Ξεκινώντας με το Asus ROG Phone 2: το smartphone gaming που μοιάζει με το Nintendo Switch

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Asus αποκάλυψε όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με το ROG Phone 2, το νέο smartphone gaming. Είχαμε την ευκαιρία να το κάνουμε προεπισκόπηση στην Ταϊβάν και να το χρησιμοποιήσουμε για λίγες μέρες. Ανακαλύψτε τις εντυπώσεις μας στην πρώτη μας λαβή.

Το 2018, η Asus προκάλεσε μια αίσθηση αποκαλύπτοντας το ROG Phone, το πρώτο smartphone gaming. Ζητήθηκε από την κοινότητα μετά την Πρωταπριλιά του Απριλίου, το έργο τελικά επιτεύχθηκε. Ένα κερδισμένο στοίχημα από τότε που το τηλέφωνο ROG πέτυχε κρίσιμη επιτυχία τόσο από τα μέσα όσο και από τους χρήστες.

Φέτος, ο κατασκευαστής θέλει να προχωρήσει ακόμη περισσότερο. Με το ROG Phone 2, θέλει να καθιερωθεί ως σημείο αναφοράς στην αγορά smartphone gaming. Αυτή η νέα έκδοση ενσωματώνει τις τελευταίες τεχνολογίες για την κάλυψη των αναγκών των παικτών. Σχεδιασμένο τόσο ως smartphone όσο και ως κονσόλα παιχνιδιών, το ROG Phone 2 έχει πολλά να προσφέρει. Είχαμε την ευκαιρία να το ανακαλύψουμε σε προεπισκόπηση. Μετά από μερικές ημέρες χρήσης, σας δίνουμε τις πρώτες μας εντυπώσεις.

Ο χειρισμός βίντεο του Asus ROG Phone 2

Ένα πολύ, πολύ προηγμένο smartphone

Το ROG Phone 2 είναι πάνω από όλα ένα premium smartphone. Και τι smartphone! Πίσω από την υποτιθέμενη φουτουριστική σχεδίαση (είτε το αγαπάμε είτε το μισούμε) κρύβουμε τις τελευταίες τεχνολογίες: επεξεργαστής Snapdragon 855 Plus (ο πιο πρόσφατος μέχρι σήμερα), 12 GB μνήμης LPDDR4x RAM και 512 GB αποθήκευσης UFS 3.0. Αρκετά για να διασφαλιστεί η απόδοση που δεν έχει ξαναδεί. Σε καθημερινή βάση, η ρευστότητά του συνδυάζεται μόνο με την ανταπόκρισή του. Όλες οι εφαρμογές ξεκινούν με ένα φλας, ακόμη και με δεκάδες βαρύ λογισμικό να εκτελούνται στο παρασκήνιο. Το ROG Phone 2 πληρώνει ακόμη και την πολυτέλεια της κατάταξης του OnePlus 7 Pro, πλοίαρχος στον τομέα.

τηλέφωνο asus rog 2

Αυτή η αίσθηση ταχύτητας ενισχύεται από Οθόνη AMOLED 6,59 ιντσών 120Hz Αν είναι πιο ενεργειακή, ξεπερνά οτιδήποτε έχουμε δει μέχρι τώρα σε ένα smartphone. Η διαφορά είναι πιο εμφανής στο παιχνίδι, φυσικά, αλλά και στην καθημερινή χρήση: κύλιση κειμένου, βίντεο, περιήγηση σε κοινωνικά δίκτυα, κινούμενα σχέδια διεπαφής κ.λπ.

Η απουσία εγκοπής, απαραίτητη για καλύτερη εμβάπτιση, αναγκάζει τον Asus να προσφέρει ένα επιβλητικό smartphone. Ο χειρισμός είναι παρόμοιος με αυτόν του OnePlus 7 Pro. Συνιστούμε τη χρήση με δύο χέρια για να αποφευχθεί ο κίνδυνος πτώσης. Επιπλέον, απαιτείται προσοχή κοντά σε πηγές νερού, καθώς το ROG Phone 2 δεν διαθέτει πιστοποίηση IP.

οθόνη τηλεφώνου asus rog 2

Αυτή η τεράστια πτυχή εξηγείται από δύο στοιχεία: Η Asus ήθελε να ενσωματώσει δύο μπροστινά ηχεία για να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία παιχνιδιού στους χρήστες της. Αλλά ο κατασκευαστής είχε πάνω απ ‘όλα να διαθέσει στην αγορά ένα smartphone που αντέχει παρά τα πολύ ενεργειακά κατανάλωσης εξαρτήματα τελευταίας γενιάς.

Η λύση έρχεται με τη μορφή μιας τεράστιας μπαταρίας 6000mAh! Κατά τη διάρκεια των πρώτων τριών ημερών των δοκιμών, χρεώσαμε το ROG Phone 2 μόνο μία φορά. Ωστόσο, το προωθήσαμε στα όριά του, ειδικά με αρκετές ώρες παιχνιδιού την ημέρα. Ωστόσο, δεν χρησιμοποιούσαμε μια τελική έκδοση.

asus rog τηλέφωνο 2 τοπίο

Κατά τη διάρκεια των λίγων ημερών χρήσης μας, οι ιδιότητες του ROG Phone 2 μας εξέπληξαν συχνά. Ανταγωνίζεται εύκολα με τα πιο πολυτελή μοντέλα και πληρώνει ακόμη και για την πολυτέλεια της κατάταξής τους από άποψη απόδοσης και εύρους.

Μόνο ο σχεδιασμός του θα είναι σε θέση να αναβάλει μερικά : οι επιθετικές γραμμές που κληρονόμησαν από υπολογιστές τυχερών παιχνιδιών, οι ορατοί αεραγωγοί ή το φωτιζόμενο λογότυπο στο πίσω μέρος δεν διαθέτουν υπερβολική φινέτσα για να αγγίξουν το κοινό. Αυτά είναι καλά νέα: Με το ROG Phone 2, ο Asus θέλει να προσελκύσει τους λάτρεις των βιντεοπαιχνιδιών.

asus rog phone 2 design

Μια επιτυχημένη φορητή κονσόλα

“Είναι ένα premium smartphone που μετατρέπεται σε φορητή κονσόλα”. Έτσι μπορούμε να συνοψίσουμε το ROG Phone 2 σε μία πρόταση. Το 2018, ο μεγάλος αδερφός του σχεδίασε το περίγραμμα του smartphone gaming, όπως το φαντάστηκαν οι παίκτες. Αλλά έλειπαν κάποια πράγματα. Φέτος, η Asus διορθώνει τις μικρές λεπτομέρειες που ενοχλούσαν αυτούς τους χρήστες.

διεπαφή τηλεφώνου asus rog 2

Η πιο ξεκάθαρη βελτίωση ονομάζεται Οπλοστάσιο, μια οικιακή εφαρμογή που παρέχει πρόσβαση σε μια φορητή διεπαφή κονσόλας. Όλα τα εγκατεστημένα παιχνίδια εμφανίζονται εκεί σε ένα καρουσέλ. Για καθένα από αυτά, ο χρήστης μπορεί να προσαρμόσει τις παραμέτρους του παιχνιδιού (χρήση σκανδάλης, βελτιστοποίηση της απόδοσης, βελτίωση της ποιότητας των γραφικών κ.λπ.). Στην καρτέλα Κονσόλα (όταν σας λέμε), υπάρχουν και άλλες παράμετροι που είναι συγκεκριμένες για τη λειτουργία του ROG Phone 2 σε λειτουργία παιχνιδιού (ενισχυμένη απόδοση, ειδοποιήσεις αποκλεισμού, τεχνικές πληροφορίες κ.λπ.).

asus rog τηλέφωνο 2 θωρακισμένο κιβώτιο
asus rog phone 2 mode interface x

Κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού, ο παίκτης μπορεί να έχει πρόσβαση ανά πάσα στιγμή Η ιδιοφυΐα του παιχνιδιού. Αυτό το μενού σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις εν κινήσει. Σε αυτήν την ενότητα επίσης εξατομικεύουμε τους Air Triggers: επιλέγουμε απευθείας στην οθόνη ποια ενέργεια αντιστοιχεί σε κάθε σκανδάλη.

διεπαφή κονσόλας asus rog phone 2
Asus rog phone 2 παιχνίδι ιδιοφυΐας

“Είναι όλα καλά και καλά, αλλά τι δίνει; “ Ας μην κρύψουμε τον ενθουσιασμό μας, δεν έχουμε νιώσει ποτέ τόσο άνετα παιχνίδια smartphone. Η οθόνη, η απόδοση, ο χειρισμός, η ποιότητα ήχου, όλα συμβάλλουν σε μια μοναδική εμβάπτιση στην αγορά. Εντυπωσιάσαμε ιδιαίτερα με την ποιότητα των γραφικών και τη ρευστότητα των κινούμενων σχεδίων.

asus rog phone 2 σαλόνι κονσόλας

Όλα τα πιο απαιτητικά παιχνίδια έτρεξαν με τη μέγιστη διαμόρφωση και τον υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης. Σε καμία περίπτωση το ROG Phone 2 δεν έχει δείξει σημάδια αδυναμίας. Λίγο πριν αισθανθήκαμε μια ελαφρά υπερθέρμανση, αλλά αυτό πιθανώς εξηγείται από έναν απλό λόγο: η δοκιμαστική προεπισκόπηση μας δανείστηκε χωρίς το AeroActive Cooler 2, το παρεχόμενο αξεσουάρ με ανεμιστήρα.

Ως εκ τούτου, η Asus καταφέρνει να μετατρέψει το smartphone της σε φορητή κονσόλα. Με μία λεπτομέρεια: το παιχνίδι σε μια οθόνη αφής είναι μερικές φορές δύσκολο. Αλλά ο Asus έχει σκεφτεί τα πάντα.

One, Two, Switch!

Όπως ο μεγάλος αδερφός του, Το ROG Phone 2 διαθέτει μια σειρά αξεσουάρ βελτιώνοντας περαιτέρω την εμπειρία παιχνιδιού smartphone. Επιτρέπουν στο πέρασμα να ξεπεράσει τις αδυναμίες της αφής, ειδικά για το παιχνίδι FPS και το βασιλικό μάχη. Φέτος, η Asus εξοπλίζει το ROG Phone 2 με δύο χειριστήρια και μια βάση που, όταν συνδυάζονται, δίνουν στο smartphone την εμφάνιση του Nintendo Switch (σε φορητή λειτουργία). Το ROG Kunai Gamepad (αυτό είναι το όνομά του) περιλαμβάνει επίσης έναν ελεγκτή στον οποίο συνδέετε τα χειριστήρια: μπορείτε στη συνέχεια να παίξετε σε λειτουργία “οικιακής κονσόλας” όπως … ο διακόπτης.

asus rog phone 2 παραστάσεις

Οι ομοιότητες δεν τελειώνουν εκεί αφού οι αποβάθρες του ROG Phone 1 είναι συμβατές με αυτό το νέο μοντέλο. Επομένως, το νέο παιδί μπορεί επίσης να μετατραπεί σε κονσόλα καθιστικού ή υπολογιστή. Ήμασταν επίσης σε θέση να το δοκιμάσουμε σε αυτές τις δύο διαμορφώσεις, όχι χωρίς κάποια ευχαρίστηση. Τα αξεσουάρ που αναπτύχθηκαν από την Ταϊβάν μετατρέπουν πλήρως το ROG Phone 2 σε κονσόλα παιχνιδιών. Ποτέ δεν αισθανθήκαμε τόσο ευχαρίστηση να παίζουμε με ένα smartphone, τόσο πολύ που σχεδόν το ξεχάσαμε. Ως απόδειξη, το συγκρίνουμε συχνότερα με το Switch παρά με ένα ανταγωνιστικό smartphone.

asus rog τηλέφωνο 2 τεμ

Τι γίνεται με τον κατάλογο παιχνιδιών

Η υβριδική μορφή μισού smartphone, ημι-κονσόλας του ROG Phone 2 διπλασιάζει τους περιορισμούς. Για να αναλάβει πλήρως την πρότασή της, Η Asus πρέπει να προσφέρει έναν καλά εφοδιασμένο κατάλογο παιχνιδιών, όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε άλλη κονσόλα. Προς το παρόν, οι Ταϊβάν υπέγραψαν τρεις συνεργασίες (Asphalt 9, Shadowgun Legends και ROCKMAN x DIVE) και υπόσχεται άλλα μεγάλα ονόματα από την ευρωπαϊκή παρουσίασή του στο IFA. ΕΚΔΟΣΗ Για παράδειγμα, θα εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες του ROG Phone 2.

Ήμασταν σε θέση να δοκιμάσουμε Άσφαλτος 9 και Θρύλοι Shadowgun για ΛΙΓΕΣ μερες. Η διαφορά με τα μη βελτιστοποιημένα παιχνίδια είναι προφανής. Θρύλοι Shadowgun Είμαστε έκπληκτοι από την υποστήριξη οθόνης 120Hz. Επομένως, το άγνωστο παραμένει η ποσότητα των παιχνιδιών που έχουν βελτιστοποιηθεί για το smartphone όταν κυκλοφορεί.

Ο Brian Tang, Product Direct της ομάδας ROG, μας είπε ότι η επωνυμία θα παρέχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το ζήτημα στην IFA. Ωστόσο, μας είπε ότι όλο και περισσότεροι συνεργάτες πρόκειται να ξεκινήσουν την περιπέτεια. Για να τους διευκολύνει, Η Asus προσφέρει ένα κιτ ανάπτυξης και ένα SDK. Οι κάρτες βρίσκονται στα χέρια των προγραμματιστών.

συμπέρασμα

Μετά από ένα επιτυχημένο τηλέφωνο ROG, ο Asus καταφέρνει να προχωρήσει ακόμη περισσότερο. Το νέο παιδί αποδεικνύεται εντυπωσιακό τόσο ως smartphone όσο και ως φορητή κονσόλα. Με λίγα λόγια, το ROG Phone 2 μας έκανε να ξεχάσουμε. Ο ταϊβανός κατασκευαστής κατάφερε να διορθώσει τις μικρές αδυναμίες του πρώτου smartphone gaming. Κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών χρήσης μας, δεν βρήκαμε αξιοσημείωτο ελάττωμα. Ωστόσο, παίξαμε με μια ημιτελή έκδοση.

asus rog τηλέφωνο 2 αυτονομία

Ωστόσο, δύο ερωτήσεις παραμένουν αναπάντητα: τον κατάλογο και τις τιμές παιχνιδιών. Αν ο Asus φαίνεται να έχει σχεδιάσει τα πάντα για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των παικτών, το ζήτημα της τιμής παραμένει ουσιαστικό. Το 2018, το τηλέφωνο ROG προσφέρθηκε στα 899 ευρώ. Λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία που προσφέρει το ROG Phone 2, αυτή η τιμή είναι πιθανό να είναι ίση ή ακόμη και να ξεπεραστεί. Οι τιμές των αξεσουάρ θα επιβαρύνουν επίσης την ισορροπία, καθώς μεταμορφώνουν κυριολεκτικά την εμπειρία παιχνιδιού. Επισκεφτείτε το IFA Berlin για να μάθετε περισσότερα.