Μηνύματα: Η Google εγκαινιάζει μια πρώτη περιττή έκδοση beta που διακόπτεται μόλις ξεκινήσει

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Google Messages (4.7), παλαιότερα γνωστό ως Android Messages, δικαιούται επιτέλους το πρώτο του beta. Αλλά υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα: οι δοκιμαστές beta δεν μπορούν καν να ανοίξουν την εφαρμογή, η οποία διακόπτεται αμέσως όταν προσπαθεί να την εκκινήσει. Οι προγραμματιστές θα είχαν κάνει λάθος στον κώδικα: ένας δημοσιογράφος αποκαλύπτει ότι ένα μάθημα απλά ξεχάστηκε. Εκείνοι που βρίσκονται στην έκδοση beta των καθημερινών smartphone τους δεν έχουν άλλη επιλογή από το να επιστρέψουν στη δημόσια έκδοση των Μηνυμάτων Google.

Το Google Messages δικαιούται επιτέλους την πρώτη δημόσια έκδοση beta! Τέλος, πριν χτυπήσουμε το ξυπνητήρι, θα εξακολουθήσουμε να θέτουμε ένα μεγάλο μειονέκτημα: η εφαρμογή δεν λειτουργεί – διακόπτεται αμέσως μόλις ξεκινήσει, γι ‘αυτό σας συνιστούμε να μην το εγκαταστήσετε. Η ομάδα Αρχής Android εξηγεί ότι δοκίμασαν την εφαρμογή σε όλα τα smartphone που είχαν στη διάθεσή τους με το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα. Τι να θέσετε μια ερώτηση: ακόμη και αν μπορούμε να περιμένουμε σφάλματα κατά τη διάρκεια των εκδόσεων beta, ο χρήστης πρέπει ακόμη να έχει πρόσβαση σε ένα αόριστα λειτουργικό πρόγραμμα. Τι θα μπορούσε να είχε συμβεί στο Google που έκανε ένα πρόγραμμα beta άχρηστο;

Το Google Messages διακόπτεται κατά την κυκλοφορία: ένα εκπληκτικό flop από προγραμματιστές

Ένας από τους αναγνώστες του Android Police, Cody, προτείνει ότι αυτή η έκδοση beta μπορεί να λειτουργήσει μόνο με μια νέα έκδοση των Υπηρεσιών Google Play που δεν είναι ακόμη διαθέσιμη. Ένας από τους συνεισφέροντες στο 9to5Google Dylan Roussel (του οποίου το tweet αναπαράγεται στο τέλος του άρθρου) εξηγεί από την πλευρά του, αφού ανέλυσε τον πηγαίο κώδικα της εφαρμογής, ότι οι προγραμματιστές φαίνεται να έχουν παραμελήσει ένα μικρό κομμάτι κώδικα. Το “μπουλέττο”, για παράδειγμα, είναι μια επίβλεψη: μια τάξη που ονομάζεται από το πρόγραμμα, BugleOpenBeta_Εφαρμογή, δεν υπάρχει σε αυτήν την έκδοση beta. Ξαφνικά αυτό προκαλεί ένα σφάλμα που εμποδίζει την εκκίνηση του προγράμματος.

Διαβάστε επίσης: Το SMS θα εξαφανιστεί και θα αντικατασταθεί από το RCS, αλλά τι είναι αυτό;

Είτε έτσι είτε αλλιώς, ένα πράγμα είναι βέβαιο: οι προγραμματιστές της Google προφανώς συνέταξαν το πακέτο και το ανέβασαν, χωρίς να ασχολούνται με το τρέξιμο για να επαληθεύσουν ότι όλα είναι καλά. Εάν καταλήξετε σε αυτό το πρόβλημα, έχετε μόνο μία λύση: απεγκαταστήστε το APK από την έκδοση beta και κατεβάστε τη σταθερή έκδοση της εφαρμογής από το Play Store, ενώ περιμένετε να κυκλοφορήσει μια νέα έκδοση beta. γραμμή. Το Google Messages αντικαθιστά το μήνυμα Android ως την προεπιλεγμένη εφαρμογή SMS. Αυτό το σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων είναι επίσης συμβατό με το νέο πρωτόκολλο RCS που αναπτύσσει η Google, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας.

Πηγή: Αστυνομία Android