Μαύρη Παρασκευή: οι τιμές των smartphone αυξάνονται κατά 20%, γιατί;

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Idealo, η ευρωπαϊκή μηχανή σύγκρισης τιμών, διαπίστωσε ότι οι τιμές των smartphone έχουν την ατυχής τάση να αυξάνονται κατά 20% τους δύο μήνες μέχρι τη Μαύρη Παρασκευή. Και είναι έτσι κάθε χρόνο.

Είναι το 29 Νοεμβρίου ότι θα δοθεί το εναρκτήριο. Όπως κάθε χρόνο, το Μαύρη Παρασκευή θα είναι η ευκαιρία να επωφεληθούν από σημαντικές μειώσεις σε χιλιάδες αντικείμενα … Ή όχι; Σύμφωνα με Ιδεάο, η σύγκριση τιμών, Οι διαδικτυακοί ιστότοποι πωλήσεων επωφελούνται από αυτό για να αυξήσουν τις τιμές των συσκευών λίγες εβδομάδες πριν, για να τους κατεβάσουμε καλύτερα τη μεγάλη μέρα.

Οι διαδικτυακοί ιστότοποι πωλήσεων αυξάνουν την τιμή των smartphone αρκετές εβδομάδες πριν από τη Μαύρη Παρασκευή

Σύμφωνα με τη μελέτη που πραγματοποίησε η Idealo, τα smartphones γνωρίζουν αύξηση 20% κατά την περίοδο Οκτωβρίου / Νοεμβρίου σε σύγκριση με τις τιμές τους για την περίοδο Ιουλίου / Αυγούστου. Το Idealo χρησιμοποιεί δεδομένα από πολλούς ιστότοπους, είτε πωλούν νέα είτε ανακαινισμένα προϊόντα. Υπάρχουν έμποροι όπως Φνακ, Δρόμος για ψώνια, Αρτοποιός, Rakuten ή Αμαζόνα. Επίσης, σύμφωνα με την ίδια μελέτη, τα smartphone δεν είναι τα μόνα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας. Φαίνεται ότι οι τηλεοράσεις εμφανίζουν επίσης αύξηση τιμών κατά την ίδια περίοδο, που είναι 12%.

Διαβάστε επίσης: Μαύρη Παρασκευή, πραγματικές ευκαιρίες ή απάτες;

Εάν αυτή η αύξηση πραγματοποιηθεί μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυτή η περίοδος συμπίπτει εντός μερικών εβδομάδων με τη Μαύρη Παρασκευή. Τα διαδικτυακά καταστήματα (σε αυτό το στάδιο, δεν θα ονομάσουμε κανέναν) θα διογκώνουν έτσι τις τιμές των συσκευών πριν από τη Μαύρη Παρασκευή, έτσι ώστε δείξτε μεγάλη έκπτωση μόλις φτάσει η ημέρα προσφοράς. Επιπλέον, η επαλήθευση μιας εμφανιζόμενης τιμής έναντι της διαγραμμένης τιμής γίνεται γενικά μέσω ενός συγκριτή. Και δεδομένου ότι αυτοί οι ίδιοι συγκριτές καταγράφουν όλες τις παραλλαγές από μέρα σε μέρα, εβδομάδα σε εβδομάδα ή μήνα σε μήνα, ο καταναλωτής που δεν δίνει προσοχή θα δει μόνο φωτιά, εκτός αν πάρει το χρόνο να επιστρέψει αρκετούς μήνες.

Μια πρακτική που από μόνη της δεν είναι παράνομη και την οποία η UFC Que-Choisir καταγγέλλει πριν από λίγα χρόνια. Πριν αγοράσετε μια ιδιοτροπία κατά τη Μαύρη Παρασκευή, είναι καλύτερα τώρα να συγκρίνετε τις τιμές που εμφανίζονται τους τελευταίους 3 ή 4 μήνες και να μεταβείτε στον ιστότοπο του κατασκευαστή για να μάθετε την αρχική τιμή ενός smartphone.

Πηγή: The Huffpost