Με το Android 10, η Google θα διορθώσει 193 τρύπες ασφαλείας

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Android 10 θα επιτρέψει στην Google να διορθώσει 193 μέτριες ευπάθειες ασφαλείας. Οι διορθώσεις για τη νέα ενημέρωση λειτουργικού συστήματος για κινητά, η παρουσίαση της οποίας είναι επικείμενη, θα κυκλοφορήσουν από τον Σεπτέμβριο του 2019. Δυστυχώς, πολλά smartphone στην αγορά δεν θα μπορούν να εγκαταστήσουν αυτές τις ενημερώσεις για αρκετούς μήνες.

Η Google θα εκμεταλλευτεί την ενημέρωση του Android 10 για διόρθωση 193 ελαττώματα ασφαλείας εντοπίστηκαν στον κώδικα Android, ανακοινώνει την εταιρεία Mountain View στο τελευταίο ενημερωτικό δελτίο ασφαλείας Open Source Project (AOSP) που δημοσιεύθηκε στις 20 Αυγούστου.

Διαβάστε επίσης: Το Android Q ονομάζεται Android 10 – είναι επίσημο, το Google στερείται επιδόρπιο

Το Android 10 θα διορθώσει σχεδόν 200 μέτριες ευπάθειες ασφαλείας

Όλες οι αναγνωρισμένες ευπάθειες ταξινομούνται ως «μέτριες». Βρέθηκαν 24 ελαττώματα στο πλαίσιο Android. Δύο ακόμη βρίσκονται στη βιβλιοθήκη και δύο ακόμη στο περιβάλλον Android. 68 παραβιάσεις εντοπίστηκαν στο πλαίσιο πολυμέσων Android. Σύμφωνα με τη λίστα της Google, 97 ελαττώματα επηρεάζουν ακόμη και το σύστημα λειτουργικών συστημάτων. Ορισμένες από αυτές τις ανοιχτές πόρτες επιτρέπουν στους χάκερ να εκτελούν κώδικα εξ αποστάσεως ή να παρέχουν στους εαυτούς τους υψηλότερα προνόμια.

Ευτυχώς, η Google πιστεύει ότι αυτά τα ελαττώματα δεν είναι γνωστά στους χάκερ. Μέχρι τώρα Επομένως, οι παραβιάσεις του 193 δεν χρησιμοποιήθηκαν για την ανάπτυξη κακόβουλου λογισμικού. Τέλος πάντων, η αμερικανική εταιρεία θα αναπτύξει αυτό το τεράστιο έμπλαστρο ασφαλείας από την 1η Σεπτεμβρίου 2019 σε smartphone συμβατά με Android 10.

Προφανώς, ορισμένα smartphone στην αγορά δεν θα μπορούν να εγκαταστήσουν το Android 10. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για παλαιότερα τηλέφωνα (όπως το Galaxy S7 για παράδειγμα) ή συσκευές εισόδου ή μεσαίας εμβέλειας. Άλλοι θα πρέπει να περιμένουν αρκετούς μήνες πριν μεταβούν στη 10η έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Εάν τα Google Pixels θα είναι αναπάντεχα σε θέση να επωφεληθούν από το Android 10 μόλις κυκλοφορήσει, τα smartphone από Samsung, Huawei, Xiaomi ή OnePlus θα πρέπει να δείξουν λίγη υπομονή.

Πηγή: Google