Κωδικός PIN: ένα σφάλμα Android αποτρέπει το ξεκλείδωμα των Google Pixel 2 και 3, OnePlus 7 Pro και Sony Xperia XZ2

Phonandroid : actu Android et High-tech

Εντοπίστηκε τον περασμένο Αύγουστο, ένα σφάλμα που αποτρέπει το ξεκλείδωμα του Pixel 2 ή του Pixel 3. Το πρόβλημα εμφανίστηκε πρόσφατα σε άλλα μοντέλα τηλεφώνου, όπως το OnePlus 7 Pro ή το Xperia XZ2. Υπάρχει ωστόσο ένα μικρό τέχνασμα για να ανακτήσετε τη χρήση του smartphone σας, ενώ περιμένετε από την Google να επιλύσει αυτό το ακανθώδες πρόβλημα.

Ορισμένοι χρήστες ανέφεραν τον περασμένο Σεπτέμβριο ένα παράξενο σφάλμα στο smartphone τους: όταν προσπαθούν να ξεκλειδώσουν τη συσκευή τους εισάγοντας τον κωδικό PIN (ή τον 4 ή 6ψήφιο κωδικό), η συσκευή βγαίνει και συνεχώς επιστρέφει στον ίδιο. οθόνη. Ως αποτέλεσμα, είναι αδύνατο να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή. Αρχικά, το σφάλμα φαίνεται να επηρεάζει μόνο Google 2 και Pixel 3, αλλά τώρα επηρεάζονται και άλλα μοντέλα. Είναι περίπου Sony Xperia XZ2 Compact, από OnePlus 7 Pro και Seuic Cruise 1. Ένας χρήστης υποστήριξης της Google εξηγεί ακόμη και ότι έχει πληρώσει το τίμημα σε μια συσκευή Motorola, χωρίς να δώσει την αναφορά. Επιπλέον, το σφάλμα επηρεάζει αδιάφορα τις συσκευές που είναι εξοπλισμένες με Android 9 ή Android 10.

Ενώ περιμένετε το Google να προσφέρει μια κατάλληλη λύση, ακολουθούν δύο μέθοδοι για να ανακτήσετε τη χρήση του smartphone σας. Το πρώτο εξαρτάται από τον τρόπο ρύθμισης της συσκευής σας. Το δεύτερο λειτουργεί πιο αποτελεσματικά, αλλά θα πρέπει να θεωρείται μόνο ως «προσωρινή επιδιόρθωση» έως ότου η Google δώσει καλύτερη απάντηση.

Διαβάστε επίσης: Android, πώς να τροποποιήσετε ή να διαγράψετε τον κωδικό PIN του smartphone σας

Πώς να παρακάμψετε ξεκλείδωμα κωδικού PIN

  1. Από την οθόνη κλειδώματος του τηλεφώνου σας, πατήστε την επιλογή Κλήση έκτακτης ανάγκης.
  2. Πάτα το κουμπί έντασης, ώστε να εμφανίζονται οι ρυθμίσεις ήχου, καθώς και το εικονίδιο του Ρυθμίσεις.
  3. Χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις, θα πρέπει να μπορείτε να επανασυνδεθείτε στο smartphone σας, παρακάμπτοντας τη μέθοδο κωδικού PIN. Η λειτουργία είναι δυνατή εάν έχετε προηγουμένως καταχωρίσει τα δακτυλικά σας αποτυπώματα. Από την περιοχή αναζήτησης, μεταβείτε στο ρυθμίσεις οθόνης κλειδώματος και επομένως χρησιμοποιήστε το μέθοδο ξεκλειδώματος δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Εάν η προηγούμενη λειτουργία δεν λειτουργεί, υπάρχει μια εναλλακτική λύση:

  1. Ακόμα από το μενού ρυθμίσεων (δείτε τα προηγούμενα βήματα), αναζητήστε τις επιλογές “χρήστης” ή “λογαριασμός”.
  2. Εκεί θα πρέπει να μπορείτε να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό χρήστη. Λάβετε υπόψη ότι δεν θα μπορείτε πλέον να έχετε πρόσβαση σε δεδομένα που είναι ήδη αποθηκευμένα στο τηλέφωνό σας (φωτογραφίες, επαφές, εφαρμογές, αρχείο κλήσεων και SMS κ.λπ.). Αυτή είναι μια προσωρινή λύση και θα πρέπει να περιμένουμε έως ότου η Google καταφέρει να αναπτύξει μια ενημέρωση κώδικα για να τις εντοπίσει. Χωρίς προφύλαξη, μην ενεργοποιήσετε καμία μέθοδο ξεκλειδώματος.

Τέλος, εάν έχετε ένα από τα smartphone που αναφέρονται παραπάνω, αλλά δεν επηρεάζεστε ακόμη από το σφάλμα, ίσως καλύτερα να πάρει το προβάδισμα. Απενεργοποιήστε το ξεκλείδωμα του κωδικού PIN από το μενού ρυθμίσεων και επιλέξτε μια άλλη μέθοδο (διάγραμμα, κωδικός πρόσβασης …).

Πηγή: Lifehacker