Κριτική HTC Desire 500 – Δοκιμή της νέας συσκευής HTC μεσαίας κατηγορίας

Σήμερα η ομάδα του KeyForWeb το δοκίμασε για σένα HTC Desire 500, τηλέφωνο μεσαίας κατηγορίας, αλλά με περισσότερο από ικανοποιητικό υλικό και απόδοση.

Αποσύνδεση

unboxing

Για αυτήν την αναθεώρηση πρέπει να προβλέψουμε ότι πραγματοποιήθηκε αποσυμπίεση σε ένα προϊόν που προορίζεται για εκτύπωση, οπότε μπορεί να διαφέρει από αυτό που θα βρείτε στη συσκευασία που προορίζεται για εμπορία. Στο πακέτο μας έχουμε τα αξεσουάρ που συνήθως βρίσκουμε σε οποιοδήποτε smartphone: τη συσκευή, τα ακουστικά και το φορτιστή USB (μας αγγίζει ένας μη Ιταλός φορτιστής) συμπεριλαμβανομένου ενός καλωδίου δεδομένων.

Σχεδιασμός και οθόνη

HTC Desire 500 συμβαίνει στα μέτρα του 131,8 x 66,9 x 9,9 χιλιοστά και βάρος 123γρ. Σίγουρα έχετε δει στο unboxing ότι το πίσω κάλυμμα είναι αφαιρούμενο, αλλά μόλις εισαχθεί στο τηλέφωνο, η συσκευή εμφανίζεται σαν να ήταν συσκευή Unibody. Πολύ καλά φροντισμένο για γραμμές και με υλικά ασφαλούς ποιότητας.

Απεικόνιση

Η οθόνη είναι από 4.3 “ με ανάλυση 480 × 800 με πυκνότητα εικονοστοιχείων 217 σελ και με τεχνολογία WGA. Σε αυτήν την περίπτωση, η HTC έχει τοποθετήσει την οθόνη σε μια θέση ακριβώς πάνω από τη γραμμή του τηλεφώνου που φαίνεται από πάνω, παρουσιάζεται σε μια άτυπη “τρισδιάστατη” μορφή. Οι πληροφορίες διαβάζονται επίσης από ακραία γωνία και τα εικονίδια και οι χαρακτήρες είναι πολύ κοντά στο γυαλί, σχεδόν αγγίζουν το. Το diplay προσφέρει αρκετά φωτεινά χρώματα και παρά την ανάλυση WGA Είναι ελαφρώς μικρότερο σε σύγκριση με το μέγεθος της οθόνης, ωστόσο προσφέρει ένα ωραίο οπτικό εφέ στην προβολή.

Μπαταρία

HTC Desire 500 έχει μπαταρία από 1800 mAh που επιτρέπει μια διακριτική διάρκεια της χρέωσης με μέση χρήση του τηλεφώνου. Από τις δοκιμές μας, “τονίζοντας” τη συσκευή που καταφέραμε να φτάσουμε στο 10-12 ώρες αυτονομίας λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος της μπαταρίας και του επεξεργαστή τετραπύρηνο, επιδείξτε την καλή βελτιστοποίηση της HTC.

Επεξεργαστής

Ο επεξεργαστής είναι ένας Snapdragon Qualcomm 200 τετραπύρηνο από 1,2 GHz υποβοηθούμενος από ένα GPU Adreno 203, το οποίο κάνει εξαιρετική δουλειά κάνοντας το τηλέφωνο ανταποκρινόμενο και ρευστό.

snap200

Μνήμη

HTC Desire είναι εξοπλισμένο με εσωτερική μνήμη από 4 γιγαμπάιτ (2,9 GB χρησιμοποιούνται από το σύστημα) με δυνατότητα εισαγωγής ενός microSD και επεκτείνετε τη μνήμη σε 64 GB. Εκτελώντας τις διάφορες δοκιμές, συνειδητοποιήσαμε την ανάγκη να χρησιμοποιήσουμε υποχρεωτικά ένα MicroSD για να αυξήσουμε τη χωρητικότητα μνήμης της συσκευής, η οποία με μόνο 4 GB εσωτερικής χρήσης είναι πολύ περιορισμένη στη χρήση, όπως αποδεικνύεται για παράδειγμα από το Whatsapp που δεν σας επέτρεψε να κάνετε λήψη και μεταφόρτωση περιεχομένου πολυμέσων καθώς και άλλων διαφορετικών εφαρμογών. Λέμε επίσης ότι στις μέρες μας, οι εφαρμογές περιέχουν όλο και περισσότερες λειτουργίες και ως εκ τούτου το βάρος τους αυξάνεται αναλογικά, επομένως η χρήση ενός microSD για συσκευές μεσαίου και χαμηλού άκρου είναι σχεδόν υποχρεωτική.

Εκεί ΕΜΒΟΛΟ και από 1 GB το οποίο με το υλικό που είναι τοποθετημένο σε αυτήν τη συσκευή, κάνει εξαιρετική δουλειά.

Κάμερα και πολυμέσα

HTC Desire 500 έχει κάμερα από 8MP με αισθητήρα με οπίσθιο φωτισμό με αυτόματη εστίαση και φλας LED και τη δυνατότητα εγγραφής βίντεο α 720p. Οι εικόνες είναι καλές και αρκετά ευκρινείς σε σύγκριση με άλλες συσκευές του ίδιου μεσαίου εύρους. Εδώ μπορείτε να δείτε μια συλλογή φωτογραφιών που τραβήχτηκαν HTC Desire 500:

Φωτογραφίες που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας με φυσικό φως

Φωτογραφίες που τραβήχτηκαν το βράδυ ή με τεχνητό φως:

Όπως μπορείτε να δείτε, η διαφορά είναι αρκετά σαφής. Ενώ οι φωτογραφίες με φυσικό φως είναι πολύ ευχάριστες στο μάτι, λαμβάνοντας υπόψη τα αρκετά φωτεινά χρώματα και την καλή ανάλυση, αυτές που λαμβάνονται το βράδυ ή με τεχνητό φως (με και χωρίς φλας), είναι αρκετά απογοητευτικές. Τα χρώματα είναι σκοτεινά και το φλας, αν και δυνατό, δεν μπορεί να κάνει όλη τη δουλειά μόνο του!

Συνδεσιμότητα και αισθητήρες

HTC Desire 500 το επίπεδο συνδεσιμότητας παρουσιάζει το Wi-Fi b / g / n, Bluetooth 4.0, microUSB είναι NFC. Οι αισθητήρες που υπάρχουν είναι GPS, επιταχυνσιόμετρο, αισθητήρες εγγύτητας, αλλά δεν έχει βαρόμετρο.

Απόδειξη χρήσης: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Το HTC Desire 500 είναι εξοπλισμένο με λειτουργικό σύστημα Android 4.1 και εγγενή διεπαφή Sense 5 με λειτουργίες Blinkfeed και έχοντας δοκιμάσει για περίπου δύο εβδομάδες, μπορέσαμε να δοκιμάσουμε πολλές από τις δυνατότητές του ανακαλύπτοντας τις δυνατότητες αλλά και τα μικρά ελαττώματα.

Η διεπαφή HTC και το Sense είναι πολύ ευχάριστα, με τη λειτουργία Blinkfeed, που έχει ήδη δει στον μεγαλύτερο αδελφό HTC One, στο προσκήνιο και στο οποίο μπορούμε να ορίσουμε διαφορετικές τροφοδοσίες, επιτρέποντάς σας να βλέπετε αμέσως διάφορες ειδήσεις, όπως αθλήματα, πολιτική, κατάσταση Facebook και ούτω καθεξής. Το μόνο μειονέκτημα αυτού του προγράμματος ανάγνωσης ροών είναι ίσως η έλλειψη ικανότητας ρύθμισης εξατομικευμένων ροών, επειδή πρέπει να βασιστούμε μόνο στις προκαθορισμένες, θα θέλαμε ειλικρινά επίσης να είμαστε σε θέση να επιλέξουμε τις πηγές μας.

Πραγματοποιώντας δοκιμές περιήγησης στο Web, διαπιστώσαμε ότι το πρόγραμμα περιήγησης HTC είναι πάντοτε καλά βελτιστοποιημένο, ακόμη και αν δεν είναι εντελώς απαλλαγμένο από κάποια καθυστέρηση που δεν επηρεάζει ούτως ή άλλως. Ωστόσο, είναι αρκετά γρήγορο στη φόρτωση ακόμη και σε λειτουργία επιτραπέζιου υπολογιστή και έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιεί / απενεργοποιεί το Flash Player που θα επιβραδύνει σημαντικά τη φόρτωσή του.

Όσο για το τμήμα πολυμέσων, η κάμερα είναι πολύ απλή και διαισθητική για χρήση με τη δυνατότητα λήψης πολλαπλών λήψεων κρατώντας πατημένο το κουμπί κλείστρου της φωτογραφίας, ακόμη και αν δυστυχώς η λειτουργία HTC Zoe δεν φαίνεται και δοκιμάστηκε επίσης στο HTC One . Σύροντας από πάνω προς τα κάτω έχουμε τη δυνατότητα εναλλαγής από την πίσω στην μπροστινή κάμερα, επίσης με έναν αισθητήρα φωτισμού 1.6 Mega Pixel.

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν μόνο δυνατότητες, αλλά και ελαττώματα, όπως η έλλειψη γρήγορων εναλλαγών στο κέντρο ειδοποιήσεων και η αδυναμία προβολής του ποσοστού μπαταρίας, αν και είναι καλό να θυμόμαστε ότι υπάρχει η δυνατότητα προσθήκης του widget με γρήγορες εναλλαγές στο σπίτι .

Σε επίπεδο κατασκευής, ακόμη και αν η λειτουργία απελευθέρωσης του πίσω καλύμματος μπορεί να φαίνεται αρκετά δύσκολη ελιγμός, σας διαβεβαιώνουμε ότι με ελάχιστη πρακτική η λειτουργία θα γίνει πολύ απλή και σε κάθε περίπτωση με αυτόν τον τρόπο το κάλυμμα παραμένει σταθερά προσαρτημένο στη συσκευή, δίνοντάς του επίσης ένα όμορφο σχήμα σαν να ήταν ένα σώμα. Εκτιμάται επίσης η επιλογή τοποθέτησης της υποδοχής microSD και SIM προκειμένου να επιτρέπεται η εισαγωγή και αφαίρεση χωρίς απαραίτητα να αφαιρεθεί η μπαταρία.

Ειδικά ελαττώματα πρέπει να ενεργούν με τα πλήκτρα εξισορρόπησης έντασης ήχου και με το κουμπί on / off ή lock / ξεκλείδωμα το οποίο, καθώς είναι καλά ευθυγραμμισμένο με τη γραμμή κατασκευής του τηλεφώνου, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί απόλυτα.

Τελικά, μπορούμε να προωθήσουμε με σιγουριά το τηλέφωνο που περνά σε μεγάλο βαθμό τα σήματα ως ένα από τα καλύτερα της γκάμας του, θυμόμαστε επίσης αυτό στο κοινό, πωλείται για 249 €.

http://www.youtube.com/watch?v=2SGVjqmYV_c