Λογαριασμός Microsoft: τι γίνεται αν είναι ώρα να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας;

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Microsoft έχει μόλις επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης περισσότερων από 44 εκατομμυρίων λογαριασμών Microsoft μετά από διαρροή. Ωστόσο, ακόμη και αν η Microsoft δεν σας έστειλε ένα μήνυμα, σας συνιστούμε να εκμεταλλευτείτε αυτήν την ευκαιρία για να επαναφέρετε τους δικούς σας: η ασφάλεια των κωδικών πρόσβασής σας είναι πράγματι δική σας ευθύνη, όχι της Microsoft.

Συντελεστές: Pixabay

Η Microsoft έπρεπε να επαναφέρει περισσότερους από 44 εκατομμύρια κωδικούς πρόσβασης το 2019. Σύμφωνα με τον Lifehacker, η εξήγηση είναι απλή: Η Microsoft ήταν ωραία και πήγε σε μια βάση δεδομένων με πάνω από 3 δισεκατομμύρια ζεύγη σύνδεσης / κωδικών πρόσβασης για να ελέγξει αν η δική σας δεν ήταν εκεί. Φυσικά, μπορούμε να ευχαριστήσουμε τη Microsoft που πήρε το προβάδισμα, αλλά είναι επίσης μια ευκαιρία να σας υπενθυμίσω ότι θα πρέπει να ελέγχετε τακτικά τον εαυτό σας τον εαυτό σας εάν ο κωδικός πρόσβασής σας δεν έχει παραβιαστεί – και να τον αλλάξετε μεταξύ άλλων μέτρων. .

Αξίζει πράγματι να θυμόμαστε: η ασφάλεια των κωδικών πρόσβασης είναι δική σας ευθύνη.. Οι μεγάλες πλατφόρμες, από την άλλη πλευρά, υποτίθεται ότι εγγυώνται μόνο την κρυπτογραφική ασφάλεια των δεδομένων σας (συμπεριλαμβανομένων των αναγνωριστικών σας) στους διακομιστές τους. Ωστόσο, υπάρχει κίνδυνος. Διαρροή μετά από διαρροή, βλέπουμε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν πάρα πολλοί κωδικοί πρόσβασης που είναι πολύ απλοί και ότι οι χρήστες του Διαδικτύου τείνουν να χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης σε πολλούς λογαριασμούς.

Επομένως, όταν ένας χάκερ ανακαλύπτει έναν έγκυρο κωδικό πρόσβασης, έχει συχνά πρόσβαση σε όλες σχεδόν τις διαδικτυακές υπηρεσίες του θύματός του. Χωρίς το τελευταίο να το γνωρίζει απαραίτητα. Ωστόσο, υπάρχουν αποτελεσματικές λύσεις για να γνωρίζετε εάν διατρέχετε κίνδυνο και να διαχειριστείτε καλύτερα τους κωδικούς πρόσβασής σας για να περιορίσετε κάθε κίνδυνο εισβολής.

Πώς να φροντίζετε καλύτερα τους κωδικούς πρόσβασης

Επομένως, προτείνουμε να ακολουθήσετε τις ακόλουθες συμβουλές:

  1. Βεβαιωθείτε ότι ο κωδικός πρόσβασης ή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας δεν βρίσκονται στη μεγάλη βάση δεδομένων HaveIBeenPwned;
  2. Επαναφέρετε τακτικά τον κωδικό πρόσβασής σας και επιλέξτε καλύτερους κωδικούς πρόσβασης
  3. Ενεργοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων όταν είναι δυνατόν (διαθέσιμο για λογαριασμό Microsoft)
  4. Χρησιμοποιήστε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για να κάνετε τους κωδικούς πρόσβασης για κάθε υπηρεσία πιο περίπλοκους και μοναδικούς

Διαβάστε επίσης: Βάλτε ένα “προφυλακτικό USB” στο smartphone σας πριν το συνδέσετε οπουδήποτε

Πρόσφατα έχετε πέσει θύμα εισβολής ή απλά αλλάξατε τον κωδικό πρόσβασής σας; Πείτε στα σχόλια.

Πηγή: Lifehacker