Ξεκινώντας με το Huawei Mate 30 Pro: ένα ιδιωτικό smartphone από την Google που έχει τα πάντα για να σας ευχαριστήσει

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 5 Μαρτίου 2020 στις 16 ώρες 00 λεπτά

Φυσικά, η νέα σειρά Huawei Mate 30 δεν θα κυκλοφορήσει στη Γαλλία… Όχι για την ώρα τουλάχιστον, αλλά η Huawei το σκέφτεται. Ωστόσο, καταφέραμε να αποκτήσουμε ένα αντίγραφο του Mate 30 Pro για περίπου μισή ώρα, χρόνο για να σας δώσουμε τις πρώτες μας εντυπώσεις.

Αυτό είναι, ολοκληρώθηκε: Η Huawei έχει επισημοποιήσει τη σειρά των νέων smartphone της, το Mate 30. Μέσα σε αυτήν τη σειρά, βρίσκουμε τα Huawei Mate 30, το Huawei Mate 30 Pro και το Huawei 30 RS που σχεδιάστηκαν από την Porsche. Καταφέραμε να πάρουμε τον έλεγχο του Mate 30 Pro για περίπου τριάντα λεπτά κατά τη διάρκεια της διάσκεψης Huawei που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο. Προφανώς, είναι δύσκολο να κρίνουμε τις πραγματικές δυνατότητες του smartphone σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά μπορέσαμε ακόμα να πάρουμε μια ιδέα για το πλήρες δυναμικό του…. Και τα όριά του.

Συναρπαστική σχεδίαση και οθόνη

Κατά το σχεδιασμό του νέου Mate 30 Pro, η Huawei έχει αναθεωρήσει σημαντικά το σχεδιασμό του P20 Pro που κυκλοφόρησε πέρυσι. Με το κυκλικό σχήμα πίσω αισθητήρα, ο σχεδιασμός της συσκευής ξεχωρίζει σίγουρα από το P20. Με οθόνη 6,53 “και αναλογία 16,4: 9, η συσκευή προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη οπτική άνεση από το προηγούμενο μοντέλο. Ο λόγος είναι αρκετά απλός: η οθόνη εκτείνεται στα αριστερά και τα δεξιά άκρα. Επειδή η οθόνη είναι καμπυλωμένη στους 88 ° στις πλευρές και ως εκ τούτου δεν υπάρχουν πλέον μαύρες ζώνες σε όλη την οθόνη. Αυτό, θαμπώνει με περισσότερους από έναν τρόπους. Το σερφάρισμα, η περιήγηση ή το παιχνίδι προσφέρει μια ακόμα πιο συναρπαστική εμπειρία από οτιδήποτε έχουμε βιώσει ποτέ σε κινητά.

Huawei mate 30 pro

Στη δεξιά πλευρά, υπάρχει ένα μόνο κουμπί λειτουργίας. Σημειώστε ότι η απουσία φυσικών κουμπιών για τη ρύθμιση της έντασης απαιτεί λίγο χρόνο προσαρμογής. Πατήστε δύο φορές το αριστερό ή το δεξί άκρο της οθόνης για να εμφανιστεί το παράθυρο ρύθμισης έντασης. Δεν είναι εύκολο στην αρχή όταν γνωρίζετε πάντα τα φυσικά κουμπιά, αλλά το συνηθίζετε πολύ γρήγορα.

Τελικά, χάρη στην ελαφρότητα και τις καμπύλες άκρες του, το τηλέφωνο προσφέρει εξαιρετική πρόσφυση και οπτική άνεση σπάνια (αν υπάρχει;) Αντιστοιχιστεί μέχρι τώρα.

Huawei mate 30 pro

Ένα τμήμα φωτογραφιών είναι πάντα στην κορυφή, αλλά …

Το τμήμα φωτογραφίας μοιάζει πολύ με αυτό που γνωρίζουμε για το P30 Pro. Οι λήψεις χαμηλού φωτισμού είναι εξαιρετικές και το 99% του χρόνου δεν χρειάζεται καν να καλέσετε τη νυχτερινή λειτουργία. Η συσκευή λειτουργεί πολύ καλά χωρίς αυτήν. Από την άλλη πλευρά, η φωτεινότητα είναι λίγο πολύ υψηλή, γεγονός που προκαλεί περιοχές που δεν είναι πολύ πιστές στην πραγματικότητα από την άποψη της αντίθεσης και της χρωματομετρίας. Σε κάθε περίπτωση, θα απαιτηθούν πιο προηγμένες δοκιμές για να λάβουμε μια καλύτερη ιδέα για τις δυνατότητες της συσκευής.

Huawei mate 30 pro

Ένα ιδιωτικό smartphone Google σάς κάνει να ζείτε

Με την πρώτη ματιά, το περιβάλλον της συσκευής παρουσιάζεται με τον πιο κλασικό δυνατό τρόπο. Σε αντίθεση με όσα έχουμε διαβάσει εδώ και εκεί, η συσκευή έρχεται με Android. Εκτός από το ότι είναι μια έκδοση ανοιχτού κώδικα του λειτουργικού συστήματος και ότι το smartphone δεν διαθέτει εφαρμογές Google. Αντί για το παραδοσιακό Play Store, βρίσκουμε το AppGalery, το εικονικό κατάστημα που ήδη βρίσκουμε σε όλα τα smartphone Android. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτό είναι το κύριο ελάττωμα. Οι εφαρμογές που βρίσκονται στο AppGalery δεν επαρκούν για να αντισταθμίσουν την απουσία του Play Store και των εκατομμυρίων εφαρμογών του. Χωρίς Netflix, Facebook ή Twitter και οι λίγες εφαρμογές από γαλλικές εταιρείες όπως το RMC Sport δεν θα αλλάξουν την κατάσταση. Το τηλέφωνο, παρά όλες τις ιδιότητές του, σταθμίζεται από την απουσία εφαρμογών Google.

Huawei mate 30 pro

Μια τιμή που ταιριάζει με τις δυνατότητές της;

Το Mate 30, το οποίο είναι εξοπλισμένο με 8 GB μνήμης RAM και 128 GB αποθηκευτικού χώρου, διατίθεται στα 799 ευρώ. Το Mate 30 Pro, στην έκδοση 8/256 GB, ανακοινώνεται για 1.099 €. Η ίδια έκδοση, αλλά εξοπλισμένη με τσιπ 5G, εμφανίζεται για 1.199 €. Τέλος, θα χρειαστεί η αγορά 2.095 € για την απόκτηση του Mate 30 RS, το οποίο σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την Porsche, και το οποίο επωφελείται από 12 GB μνήμης RAM και 512 GB αποθηκευτικού χώρου.

Οι τιμές φαίνονται υψηλές, αλλά οι οποίες μπορούν να δικαιολογηθούν από την καινοτομία όσον αφορά το σχεδιασμό, την ποιότητα της φωτογραφίας και την ισχύ (δεν αντιμετωπίσαμε αυτό το σημείο, επειδή δεν μπορέσαμε να εγκαταστήσουμε κανένα λογισμικό αναφοράς κατά τη διάρκεια τις πρώτες δοκιμές μας, αλλά φαίνεται ότι η συσκευή ξεπερνά ακόμη και τα πιο ισχυρά από τα Snapdragons, δηλαδή τα 855+). Το μόνο πρόβλημα θα παραμείνει, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η απουσία υπηρεσιών Google. Ένα φρένο τόσο σημαντικό που η Huawei δεν έχει ακόμη ανακοινώσει ημερομηνία για την εμπορία της συσκευής στη Γαλλία, προτιμώντας να αφήσει χρόνο για προβληματισμό.

Huawei Mate 20 Pro εναντίον Huawei Mate 30 Pro
Το Huawei Mate 20 Pro (αριστερά) έναντι του Huawei Mate 30 Pro (δεξιά)