Ξεπερασμένα Windows 7: ποιες εναλλακτικές λύσεις αν δεν θέλετε τα Windows 10

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 28 Φεβρουαρίου 2020 στις 14 ώρες 21 λεπτά

Τα Windows 7 θα είναι το τέλος της υποστήριξης από τις 15 Ιανουαρίου 2020 – με άλλα λόγια σε λίγους μήνες. Παραμένει μια από τις πιο δημοφιλείς εκδόσεις των Windows με μερίδιο αγοράς άνω του 40%. Μετά από αυτήν την ημερομηνία, οι υπολογιστές με Windows 7 δεν θα επωφελούνται πλέον από ενημερώσεις ή τεχνική υποστήριξη. Σε αυτό το αρχείο, εξηγούμε τι σημαίνει αυτό και πώς να προετοιμαστούμε για αυτό. Αλλά και οι εναλλακτικές λύσεις στα Windows 10 εάν δεν θέλετε να κάνετε μετεγκατάσταση.

Μιλάμε πολύ για τον κατακερματισμό του οικοσυστήματος Android … αλλά υπάρχει επίσης κάτι να πούμε για αυτό των υπολογιστών με Windows! Εδώ το πρόβλημα δεν είναι απαραίτητα το ίδιο. Είναι πράγματι δυνατό για σχεδόν οποιονδήποτε υπολογιστή κάτω των 10 ετών να αναβαθμιστεί σε Windows 10. Ωστόσο, η τελευταία μεγάλη έκδοση των Windows δεν έχει κερδίσει ακόμη την πλειοψηφία των χρηστών. Και το πιστεύετε ή όχι, εξακολουθεί να είναι η πλειοψηφία των υπολογιστών που χρησιμοποιούν Windows 7. Ένα πραγματικό πρόβλημα όταν γνωρίζουμε ότι τα Windows 7 είναι στο τέλος της ζωής τους και ότι η υποστήριξη θα λήξει οριστικά στις 14 Ιανουαρίου 2020.

Windows 7 στο τέλος της υποστήριξης: τι σημαίνει;

Όλα τα λειτουργικά συστήματα Windows έχουν αυτό που η Microsoft αποκαλεί «κύκλο ζωής». Με άλλα λόγια, μετά από έναν ορισμένο αριθμό ετών, η εταιρεία σταματά το κόστος. Τα Windows 7 κυκλοφόρησαν πριν από σχεδόν 10 χρόνια και έκτοτε κυκλοφόρησαν δύο άλλες εκδόσεις των Windows: Windows 8.1 και Windows 10. Ωστόσο, τα Windows 7 εξακολουθούν να είναι πολύ δημοφιλή – είναι ακόμη και η πιο εγκατεστημένη έκδοση των Windows στον κόσμο. κόσμο με ακόμη μερίδιο αγοράς 40%.

Διαβάστε επίσης: Η Microsoft θα χρεώσει για ενημερώσεις ασφαλείας για τα Windows 7 από το 2020

Μετά το πρώτο τέλος της υποστήριξης το 2015, η εκτεταμένη υποστήριξη επέτρεψε να συνεχίσει να διατηρεί το σύστημα. Αλλά ακόμη και η εκτεταμένη υποστήριξη θα τελειώσει και τα Windows 7 θα είναι μόνιμα στο τέλος της ζωής τους από τις 14 Ιανουαρίου 2020. Μετά από αυτήν την ημερομηνία, οι υπολογιστές με Windows 7 δεν θα ενημερώνονται πλέον και αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα για όσους θέλουν να παραμείνουν. αυτή η έκδοση:

 • Δεν θα διορθωθούν άλλα σφάλματα
 • Δεν θα διορθωθούν πλέον παραβιάσεις ασφαλείας
 • Δεν θα παρέχεται πλέον τεχνική υποστήριξη
 • Οι εφαρμογές σταδιακά δεν θα βελτιστοποιούνται πλέον για αυτήν την έκδοση

Το πρόβλημα είναι ότι λόγω της ακόμα μεγάλης βάσης χρηστών των Windows 7, γίνεται πολύ ενδιαφέρον για τους χάκερ να συνεχίσουν να βρίσκουν και να εκμεταλλεύονται τις ευπάθειες του συστήματος: Η υποστήριξη θα τελειώσει, στην πραγματικότητα, οι χάκερ θα έχουν αρκετό χρόνο για να τεκμηριώσουν και να εκμεταλλευτούν τα ελαττώματα χωρίς να διορθωθούν ποτέ. Μερικές φορές υπάρχουν εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα. Κατά τη διάρκεια του WannaCry ransomware, για παράδειγμα, η Microsoft προώθησε εξαιρετικά ενημερωμένες εκδόσεις κώδικα ενημέρωσης στα Windows XP. Μια πολύ σπάνια κατάσταση που δικαιολογείται μόνο από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο με παγκόσμιες επιπτώσεις.

Με άλλα λόγια, εάν έχετε περάσει αυτήν την ημερομηνία ευαίσθητα αρχεία και λογισμικό σε υπολογιστή με Windows 7, θα διατρέχετε έναν πολύ πραγματικό κίνδυνο εισβολής.

Windows 7: τι πρέπει να κάνετε μετά το τέλος της υποστήριξης;

Μετά το τέλος της τεχνικής υποστήριξης θα εξακολουθεί να είναι δυνατή η χρήση των Windows 7 και ακόμη και η ενεργοποίηση αντιγράφων σε οποιονδήποτε υπολογιστή. Εκτός από την ασφάλεια του υπολογιστή σας, τα δεδομένα του, τη σταθερότητα και τη συμβατότητα με ορισμένα προγράμματα, τίποτα δεν σας υποχρεώνει, επομένως, να κάνετε τίποτα. Ωστόσο, εξακολουθεί να συνιστάται η αναβάθμιση σε νεότερη έκδοση του συστήματος όπως τα Windows 10 ή σε ένα εναλλακτικό λειτουργικό σύστημα – για παράδειγμα μία από τις πολλές διανομές του Linux:

Αναβάθμιση σε Windows 10

παράθυρα 10
Επιφάνεια εργασίας των Windows 10

Αυτή είναι ίσως η πιο προφανής επιλογή για διάφορους λόγους:

 • Η διαδικασία ενημέρωσης είναι ειδικά σχεδιασμένη και βελτιστοποιημένη ώστε να είναι απλή και διατηρεί τα προσωπικά σας αρχεία
 • Η διεπαφή είναι πολύ κοντά στα Windows 7 που αποτρέπει την αλλαγή των συνηθειών σας
 • Θα βρείτε τα ίδια προγράμματα εκεί
 • Είστε ήσυχοι μέχρι το τέλος της ζωής του (το 2025)

Η μετάβαση στα Windows 10 είναι πολύ εύκολη: απλώς μεταβείτε στην τοποθεσία της Microsoft και πραγματοποιήστε λήψη του βοηθού ενημέρωσης. Ωστόσο, για να ενεργοποιήσετε το αντίγραφο των Windows, θα πρέπει να αγοράσετε μια άδεια. Υπάρχουν τρεις τύποι, ανάλογα με τον τρόπο χρήσης του υπολογιστή σας:

 • Αρχική σελίδα των Windows 10 : 145 €
 • Windows 10 Professional : 256 €
 • Windows 10 Professional για σταθμούς εργασίας : 439 €

Στις περισσότερες περιπτώσεις, αρκεί μια οικογενειακή ή επαγγελματική άδεια. Αυτές οι τιμές είναι οι επίσημες τιμές στο κατάστημα της Microsoft. Θέλετε να κάνετε αναβάθμιση σε Windows 10, αλλά είναι αρκετά ισχυρός ο υπολογιστής σας; Στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεστε πολεμικό μηχάνημα για να εκτελέσετε τα Windows 10.

Εδώ είναι οι ελάχιστες απαιτήσεις :

 • Επεξεργαστής : 1 GHz ή περισσότερο
 • ΕΜΒΟΛΟ : 1 GB (έκδοση 32-bit) ή 2 GB (έκδοση 64-bit)
 • Χώρος στο δισκο : 16 GB (έκδοση 32-bit) ή 20 GB (έκδοση 64-bit) διαθέσιμα
 • Κάρτα γραφικών : DirectX 9.0 και υψηλότερη συμβατότητα
 • Οθόνη : 800 x 600

Διαβάστε επίσης: πώς να μεταφέρετε δωρεάν από τα Windows 7 στα Windows 10

Μετάβαση σε Linux

Διεπαφή Linux Ubuntu

Είναι αναμφίβολα μια πιο φιλόδοξη επιλογή, γιατί ανακινεί τις συνήθειες και τα προγράμματα που έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε. Αλλά το Linux έχει πολλά πλεονεκτήματα έναντι των Windows:

 • Δωρεάν και ανοιχτού κώδικα
 • Όχι “τέλος της υποστήριξης”, τακτικές ενημερώσεις
 • Λιγότερο στοχευμένοι από ιούς από τα Windows
 • Εκτενής κατάλογος εφαρμογών δωρεάν και ανοιχτού κώδικα
 • Δυνατότητα εύρεσης εναλλακτικών λύσεων σε σχεδόν οποιαδήποτε εφαρμογή Windows
 • Μεγάλη ποικιλία διανομών κατάλληλων για όλους τους τύπους διαμορφώσεων

Για να μεταβείτε στο Linux, πρέπει πρώτα να επιλέξετε ποια διανομή θέλετε να εγκαταστήσετε – μια διανομή είναι ουσιαστικά ένα λειτουργικό σύστημα που χτίστηκε γύρω από το Linux. Ακολουθούν 5 διανομές που είναι ιδανικές για να ξεκινήσετε:

1. Ubuntu είναι αναμφισβήτητα η πιο δημοφιλής διανομή Linux. Χαρακτηρίζεται από την έμφαση που δίνουν οι προγραμματιστές της στην ευκολία χρήσης. Είναι πολύ εύκολο να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε χάρη σε ένα οικείο γραφικό περιβάλλον, έναν διαχειριστή πακέτων που διευκολύνει την εγκατάσταση προγραμμάτων. Επιπλέον, τα περισσότερα περιφερειακά σας πρέπει να αναγνωρίζονται και να εγκαθίστανται τα σωστά προγράμματα οδήγησης χωρίς καμία ενέργεια εκ μέρους σας. Είναι το σύστημα επιλογής εάν δεν θέλετε να βουτήξετε στο τερματικό και τις εντολές για βελτιστοποίηση του συστήματός σας …

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ UBUNTU

2. Linux Mint Cinnamon είναι ιδανικό για όσους είναι νέοι στα Windows 7. Γιατί; Κυρίως λόγω της διασύνδεσης που είναι πολύ παρόμοια με εκείνη του λειτουργικού συστήματος της Microsoft. Το γραφικό περιβάλλον Cinnamon προσφέρει ένα μενού και μια γραμμή εργασιών που μοιάζει πολύ με τα αντίστοιχα των Windows. Είναι ένα ελαφρύ και πολύ γρήγορο σύστημα, το οποίο μπορεί να εγκατασταθεί ακόμη και σε πολύ παλιούς υπολογιστές ή σε αυτούς με πολύ μέτρια διαμόρφωση.

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ LINUX MINT CINNAMON*

* Επιλέξτε το Έκδοση κανέλας για να επωφεληθείτε από το καλό γραφικό περιβάλλον

3. Λειτουργικό σύστημα Zorin έχει τα ίδια πλεονεκτήματα με το Linux Mina Cinnamon: το γραφικό του περιβάλλον κοντά στα Windows έχει σχεδιαστεί με ακρίβεια ώστε να μην χάσει τους διακόπτες. Ωστόσο, οι προγραμματιστές του προωθούν την προσέγγιση με τη διεπαφή των Windows λίγο πιο μακριά. Για να αποφύγετε την εκμάθηση της διαχείρισης πακέτων, το Zorin OS διαθέτει μια προεγκατεστημένη βιβλιοθήκη λογισμικού που παρέχεται ειδικά. Το Wine και το PlayOnLinux είναι προεγκατεστημένα εκεί, το οποίο σας επιτρέπει επίσης να ξεκινήσετε απευθείας προγράμματα .exe και παιχνίδια PC σε Linux!

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ZORIN OS

4. Linux Mint Mate είναι μια παραλλαγή που δεν υπάρχει τόσο για να χάσει πάρα πολλούς χρήστες των Windows με παρόμοια διεπαφή, αλλά και για να είναι σε θέση να εγκαταστήσει σε υπολογιστές των οποίων η μέτρια διαμόρφωση έχει περάσει άσχημα τη δοκιμασία του χρόνου. Η ελαφρότητα του θα δώσει στον υπολογιστή σας μια καλή ώθηση.

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ LINUX MINT MATE

5. Μαντζάρο είναι μια διανομή που βασίζεται στο Arch Linux – μια παραλλαγή που είναι γνωστό ότι είναι πιο περίπλοκη και σταθερή και γενικά δεν συνιστάται για αρχάριους. Ωστόσο, η Manjaro έχει εκμεταλλευτεί τα πλεονεκτήματα του Arch Linux με μια διαφορετική προσέγγιση, γύρω από τη διαισθητικότητα και την ευκολία χρήσης. Τόσο πολύ ώστε το Manjaro είναι επίσης μια εξαιρετική διανομή εκκίνησης.

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΝΤΖΑΡΟ

Αγοράστε μια εκτεταμένη άδεια υποστήριξης για να απολαύσετε ενημερώσεις έως το 2023

Εάν είστε επιχείρηση, μπορείτε επίσης να λάβετε πρόσθετη ανάκτηση πληρώνοντας τη Microsoft για την παροχή ενημερώσεων και ενημερώσεων ασφαλείας των Windows 7 έως το 2023. Δυστυχώς, τα άτομα εξαιρούνται από αυτήν την εκτεταμένη υποστήριξη. Η Microsoft έχει τιμολόγηση ανά μηχανή και η τιμή διπλασιάζεται κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια των τριών ετών υποστήριξης. Επιπλέον, η τιμή της υπηρεσίας είναι δύο φορές μικρότερη για τους πελάτες των Windows 7 Enterprise (οι ενημερώσεις παρέχονται ως “πρόσθετο” χωρίς να εξηγείται πραγματικά τι σημαίνει αυτό) από ό, τι για τους πελάτες των Windows 7 Pro. .

Αυτή η εκτεταμένη υποστήριξη υπόκειται σε άλλους όρους. Για παράδειγμα, για να αγοράσετε εκτεταμένη υποστήριξη από το δεύτερο ή το τρίτο έτος, πρέπει να πληρώσετε για τα προηγούμενα χρόνια. Επιπλέον, το έγγραφο αναφέρει ότι αυτές οι ενημερώσεις καλύπτουν όλα τα προγράμματα και τα κανάλια, συμπεριλαμβανομένων των αδειών χρήσης τόμου και του Microsoft Cloud Solution Provider. Έτσι, για το πρώτο έτος, δηλαδή μεταξύ Ιανουαρίου 2020 και Ιανουαρίου 2021, χρειάζονται 25 $ ανά μηχάνημα για πελάτες Enterprise και 50 $ για πελάτες Pro. Το δεύτερο έτος (Ιανουάριος 2021 έως Ιανουάριος 2022), η τιμή διπλασιάζεται στα 50 $ για το Enterprise και 100 $ για το Pro. Το τρίτο έτος (Ιανουάριος 2022 έως Ιανουάριος 2023), διαρκεί 100 $ για πελάτες Enterprise και 200 ​​$ για επαγγελματίες πελάτες.

Σας βοήθησε αυτό το αρχείο; Έχετε κάποιες προτάσεις για τη βελτίωσή του; Μοιραστείτε τα σχόλιά σας στα σχόλια!