

Η Amazon θα μπορούσε να είναι μια από τις πρώτες εταιρείες που εμπορεύονται αυτήν την τεχνολογία στο ευρύ κοινό

Αυτή δεν είναι η πρώτη δημιουργία του Amazon στον τομέα της έξυπνης όρασης: Στην CES 2018, η πολυεθνική ανακοίνωσε τα έξυπνα γυαλιά Vuzix Blade AR με ενσωματωμένη Alexa. Διατίθεται στην αγορά σε τιμή 999 δολάρια, προορίζονται για τον επιχειρηματικό κόσμο, όπου τα έξυπνα γυαλιά υιοθετήθηκαν γρήγορα.

Μετά την παρουσίαση της Huawei και των Gentle Monster Eyewear στις αρχές του έτους, η Amazon θα μπορούσε να είναι μία από τις πρώτες εταιρείες που εμπορεύονται αυτήν την τεχνολογία στο ευρύ κοινό. Ωστόσο, θα πρέπει να αντιμετωπίσει μια σειρά από ανησυχίες περί απορρήτου που εγείρονται από το δυναμικό της Alexa για ακόμη μεγαλύτερη ενσωμάτωση στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων.

Σύμφωνα με μια έκθεση που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο από την CCS Insight, αυτά τα έξυπνα γυαλιά θα αρχίσουν να προσελκύουν τους καταναλωτές τα επόμενα χρόνια. Οι πωλήσεις τους αναμένεται να ξεπεράσουν τις 150.000 το 2019 και να φτάσουν τα 2,7 εκατομμύρια συσκευές το 2023.