Κατηγορούμενος για διαφθορά, η Microsoft θα πληρώσει 25,3 εκατομμύρια δολάρια

Phonandroid : actu Android et High-tech

Τίποτα δεν πάει καλά για τη Microsoft. Υπόνοιες για διαφθορά σε αρκετές χώρες (Ουγγαρία, Σαουδική Αραβία, Ταϊλάνδη και Τουρκία), η εταιρεία Redmond θα δαπανήσει 25,3 εκατομμύρια δολάρια (22,2 εκατομμύρια ευρώ) για να κλείσει αρκετές έρευνες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

microsoft

25,3 εκατομμύρια δολάρια, αυτό θα πληρώσει η Microsoft για να τερματίσει αρκετές έρευνες για διαφθορά. Μια πρώτη συμφωνία με την SEC, την αρχή χρηματοπιστωτικών αγορών στις Ηνωμένες Πολιτείες, αφορά αμφισβητούμενες δραστηριότητες στην Ουγγαρία, τη Σαουδική Αραβία, την Ταϊλάνδη και την Τουρκία. Η αμερικανική εταιρεία αναλαμβάνει να πληρώσει 16,6 εκατομμύρια για να κλείσει αυτήν την πρώτη περίπτωση.

Η Microsoft Ουγγαρία θα πληρώσει επίσης 8,75 εκατομμύρια δολάρια βάσει συμφωνίας με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Η εταιρεία “Παραδέχεται, αποδέχεται και αναγνωρίζει την ευθύνη για τις πρακτικές των υπαλλήλων της” γράψτε τους συναδέλφους μας από Προκλήσεις.

Ωστόσο, απορρίπτει την άμεση ευθύνη της. Ο Brad Smith, πρόεδρος της Microsoft, γράφει σε ένα email στους υπαλλήλους της ομάδας ότι αυτές οι συμφωνίες “Αφορούν κακές πρακτικές εργαζομένων που ήταν εντελώς απαράδεκτες”. Προσθέτει ότι το ” μικρός αριθμός “ απολύθηκαν υπάλληλοι του ουγγρικού υποκαταστήματος.

Δωροδοκίες, ταξίδια και δώρα

Σε αυτή την περίπτωση, Η Microsoft Ουγγαρία κατηγόρησε ότι απέκτησε 14,6 εκατομμύρια δολάρια από την πώληση αδειών λογισμικού σε δημόσιους φορείς μεταξύ 2013 και 2015. Πιο συγκεκριμένα, ορισμένοι υπάλληλοι εξήγησαν στην εταιρεία ότι οι εκπτώσεις ήταν απαραίτητες για την απόκτηση αυτών των συμβάσεων. Στην πραγματικότητα, τα χρήματα που εξοικονομήθηκαν τους επέτρεψαν να πληρώσουν δωροδοκίες σε υπαλλήλους. Από την πλευρά της, η Microsoft κατέγραψε αυτά τα ποσά ως κανονικά λειτουργικά έξοδα. Η εισαγγελία αναγνώρισε μόνο την ευθύνη των υπαλλήλων.

Από την άλλη πλευρά, η τουρκική θυγατρική δεν μπόρεσε να εξηγήσει έκπτωση σε μια συναλλαγή. Τέλος, η εταιρεία του Ρέντμοντ κατηγορήθηκε ότι πρόσφερε δώρα και ταξίδια σε ταϊλανδέζους και Σαουδάραβους αξιωματούχους μέσω ενός πιο αδιαφανούς συστήματος “slush fund” που διαχειρίζονται τρίτοι.

Οι συμφωνίες 25,3 εκατομμυρίων δολαρίων παραμένουν ανέκδοτες για τον αμερικανικό γίγαντα. Το 2015, η Microsoft France πλήρωσε πρόστιμο 72 εκατομμυρίων ευρώ για εξαπάτηση φόρου.

Πηγή: Προκλήσεις