Ξεκινώντας με το Honor 20 Pro: εστίαση στη φωτογραφία!

Phonandroid : actu Android et High-tech

Πολύ αναμενόμενο, το Honor 20 Pro είναι πλέον επίσημο. Η Honor αποκάλυψε το όπλο της για να πολεμήσει το OnePlus 7 Pro, το Xiaomi Mi 9 ή το Asus Zenfone 6. Η μάρκα θέτει πριν από την ποιότητα φωτογραφίας του νέου παιχνιδιού της για να ξεχωρίσει. Ήμασταν αρκετά τυχεροί που αναλάβαμε το Honor 20 Pro. Ανακαλύψτε τις πρώτες μας εντυπώσεις.

Παλαιότερα το σημείο αναφοράς της αγοράς smartphone κάτω των 500 ευρώ, η Honor πρέπει τώρα να αντιμετωπίσει όλο και πιο έντονο ανταγωνισμό. Οι OnePlus, Xiaomi, Asus ή ακόμη και Oppo διπλασιάζουν την εφευρετικότητα τους για να πετύχουν.

Για να συνεχίσει να λάμπει και να ανέβει στην τέταρτη θέση μεταξύ των κατασκευαστών στη Γαλλία, η Honor βασίζεται επομένως στη νέα σειρά Honor 20. Με την έκδοση Pro, ο κατασκευαστής έχει εστιάσει το έργο του στην κάμερα. Στο πρόγραμμα, ένας τριπλός αισθητήρας συγκεντρώνει όλα όσα υπάρχουν στα πιο premium μοντέλα. Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο καλό πράγμα για το 20 Pro. Καταφέραμε να το πάρουμε στην προεπισκόπηση. Ανακαλύψτε τις πρώτες μας εντυπώσεις.

Διαβάστε επίσης: όλα σχετικά με το Honor 20 και το Honor 20 Pro

Τιμή και ημερομηνία κυκλοφορίας

Το Honor 20 Pro θα κυκλοφορήσει στη Γαλλία στις 22 Αυγούστου 2019 στην τιμή των 599 ευρώ. Αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή μετά τις κυρώσεις της κυβέρνησης Trump, το smartphone φτάνει τελικά στη γαλλική αγορά. Προφανώς θα επωφεληθεί από μια άδεια Android και το Android 9 Pie. Στη συνέχεια, μπορεί να εγκαταστήσει την ενημέρωση Android 10 Q συνοδευόμενη από την επικάλυψη EMUI 10.

Σχεδιασμός και οθόνη: σαν αέρας του View 20

Με την πρώτη ματιά, το Honor 20 Pro μοιάζει με δύο σταγόνες νερού όπως το Honor 20, το οποίο δοκιμάσαμε. Στην πραγματικότητα, ο κατασκευαστής έδωσε μεγαλύτερη προσοχή στα φινιρίσματα του premium μοντέλου του. Ο σχεδιασμός του προϊόντος βασίζεται σε μια μοναδική τεχνική στον κόσμο. Για να δημιουργήσετε αντανακλάσεις στο πίσω μέρος του smartphone (Dynamic Holographic Design), η Honor υπερθέτει τρία στρώματα (γυαλί, χρώμα, εφέ βάθους) κολλημένα μεταξύ τους με εφέ αναρρόφησης (δημιουργεί κενό μεταξύ κάθε στρώματος). Αυτή η διαδικασία κατασκευής απαιτεί υψηλό επίπεδο ακρίβειας: 8 στα 10 μοντέλα αποτυγχάνουν και πρέπει να επιστρέψουν στο τετράγωνο στη γραμμή συναρμολόγησης. Αλλά το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο, το Honor 20 Pro είναι ένα μικρό στολίδι.

τιμή 20 υπέρ

Πιο στρογγυλεμένο από το Honor 20, είναι πιο εύκολο να το χειριστείτε. Συμμορφώνεται περισσότερο στην παλάμη του χεριού και γλιστρά λιγότερο από τα δάχτυλα. Από την άλλη πλευρά, σε μια επίπεδη επιφάνεια, είναι ένα πραγματικό σαπούνι. Στο πίσω μέρος, το Honor παίζει την κάρτα μινιμαλισμού: η ενότητα φωτογραφιών και το λογότυπο της μάρκας είναι τα μόνα ορατά στοιχεία. Σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό, η Honor παραλείπει τη συσκευή ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη και προτιμά να την ενσωματώσει κάτω από το κουμπί λειτουργίας. Αυτή η επιλογή είναι συνετή γιατί είναι πιο ασφαλής και πιο αποτελεσματική.

τιμή 20 υπέρ

Στο μπροστινό μέρος, το Honor 20 Pro διαθέτει οθόνη FHD + All View 6,26 ιντσών. Πίσω από αυτό το όνομα κρύβεται η διάσημη οθόνη διάτρησης που έχει ήδη δει στο View 20. Η Honor χρησιμοποίησε την ίδια διαδικασία για να αποκτήσει μια τρύπα διαμέτρου 4,5 mm. Αυτό του επιτρέπει να εμφανίζει αναλογία μεγέθους προς οθόνη 91,6%. Από την άλλη πλευρά, αυτή η επιλογή σχεδιασμού υποχρεώνει τον κατασκευαστή να ενσωματώνει έναν πίνακα LCD IPS και όχι OLED. Προς το παρόν, κανένας εκτός από τη Samsung δεν μπορεί να ενσωματώσει μια διάτρητη οθόνη OLED.

τιμή 20 υπέρ

Ωστόσο, χωρίς να φτάσει στην ποιότητα ενός πάνελ OLED, η οθόνη του Honor 20 Pro λάμπει με την εξαιρετική φωτεινότητα και τις πειστικές αντιθέσεις. Τα χρώματα είναι ελαφρώς μπλε, αλλά μια γρήγορη στροφή στις ρυθμίσεις θα εξισορροπήσει τα πάντα. Εάν η καθαρή ποιότητα της οθόνης αποδειχθεί «καλή χωρίς περισσότερα», η ενσωμάτωση της διάτρησης προάγει την καλή βύθιση. Και αυτός είναι ο επιθυμητός στόχος.

Απόδοση και διεπαφή

Όπως το Honor 20, η έκδοση Pro περιλαμβάνει τον επεξεργαστή Kirin 980 χαραγμένο στα 7nm. Έρχεται με 8 GB μνήμης RAM (σε σύγκριση με 6 GB για το Honor 20) και 256 GB (σε σύγκριση με 128 GB). Το GPU Turbo 3.0 είναι επίσης ένα από τα πλεονεκτήματα αυτού του μοντέλου. Δεν έχουμε χρησιμοποιήσει το 20 Pro αρκετά καιρό για να δούμε τη διαφορά με τον αδερφό του. A priori, η έκδοση Pro θα πρέπει να ξεχωρίζει στη διαχείριση πολλαπλών εργασιών, αλλά σε αυτό το επίπεδο η διαφορά θα παραμείνει ελάχιστη. Σας προσκαλούμε να συμβουλευτείτε το τεστ Honor 20 για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την απόδοση.

τιμή 20 υπέρ

Το Honor βασίζεται στο Magic UI που βασίζεται στο Android 9 Pie για να ξεχωρίζει. Η μάρκα εμφανίζει τις φιλοδοξίες της και θέλει να αποστασιοποιηθεί από το EMUI, το λογισμικό της Huawei. Προς το παρόν, το Magic UI παραμένει σχεδόν πανομοιότυπο με το EMUI. Ο γραφικός χάρτης δεν έχει νεωτερισμό σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό (One UI από τη Samsung, Oxygen OS από το OnePlus, Zen UI από το Asus) και αξίζει λίγο ανανέωση.

Σε αυτό το σημείο, ο Honor πρέπει να είναι υπομονετικός αφού εξαρτάται από την πολιτική του Donald Trump. Η Google ανακοίνωσε ότι τα νέα smartphone Honor δεν μπορούσαν πλέον να επωφεληθούν από τις υπηρεσίες της μετά από μια νέα πολιτική της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Στο εγγύς μέλλον, η Huawei και η Honor πιθανότατα θα στοιχηματίσουν σε ένα σπιτικό λειτουργικό σύστημα. Δυστυχώς, δεν καταφέραμε να πάρουμε συνέντευξη από τη μάρκα κατά τη διάρκεια του συνεδρίου: μετά από αυτήν την υπόθεση, η Honor ακύρωσε τις συνεδρίες συνέντευξης.

Αυτονομία

Το Honor 20 Pro έχει μεγαλύτερη μπαταρία (4000 mAh) από το Honor 20 (3750 mAh). A priori, η αυτονομία του πρέπει να είναι ελαφρώς μεγαλύτερη. Καλά νέα, καθώς το Honor 20 αποδεικνύεται μάλλον ανθεκτικό (περισσότερο από μια ημέρα). Από την άλλη πλευρά, ενσωματώνει το ίδιο σύστημα γρήγορης φόρτισης Honor Supercharge (φορτιστής 22,5W). Αφήστε τη φόρτιση 30 λεπτών να ανακτήσει το 45% της μπαταρίας (55% για το Honor 20). Η ασύρματη φόρτιση περιλαμβάνεται στους απόντες συνδρομητές, για τη μεγάλη μας λύπη. Ανταγωνιστές όπως η Xiaomi έχουν υιοθετήσει αυτό το πρότυπο που είναι ευρέως διαδεδομένο σε premium smartphone. Και πάλι, αυτό είναι μια μικρή απογοήτευση.

Κάμερα: 4 αισθητήρες ή τίποτα

τιμή 20

Το Honor μπορεί να έχει επισημάνει το τμήμα φωτογραφίας του 20 Pro για να το ξεχωρίσει από το Honor 20, οι υλικές διαφορές παραμένουν ελάχιστες. Τα δύο smartphone ξεκινούν το ίδιο παιχνίδι με δύο εξαιρέσεις: το 20 Pro ενσωματώνει αισθητήρα 8 MP με οπτικό ζουμ 3x (οπτική σταθεροποίηση και άνοιγμα φακού στο f / 2.4). Στην κύρια κάμερα 48 MP (Sony IMX 586), το διάφραγμα του φακού αλλάζει από f / 1.8 (Honor 20) σε f / 1.4. Είναι εξοπλισμένο με οπτική σταθεροποίηση. Για τα υπόλοιπα, είναι όλα τα ίδια. Βρίσκουμε :

  • αισθητήρας 16 MP με εξαιρετικά ευρυγώνιο φακό (117 °) άνοιγμα στο f / 2.2
  • αισθητήρας 2 MP με φακό μακροεντολής (117 °) που ανοίγει σε f / 2.4

Ως συνήθως, τιμήστε όλους αυτούς τους μικρούς ανθρώπους με τεχνητή νοημοσύνη, βελτιωμένοι για την περίσταση. Η διεπαφή φωτογραφιών παραμένει ίδια με αυτήν του View 20. Δεν μπορέσαμε να δοκιμάσουμε την κάμερα του Honor 20 Pro όταν ξεκινήσαμε.

τιμή 20 υπέρ

Αλλά η μάρκα υπόσχεται ένα πραγματικό άλμα προς τα εμπρός σε σύγκριση με το View 20. Εάν αυτό ισχύει, η μάρκα θα έχει κερδίσει το στοίχημά της. Επειδή σε χαρτί, το Honor 20 Pro εμφανίζει λίγες διαφορές με τον μεγάλο αδερφό του. Εάν δεν ξεχωρίζει στο πεδίο της φωτογραφίας, θα είναι δύσκολο για τον Honor να δικαιολογήσει αυτήν τη διαφορά τιμής. Τέλος, ο χειρότερος εχθρός του Honor 20 Pro θα μπορούσε να είναι το Honor View 20.

Οι πρώτες μας εντυπώσεις

Μετά από λίγες στιγμές που πέρασε με το Honor 20 Pro, κερδίσαμε το προϊόν. Ο κατασκευαστής χρησιμοποιεί ήδη γνωστά συστατικά και η συνταγή λειτουργεί. Ωστόσο, δεν διαθέτει το μπαχαρικό για να ξεχωρίσει από τον ολοένα και πιο έντονο ανταγωνισμό. Το Honor 20 Pro φαίνεται καλό σε όλους τους τομείς (κομψή σχεδίαση, όμορφη οθόνη, εξαιρετική απόδοση, ελπιδοφόρα αυτονομία, χαμηλή τιμή) και όμως αγωνίζεται να μας καταπλήξει. Με το View 20, η μάρκα πέτυχε τον περασμένο Ιανουάριο να μας ενθουσιάσει. Αλλά έξι μήνες αργότερα, αγωνιζόμαστε να καταλάβουμε πόσο έχει φέρει ο 20 Pro τον μεγάλο αδερφό του. Η τιμή διασφαλίζει ότι το νέο μωρό της τα πάει καλά στις φωτογραφίες. Δεν μπορούμε να περιμένουμε να μάθουμε σε μια πιο ολοκληρωμένη δοκιμή.