Κλέβουν ένα Tesla Model S σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα, βίντεο

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 23 Αυγ 2019 στις 19 ώρες και 04 λεπτά

Ένα Tesla Model S κλαπεί σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα. Σε ένα βίντεο που γυρίστηκε από κάμερα παρακολούθησης, βλέπουμε δύο άτομα: το ένα πλησιάζει το σπίτι με μια συσκευή στο χέρι και το άλλο στέκεται δίπλα στο όχημα μέχρι να ξεκλειδώσει. Περπατάει και ξεκινά το αυτοκίνητο και μετά τα δύο εξαφανίζονται στη φύση.

Το Tesla Model S είναι ένα αυτοκίνητο γεμάτο τεχνολογία. Ωστόσο, δεν είναι άτρωτο με μια γνωστή τεχνική κλοπής που επηρεάζει οχήματα εξοπλισμένα με κλειδί ανάφλεξης. Στις 21 Αυγούστου, σε μια συνοικία του Λονδίνου, δύο κλέφτες κατάφεραν να κλέψουν ένα μοντέλο S με ενοχλητική ευκολία. Ένα από τα δύο άτομα κρατούσε μια συσκευή που δείχνει ότι η κλοπή πραγματοποιήθηκε μέσω μιας τεχνικής γνωστής ως επίθεση ρελέ.

Αυτό το βίντεο τοποθετεί ένα κλεμμένο μοντέλο Tesla S σε δευτερόλεπτα

Οι εικόνες γυρίστηκαν από μια κάμερα παρακολούθησης. Στο βίντεο, βλέπουμε έναν άντρα να μπαίνει σε ένα σπίτι, περπατώντας σε μια πόρτα στην οποία τεντώνει το χέρι του. Στη συνέχεια εκτελεί χειρονομία σάρωσης και το όχημα ξεκλειδώνει με επιτυχία. Ο άνδρας φορά στην πραγματικότητα μια συσκευή ρελέ στην τσάντα που μπορεί να δει στο στήθος του. Αυτός ο τύπος εργαλείου χρησιμοποιείται για τη λήψη και αναμετάδοση του σήματος μεταξύ του κλειδιού χωρίς ανάφλεξη και του οχήματος.

Το κλειδί ήταν μέσα στο σπίτι και ο κλέφτης δεν είχε κανένα πρόβλημα να πάρει το σήμα του και να το μεταφέρει στο Tesla Model S. Οι προβολείς ανάβουν και ο δεύτερος κλέφτης μπαίνει στο αυτοκίνητο. Υποστηρίζει και οι δύο άντρες εξαφανίζονται στη συνέχεια από την προβολή της κάμερας. Η επιχείρηση διήρκεσε περίπου τριάντα δευτερόλεπτα και δεν είναι η πρώτη φορά που ένας Tesla υπήρξε θύμα τέτοιας κλοπής.

Λόγω της αυξανόμενης δημοτικότητας αυτής της τεχνικής, ο κατασκευαστής έχει εφαρμόσει πολλά μέσα για να αποτρέψει την κλοπή των αυτοκινήτων του, όπως έναν κωδικό PIN απαραίτητο για την εκκίνηση του οχήματος, ή ακόμα και μια αποτρεπτική λειτουργία φρουρού. Ένας κωδικός PIN θα μπορούσε έτσι να επιτρέψει την αποτροπή αυτής της κλοπής, ακόμη και μετά το ξεκλείδωμα της πόρτας. Δυστυχώς, ο κλεμμένος Tesla δανείστηκε στο θύμα από την αυτοκινητοβιομηχανία, ενώ το όχημά του ήταν σε συντήρηση. Επομένως, το πρόσθετο επίπεδο ασφαλείας απενεργοποιήθηκε.

Πηγή: Electrek