Μοντέλο 3: Η Tesla παρουσιάζει την επίσημη δοκιμή σφαλμάτων σε βίντεο

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Tesla μόλις δημοσίευσε ένα βίντεο που παρουσιάζει τις δοκιμές συντριβής του Model 3 που πραγματοποιήθηκαν στο ειδικό εργαστήριό της στην Καλιφόρνια. Προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των ηλεκτρικών αυτοκινήτων του, ο κατασκευαστής αυτοκινήτων πραγματοποιεί πράγματι πολλές εσωτερικές προσομοιώσεις πριν βάλει ένα μηχάνημα στο δρόμο. Αυτός είναι ο λόγος που το μοντέλο 3 θεωρείται ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στην αγορά, η Tesla διαβεβαιώνει με περηφάνια. Δείτε το παρακάτω βίντεο.

“Ελάτε μαζί μας στο Tesla Crash Lab για μια ματιά στο παρασκήνιο” Ο Tesla εξηγεί στα σχόλια του βίντεο Youtube. Σε ένα σύντομο βίντεο διάρκειας ενός λεπτού και 30 δευτερολέπτων, ο κατασκευαστής αποκαλύπτει εν συντομία τα παρασκήνια των εργαστηρίων του που είναι αφιερωμένα σε δοκιμές συντριβής, στο Frémont (Καλιφόρνια).

Διαβάστε επίσης: Tesla Model 3 – ταξιδεύει 4.500 χιλιόμετρα σε 45 ώρες και σπάζει ρεκόρ!

Tesla Model 3: Ανακαλύψτε την επίσημη δοκιμή σύγκρουσης του ηλεκτρικού αυτοκινήτου σε βίντεο

Μπορούμε να δούμε το μοντέλο 3 να προβάλλεται σε τοίχο. Στην καμπίνα επιβατών του, ένα ανδρείκελο δοκιμής πρόσκρουσης ή “ανδρείκελα δοκιμής συντριβής” προσομοιώνει την παρουσία ενός οδηγού. Σύμφωνα με την Tesla, χιλιάδες τέτοιες δοκιμές πραγματοποιούνται σε όλα τα στάδια της διαδικασίας ανάπτυξης των αυτοκινήτων της. Κατά τη διάρκεια της δημιουργίας ενός έργου, οι μηχανικοί πραγματοποιούν ακόμη και εικονικές δοκιμές σφαλμάτων βάσει μοντέλων που παράγονται από ισχυρό λογισμικό και αλγόριθμους.

“Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους το μοντέλο 3 είναι ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στο δρόμο” λέει η εταιρεία Elon Musk στο λογαριασμό της στο Twitter. Η μάρκα υπενθυμίζει ότι το ηλεκτρικό της αυτοκίνητο έχει λάβει βαθμολογία ασφαλείας 5 αστέρων σε τρεις ηπείρους (Βόρεια Αμερική, Ευρώπη και Αυστραλία). Τον περασμένο Ιούλιο, το Tesla Model 3 πέρασε με επιτυχία τις δοκιμές σύγκρουσης του Euro NCAP, του ευρωπαϊκού φορέα που αξιολογεί την ασφάλεια των οχημάτων. Το αυτοκίνητο έλαβε τη μέγιστη βαθμολογία 5 αστέρων σε όλα τα κριτήρια. Επιπλέον, το μοντέλο 3 θεωρείται επίσης ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα του 2019 από την IHS, μια αμερικανική οργάνωση αφιερωμένη στην οδική ασφάλεια.