Καλύτερος πάροχος κινητής τηλεφωνίας: Δωρεάν καθυστερεί πίσω από τους Orange, SFR και Bouygues για Netflix, Prime Video και YouTube

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Free Mobile σημείωσε εξαιρετική πρόοδο το 2019, αλλά απέχει πολύ από το να είναι ο καλύτερος πάροχος κινητής τηλεφωνίας όσον αφορά την ποιότητα του δικτύου – ειδικά για ροή βίντεο σε Netflix, Prime Video και YouTube. Η Orange, η SFR και η Bouygues συνεχίζουν επίσης να βελτιώνουν την ποιότητα των υπηρεσιών τους, σύμφωνα με την Arcep, η οποία μόλις δημοσίευσε την έκθεσή της για την ποιότητα των παρεχόμενων από τους φορείς εκμετάλλευσης. Η εταιρεία της Xavier Niel εξακολουθεί να βρίσκεται πίσω από τον ανταγωνισμό.

Υπάρχει μια απότομη αύξηση των ταχυτήτων μεταξύ όλων των φορέων το 2019, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Arcep σχετικά με την ποιότητα των δικτύων κινητής τηλεφωνίας στην ηπειρωτική Γαλλία. Δεν αποτελεί έκπληξη το ότι η Orange παραμένει άνετα εγκατεστημένη στην προεδρία του ηγέτη της: « Το 84% των βίντεο θα μπορούσε να παρακολουθείται για δύο λεπτά με «τέλεια» ποιότητα σε Prime Video, Netflix και YouTube, σύμφωνα με την αρχή. Η Bouygues Telecom τείνει να ισχυριστεί ως δεύτερη. Το SFR εξελίσσεται επίσης, όπως και το Free Mobile το οποίο “βελτιώνεται έντονα, αλλά παραμένει σημαντικά πίσω”, σύμφωνα με τον Arcep.

Orange, Free Mobile, Bouygues, SFR: Η Arcep παρουσιάζει την έκθεση της για το 2019 σχετικά με την ποιότητα των δικτύων κινητής τηλεφωνίας

Πάνω από 1,5 εκατομμύρια μετρήσεις 2G, 3G και 4G έχουν πραγματοποιηθεί σε όλη τη χώρα, σε όλα τα τμήματα (εντός και εκτός κτιρίων) και στις μεταφορές »Εξηγεί ο Arcep. Η αρχή σημειώνει ότι το η μέση ταχύτητα κατερχόμενης ζεύξης στην ηπειρωτική Γαλλία είναι 45 Mb / s σε σύγκριση με 30 Mb / s το 2018, η οποία είναι μια βελτίωση 50% σε σχέση με πέρυσι.

Σε όλη τη χώρα, η Orange έχει μια μέση ταχύτητα κατερχόμενης ζεύξης 57 Mb / s. Ο κατεστημένος χειριστής ακολουθείται από τον Bouygues Télécom, του οποίου η μέση ταχύτητα παρατηρείται είναι 45 Mb / s. Στη συνέχεια έρχονται SFR και Free Mobile με αντίστοιχες ταχύτητες 42 και 34 Mb / s. Σε μεγάλους οικισμούς και δήμους μεσαίου μεγέθους, η ιεραρχία τηρείται, αλλά όχι στις αγροτικές περιοχές. Το Free Mobile έχει μέση ταχύτητα κατάντη 29 Mb / s, έναντι 28 για την Bouygues Telecom. Το Orange και το SFR έρχονται στη συνέχεια με 27 Mb / s το καθένα.

Διαβάστε επίσης: Το Orange έχει ένα καλύτερο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας από το Free, SFR και Bouygues, διαβεβαιώνει το nPerf

Για εμπειρία ροή περιήγηση βίντεο και ιστούΗ Orange δείχνει επίσης τα καλύτερα αποτελέσματα, αλλά η Bouygues Telecom ανταγωνίζεται παρακολουθώντας στενά και φτάνει ακόμη στην πρώτη θέση στις αγροτικές περιοχές. Η SFR διατηρεί παγκοσμίως την τρίτη θέση της και το Free Mobile παραμένει πολύ πίσω με σημαντικά χαμηλότερη ποιότητα εμπειρίας. Η πλήρης έκθεση Arcep είναι διαθέσιμη σε αυτήν τη διεύθυνση.