Νύχτα των αστεριών 2019: πού, σε ποια ημερομηνία, ώρα και πώς να τα παρατηρήσουμε;

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Star Night 2019 είναι από Παρασκευή 2 Αυγούστου έως Κυριακή 4 Αυγούστου. Τρεις νύχτες για να απολαύσετε τα πεφταστέρια των Περσείδων μεμονωμένα ή από έναν από τους πολλούς τόπους παρατήρησης που έχουν εξαπλωθεί σε όλη τη Γαλλία.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, ο ουρανός σας δίνει ραντεβού για το Star Night 2019. Μια 29η έκδοση η οποία, σε αντίθεση με το προηγούμενο έτος, δεν θα επιτρέψει την παρατήρηση των Περσίδων που συνοδεύονται από έναν πλανήτη Άρη στο πλησιέστερο σημείο της Γης. Ωστόσο, η παράσταση θα είναι πάντα τόσο ευχάριστη για τους λάτρεις της αστρονομίας, με ένταση που θα αυξάνεται σταδιακά τις επόμενες ημέρες.

Νύχτα των αστεριών 2019: ημερομηνία, ώρες και πώς να τα παρατηρήσετε;

Αυτό το Σαββατοκύριακο, οι Perseids κάνουν την παράστασή τους, αλλά είναι ήδη δυνατό να τα παρακολουθήσουμε από τις 17 Ιουλίου. Τον Αύγουστο, τα πεφταστέρια αυξάνονται σταδιακά σε ένταση καθώς η ατμόσφαιρα της Γης πλησιάζει στα πιο πυκνά σημεία των συντριμμιών σκόνης από τον κομήτη 109P / Swift-Tuttle. Κινούνται πολύ γρήγορα, με ταχύτητα 58 χλμ / δευτερόλεπτο, ή περίπου 210.000 km / h.

ο Παρασκευή 2, Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Αυγούστου, η Γαλλική Αστρονομική Ένωση διοργανώνει το Night of the Stars 2019. ” Φέτος, δεν θα μπορέσουμε να δούμε τον Άρη όπως πέρυσι. Αλλά υπάρχουν ακόμα δύο πλανήτες που θα είναι εκεί: ο Δίας και ο Κρόνος », Εξηγεί ο Clément Plantureux, συνδιοργανωτής του Night of Stars του 2019, σε συνέντευξή του στο RTL. Οι Περσίδες θα παραμείνουν παρατηρήσιμες έως τις 25 Αυγούστου με την αιχμή των δραστηριοτήτων που έχουν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο 11 έως 12 Αυγούστου.

Πού και πώς να παρατηρήσετε καλύτερα τον έναστρο ουρανό;

Παντού στη Γαλλία, κοντά στο σπίτι σας ή από το σημείο των διακοπών σας, θα έχετε την ευκαιρία να παρατηρήσετε σημεία φωτός στην ατμόσφαιρα, με γυμνό μάτι, χρησιμοποιώντας γυαλιά ή τηλεσκόπιο για να επωφεληθείτε καλύτερη παράσταση, ειδικά για όσους θέλουν να παρατηρήσουν τον Κρόνο που περιβάλλεται από υπέροχα δαχτυλίδια του, αλλά και τον Δία με τους τέσσερις σαφώς ορατούς δορυφόρους του. Θα είναι ήδη παρατηρήσιμα περίπου στις 9:30 μ.μ.

Διαβάστε επίσης : Αστέρια νύχτες, οι 6 καλύτερες εφαρμογές για να παρακολουθήσετε τον ουρανό

Ως συνήθως, θα ήταν καλύτερα να απομακρυνθείτε από μεγάλες πόλεις και συγκεκριμένα μέρη που είναι πολύ φωτεινά για να παρατηρήσετε τα αστέρια στις καλύτερες συνθήκες. Όσοι βρίσκονται στα βουνά ή στην ύπαιθρο είναι οι καλύτεροι. Και τότε υπάρχουν τα περισσότερα 400 ιστότοποι διανεμήθηκαν σε ολόκληρη τη Γαλλία από την AFA ως μέρος της νύχτας των αστεριών 2019. Εδώ θα βρείτε τον διαδραστικό χάρτη του συλλόγου για να επιλέξετε έναν ιστότοπο κοντά σας για να απολαύσετε παρατηρήσεις με γυμνό μάτι, με κιάλια ή χρησιμοποιώντας τα διαθέσιμα τηλεσκόπια δωρεάν σε αυτούς τους ιστότοπους.