Με το Pay Touch, η Samsung μετατρέπει το smartphone σας σε τερματικό πληρωμής για κινητά

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Pay Touch είναι η νέα εφαρμογή Samsung που μετατρέπει τα smartphone Galaxy σε τερματικά ηλεκτρονικών πληρωμών (TPE). Μετά τη Samsung Pay, η εταιρεία θέλει να προχωρήσει ακόμη περισσότερο στις λύσεις πληρωμών μέσω κινητής τηλεφωνίας, αυτή τη φορά να σκεφτεί εμπόρους που μπορούν να αντικαταστήσουν τα παραδοσιακά TPE με τα smartphone τους.

Είναι ήδη δυνατό να κάνουμε σχεδόν οτιδήποτε με smartphone και τώρα μπορούν επίσης να λειτουργήσουν ως TPE, μια λογική εξέλιξη της ανεπαφικής πληρωμής με κινητά. Το Samsung Pay είναι μια από τις καλύτερες λύσεις σε αυτόν τον τομέα. Μπορείτε ήδη να βάλετε το smartphone ή την πιστωτική σας κάρτα σε τερματικό πληρωμής σε καταστήματα για να πληρώσετε για τις αγορές σας. Με την εφαρμογή Αγγίξτε Πληρωμή, Η Samsung προχωρά ακόμη περισσότερο.

Το Samsung Pay Touch θέλει να αντικαταστήσει το TPE στα καταστήματα

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τοποθετήσετε ένα smartphone ή πιστωτική κάρτα σε άλλο smartphone Samsung με την εφαρμογή Pay Touch για να πραγματοποιήσετε συναλλαγές. Ορισμένες υπηρεσίες κατέστησαν δυνατή την πραγματοποίηση αυτού, αλλά εν μέρει δεδομένου ότι χρειαζόταν ακόμη ένα μικρό τερματικό για να συνδεθεί στο κινητό σας μέσω Bluetooth για να γίνει TPE. Χάρη στη νέα λύση, τα περισσότερα smartphone Galaxy το κάνουν αυτόνομα.

Η υπηρεσία δεν είναι δωρεάν για εμπόρους. Η Samsung παίρνει προμήθεια 2,6% σε κάθε συναλλαγή, μια τιμή που μπορεί να είναι απαγορευτική. Επιπλέον, οι πληρωμές δεν μεταφέρονται συστηματικά στον τραπεζικό λογαριασμό του εμπόρου. Μπορεί να χρειαστούν έως και 48 ώρες.

Τέλος, η χρήση του Pay Touch απαιτεί τη λειτουργία Knox της Samsung για ασφάλεια και είναι συμβατή μόνο με τα Samsung Galaxy S8 και S8 +, Note8, S9 και S9 +, Note 9 καθώς και Galaxy S10, S10e και S10 + και προς το παρόν διατίθεται μόνο στον Καναδά. Γίνονται δεκτές τόσο η Mastercard όσο και η Visa. Το όριο ανά συναλλαγή είναι 100 $.

Πηγή: SamMobile.