Νέες κάρτες NVIDIA έρχονται τον Μάρτιο: θα είναι GTX 2070 και GTX 2080;

Νέες κάρτες NVIDIA έρχονται τον Μάρτιο: θα είναι GTX 2070 και GTX 2080;

Η έλευση του νέες κάρτες NVIDIA είναι πιο κοντά από ό, τι φαίνεται. Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακατασκευές από 3DCenter, η επόμενη γενιά καταναλωτικών καρτών βίντεο δεν θα βασίζεται στο “Volta”, αλλά στη μικροαρχιτεκτονική “Αμπέρ” Και αν η διακριτικότητα βρει αποτελεσματική επιβεβαίωση, η εποχή του “Pascal” επιβεβαιώνεται από την αρχιτεκτονική GP102 σύντομα θα αντικατασταθεί με το νέα σειρά GA, δεδομένου ότι το πρώτο έχει ήδη καταγραφεί – τουλάχιστον σύμφωνα με φήμες – ως EOL (End of Life).

Οι διακρίσεις πρέπει να βρουν σαφώς επιβεβαίωση το συντομότερο δυνατόν, αλλά γενικά δεν πρόκειται για υποθέσεις που είναι ξεκάθαρες. Χορηγείται και δεν έχει παραχωρηθεί ότι το τρέχον ναυαρχικό προϊόν – GP102 – έχει ήδη μεταφερθεί στην πολιτεία EOL (και η πηγή πιστεύει ότι μια τέτοια επιχείρηση έχει ήδη διεξαχθεί από τον περασμένο Νοέμβριο), αυτό σημαίνει ότι η παραγωγή του Κάρτες NVIDIA έχει διακοπεί δυστυχώς.

Οι άμεσες επιπτώσεις στη δυναμική της αγοράς δεν θα ήταν αμελητέες. GeForce 1080 Ti στην πραγματικότητα θα αφήσει οριστικά τη σκηνή σε λίγους μήνες, έτσι ώστε να δημιουργηθεί χώρος για το νέες κάρτες NVIDIA. Και εδώ εντάσσεται η διακριτική ευχέρεια των τελευταίων ωρών, σύμφωνα με την οποία η εταιρεία έχει ήδη ετοιμάσει το βασικό δείγμα της αρχιτεκτονικής Ampere, έτσι ώστε να αντικαταστήσει την Pascal στο υψηλό άκρο της καταναλωτικής αγοράς.

Αλλά πότε θα φτάσει συγκεκριμένα νέες κάρτες NVIDIA; Σύμφωνα με πληροφορίες που κατέχει η πηγή, η επόμενη γενιά του GeForce GTX 2080 και 2070 βασίζεται ακριβώς στο GPU GA104 – θα πρέπει επομένως να αποκαλυφθεί το τον επόμενο Μάρτιο σε περίπτωση που GCD. Ή ως εναλλακτική λύση για το GTC, το οποίο θα πραγματοποιηθεί επίσης την ίδια χρονική περίοδο. Το πραγματικό ντεμπούτο αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο.

Ωστόσο, αυτή τη στιγμή είναι απλές φήμες που πρέπει απαραίτητα να επιβεβαιωθούν από τη NVIDIA το συντομότερο δυνατό. Με την ελπίδα ότι το PC gaming θα δει νέες και σημαντικές εξελίξεις.