Κακόβουλο λογισμικό Android: αυτές οι 2 εφαρμογές από το Play Store σας κατασκοπεύουν μέσω του μικροφώνου του smartphone σας

Κακόβουλο λογισμικό Android: αυτές οι 2 εφαρμογές από το Play Store σας κατασκοπεύουν μέσω του μικροφώνου του smartphone σας

Το κακόβουλο λογισμικό Android εντοπίστηκε στο Google Play Store. Κρυμμένο στον κώδικα δύο εφαρμογών που είναι αφιερωμένες σε selfies, αυτό το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να καταγράψει τις προσωπικές σας συνομιλίες χάρη στο μικρόφωνο του smartphone σας. Μόλις διεισδύσει στο κινητό σας, θα εμφανίσει επίσης αναδυόμενες διαφημίσεις στην οθόνη του τηλεφώνου σας.

Οι ερευνητές της Wandera cybersecurity ανακάλυψαν κακόβουλο λογισμικό Android κρυμμένο στον κώδικα δύο εφαρμογών που διατίθενται στο Google Play Store: Κάμερα Sun Pro Beauty και Αστεία κάμερα ομορφιάς Selfie. Αυτές είναι δύο εφαρμογές για τους λάτρεις των selfie που προσφέρουν παρόμοια λειτουργικότητα. Οι εφαρμογές σάς επιτρέπουν να εφαρμόζετε φίλτρα στα πορτρέτα σας. Συνολικά, μεταφορτώθηκαν από 1,5 εκατομμύρια χρήστες του Διαδικτύου.

Διαβάστε επίσης: Το κακόβουλο λογισμικό Android – Joker κρύβεται σε αυτές τις 24 εφαρμογές Play Store

Google Play Store: αυτές οι 2 εφαρμογές Android κρύβουν ενοχλητικό κακόβουλο λογισμικό διαφήμισης

Μόλις εγκατασταθεί στο smartphone σας, το κακόβουλο λογισμικό θα εγκατασταθεί χωρίς να το γνωρίζετε μια αόρατη συντόμευση στην εφαρμογή. Εάν αποφασίσετε να το καταργήσετε, το κακόβουλο λογισμικό θα συνεχίσει να εκτελείται στο παρασκήνιο. Ο πρωταρχικός σκοπός του κακόβουλου λογισμικού είναι να εμφανίζει διαφημίσεις στην οθόνη smartphone των θυμάτων του. Μερικές φορές μια διαφήμιση θα εμφανίζεται ακόμη και σε πλήρη οθόνη, ακόμη και αν το τηλέφωνό σας είναι κλειδωμένο. Με αυτήν τη μέθοδο, οι εισβολείς μπορούν να δημιουργήσουν σημαντικά διαφημιστικά έσοδα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Δεν είναι μόνο αυτό. Και οι δύο εφαρμογές μπορούνκαταγράψτε συνομιλίες χρησιμοποιώντας το μικρόφωνο του smartphone σας. Το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να ενεργοποιήσει το μικρόφωνο χωρίς να το συνειδητοποιήσετε. Προς το παρόν, η Wandera δεν γνωρίζει για ποιους σκοπούς οι hackers παίρνουν τον έλεγχο του μικροφώνου. Όπως πάντα, σας συνιστούμε να είστε προσεκτικοί σε εφαρμογές που απαιτούν μεγάλο αριθμό αδειών.

Επικοινωνία με την Wandera, Η Google διέγραψε γρήγορα αυτές τις δύο δόλιες εφαρμογές από το Play Store. Για να αποφύγετε την εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού στη συσκευή σας, σας συμβουλεύουμε να ρίξετε μια ματιά στις ειδοποιήσεις. Σε αυτήν την περίπτωση, οι κριτικές χρηστών στο Play Store βοηθούν γρήγορα στην κατανόηση της εξαπάτησης. Για ασφάλεια, σας συμβουλεύουμε επίσης να εξοπλίσετε το smartphone σας με ένα από αυτά τα δωρεάν antivirus Android.

Πηγή: Wandera