Κακόβουλο λογισμικό Android: απεγκαταστήστε επειγόντως αυτά τα 15 δωρεάν antivirus!

Κακόβουλο λογισμικό Android: προσέξτε, αυτές οι 21 εφαρμογές του Play Store είναι απάτες!

Μετατόπιση. ο 14 Νοεμβρίου 2019 στις 17 ώρες 12 λεπτά

15 δωρεάν προγράμματα προστασίας από ιούς Android που διατίθενται στο Google Play Store επιδιώκουν τη διάδοση κακόβουλου λογισμικού στο smartphone σας. Σύμφωνα με έρευνα του VPN Pro, ορισμένες από τις πιο δημοφιλείς λύσεις προστασίας από ιούς στο Android ζητούν πράγματι ένα σημαντικό ποσό δικαιωμάτων χωρίς προφανή λόγο. Συνολικά, αυτές οι κακόβουλες εφαρμογές που προορίζονται να σας κατασκοπεύσουν έχουν ληφθεί από περισσότερους από δύο δισεκατομμύρια χρήστες Διαδικτύου.

15 δωρεάν antivirus στο Play Store θέτουν τους χρήστες Android σε κίνδυνο, σύμφωνα με μια νέα έρευνα του VPN Pro. 15 από τα 30 προγράμματα προστασίας από ιούς θα σας ζητήσουν πράγματι να τους παραχωρήσετε πολλά δικαιώματα στο Android κατά την εγκατάσταση. “Οι χρήστες θέτουν σε κίνδυνο τα δεδομένα που περιέχονται στο τηλέφωνό τους” εξηγεί το VPN Pro.

Μεταξύ των δικαιωμάτων που ζητούνται από αυτά τα antivirus, βρίσκουμε πρόσβαση στην κάμερα, το μικρόφωνο, την τοποθεσία σας και τις τηλεφωνικές σας κλήσεις.“Αυτές οι άδειες σάς επιτρέπουν να γνωρίζετε πού βρίσκεστε, να μπορείτε να χρησιμοποιείτε την κάμερα και ακόμη και να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας για να πραγματοποιείτε κλήσεις χωρίς να το γνωρίζετε.” υπογραμμίζει την έκθεση. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτές οι κακόβουλες εφαρμογές επιδιώκουν συλλογή προσωπικών δεδομένων χρήστες να τους μεταπωλήσουν, ειδικά στον σκοτεινό ιστό ή σε διαφημιζόμενους.

Τα δεδομένα τοποθεσίας παραμένουν τα πιο κερδοφόρα, λέει το VPN Pro. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο 6 στους 10 ιούς ανακτούν τη γεωγραφική θέση των χρηστών τους κάθε 2 δευτερόλεπτα και έως και 14.000 φορές την ημέρα. Ακόμη χειρότερα, τα ιούς επωφελούνται επίσης διαδώστε spyware για να κλέψετε συγκεκριμένα ευαίσθητα στοιχεία, όπως τα τραπεζικά σας στοιχεία ή τους κωδικούς πρόσβασης. Και πάλι, αυτά τα δεδομένα πωλούνται για χρυσό στον σκοτεινό ιστό.

Διαβάστε επίσης: Το κακόβουλο λογισμικό Android μολύνει 49 εφαρμογές από το Play Store

Η λίστα των ιών Android για απεγκατάσταση από το smartphone σας

Στην έκθεσή του, το VPN Pro αποκαλύπτει τη λίστα του antivirus για απεγκατάσταση κλήση έκτακτης ανάγκης από το smartphone του. Η έρευνα προσδιορίζει ότι 12 από τις 15 εγκληματικές εφαρμογές έχουν αναπτυχθεί στην Κίνα. Η αναφορά επισημαίνει συγκεκριμένα τον προγραμματιστή Cheetah Mobile. Η κινεζική εταιρεία έχει ήδη ξεχωρίσει πολλές φορές για τις δόλιες εφαρμογές της.

 • Security Master – Antivirus, VPN, AppLock, Booster
 • Virus Cleaner, Antivirus, Cleaner (MAX Security)
 • Δωρεάν πρόγραμμα προστασίας από ιούς 2019 – Σάρωση και κατάργηση ιών, καθαρότερο
 • 360 Security – Δωρεάν Antivirus, Booster, Cleaner
 • Virus Cleaner 2019 – Antivirus, Cleaner & Booster
 • Super Phone Cleaner: Καθαριστικό ιών, Καθαριστικό τηλεφώνου
 • 360 Security Lite – Booster, Cleaner, AppLock
 • Super Cleaner – Antivirus, Booster, Phone Cleaner
 • Clean Master – Antivirus, Applock & Cleaner
 • Super Security – Antivirus, Booster & AppLock
 • Χωρίς ιούς – Καθαριστικό ιών
 • Δωρεάν πρόγραμμα προστασίας από ιούς 2019 – Καθαριστικό ιών
 • Android Antivirus
 • Καθαριστικό ιών και ιών
 • Mobile Antivirus – Cleaner, Σαρωτής ιών τηλεφώνου

“Αυτές οι εφαρμογές προστασίας από ιούς ζητούν πολλά δικαιώματα, αλλά δεν έχουν κανένα νόμιμο λόγο να το κάνουν” θυμάται τον Jan Youngren, ειδικό στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο στο VPN Pro. Ο ειδικός επισημαίνει ότι οι περισσότεροι χρήστες Android δεν χρειάζονται πραγματικά ένα antivirus στο smartphone τους. Αυτή είναι μια προφύλαξη που πρέπει να ληφθεί μόνο εάν κάνετε λήψη APK από αμφισβητήσιμες πηγές. Εάν ισχύει αυτό, σας συμβουλεύουμε να επιλέξετε ένα από αυτά τα 5 δωρεάν antivirus Android.

Πηγή: VPN Pro