Ξεχάστε τους κωδικούς πρόσβασης, σύντομα θα μπορείτε να ξεκλειδώσετε τον υπολογιστή σας με τις φλέβες σας

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετά τους κωδικούς πρόσβασης, τα δακτυλικά αποτυπώματα και την αναγνώριση προσώπου, οι φλέβες γίνονται γρήγορα η επόμενη βιομετρική επιλογή για τη διασφάλιση των συσκευών μας με υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας. Σύντομα θα πρέπει απλώς να σηκώσετε το χέρι σας για να ξεκλειδώσετε τον υπολογιστή σας.

Οι κωδικοί πρόσβασης θεωρούνται όλο και περισσότερο ως μέθοδος ελέγχου ταυτότητας του παρελθόντος. Η Microsoft είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής για ένα μέλλον χωρίς κωδικό πρόσβασης. Σύμφωνα με την εταιρεία Redmond, αυτό θα ήταν επωφελές μόνο για την ασφάλεια των συσκευών μας. Τα δακτυλικά αποτυπώματα είναι ήδη μια καλή εναλλακτική λύση, τόσο σε smartphone όσο και σε υπολογιστές, και η αναγνώριση προσώπου έχει αποδείξει τα όριά της πολλές φορές. Κι αν πήγαμε αναγνώριση φλεβών ;

Σύντομα θα χρησιμοποιηθούν οι φλέβες σας για να ξεκλειδώσετε τον υπολογιστή σας

Μια εταιρεία αναγνώρισης φλεβών έχει αναπτυχθεί από την εταιρεία Hitachi Ευρώπη και σκοπεύει να το ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο σε υπολογιστές. Η εταιρεία εξηγεί ότι, όπως και τα δακτυλικά αποτυπώματα, το δίκτυο της Οι φλέβες στα δάχτυλα είναι μοναδικές σε κάθε άνθρωπο. Βρίσκεται μέσα στο σώμα και δεν αλλάζει με την ηλικία. Είναι σχεδόν αδύνατο να αναπαραχθεί και ακόμη και αν συμβεί αυτό, το σαρωμένο δάχτυλο πρέπει να είναι συνδεδεμένο σε ένα ζωντανό ανθρώπινο σώμα, προκειμένου να πιστοποιηθεί η φλέβα.

Για να επαληθεύσουν την ταυτότητά τους σε υπολογιστή, οι χρήστες θα μπορούν να σηκώνουν το χέρι τους και να το τοποθετούν μπροστά από την κάμερα web. ο Στη συνέχεια αναλύονται οι φλέβες και επικυρώνεται ο έλεγχος ταυτότητας εάν είναι το σωστό άτομο. Η Hitachi Europe λέει ότι η τεχνολογία της χρησιμοποιείται ήδη σε ορισμένες τράπεζες στην Ιαπωνία, τη Βόρεια Αμερική, αλλά και στην Ευρώπη για την έγκριση συναλλαγών.

Ένα πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμο για υπολογιστές το 2020. Όσον αφορά τα smartphone, η εταιρεία δεν παρέχει χρονοδιάγραμμα. Τέλος, μένει να δούμε πώς προτίθεται να ενσωματώσει τα Windows 10 γνωρίζοντας ότι η Microsoft προσφέρει τις δικές της βιομετρικές λύσεις μέσω των επιλογών Windows Hello.

Πηγή: Zdnet