Μετά το Instagram, το Facebook αρχίζει επίσης να κρύβει “μου αρέσει”

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Facebook μιμείται το Instagram και δοκιμάζει μια λειτουργία για να κρύψει τους μετρητές που μου αρέσουν. Μια πρωτοβουλία της οποίας στόχος είναι να περιοριστεί η απογοήτευση που συνδέεται με τον αγώνα για αλληλεπιδράσεις, η οποία μπορεί να είναι επαχθής για ορισμένους χρήστες.

facebook

Σας αναφέραμε πριν από λίγες εβδομάδες ότι το Instagram αρχίζει να κρύβεται σαν μετρητές στην εφαρμογή του. Μια καινοτομία που βρίσκεται ακόμη στη φάση δοκιμών που συνίσταται στην απόκρυψη των αριθμών που συνδέονται με αλληλεπιδράσεις από άλλους χρήστες. Όλοι μπορούν επομένως να ελέγξουν εάν η δημοσίευσή τους ήταν επιτυχής, αλλά δεν είναι πλέον δυνατόν να γνωρίζουμε για εκείνους των άλλων.

Το Facebook θα μπορούσε να κρύψει τους μετρητές μου αρέσει, όπως στο Instagram

Λοιπόν, τώρα είναι η σειρά του Facebook να πειραματιστεί με μια τέτοια επιλογή στο κοινωνικό της δίκτυο, αναφέρει η Jane Manchun Wong, η οποία έχει κάνει το όνομά της για να ανακοινώσει τις επερχόμενες αλλαγές και τις νέες δυνατότητες του Facebook πριν από όλους τους άλλους. Κατηγορούμενοι ότι είναι εθιστικοί και αγχωτικοί, πλατφόρμες όπως το Instagram και το Facebook προσπαθούν επομένως να απελευθερώσουν την πίεση στους χρήστες τους, οι οποίοι θα ανησυχούν λιγότερο για τη βαθμολογία που αποκτήθηκε από το κοινόχρηστο περιεχόμενό τους. Ο αγώνας για συμπαθεί γρήγορα έγινε ένας διαγωνισμός που συχνά δημιουργεί απογοήτευση.

Διαβάστε επίσης: Το Facebook ετοιμάζεται ήδη να συγχωνεύσει το Instagram και το Messenger

Το Facebook επιβεβαίωσε στην TechCrunch ότι αυτή τη στιγμή αναπτύσσεται μια δυνατότητα απόκρυψης του αριθμού των επισημάνσεων “μου αρέσει”. Είναι πιθανό ότι τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες, ορισμένοι χρήστες θα είναι μέρος του δείγματος Facebook για να δοκιμάσουν αυτήν την καινοτομία. Απομένει να δούμε αν μια γενική ανάπτυξη θα είναι αποτελεσματική σε ένα σημείο ή άλλο. Εάν το κοινωνικό δίκτυο αισθάνεται ότι χάνει πάρα πολύ δέσμευση, μπορεί να αποφασίσουν να υποχωρήσουν και να απορρίψουν την ιδέα.

Πηγή: Techcrunch