Κακόβουλο λογισμικό Android: απεγκαταστήστε γρήγορα αυτές τις 7 εφαρμογές από το Play Store, είναι μολυσμένες από ιούς!

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 20 Δεκεμβρίου 2019 στις 13 ώρες και 31 λεπτά

Στο Google Play Store εντοπίστηκε μια νέα περίπτωση κακόβουλου λογισμικού Android. Η Kaspersky μόλις ανακάλυψε την παρουσία ενός ενοχλητικού adware στον κώδικα των 7 εφαρμογών που διατίθενται στο κατάστημα. Μόλις διεισδύσουν στο smartphone σας, θα εμφανίσουν διαφημίσεις εγκαίρως.

Στις 13 Δεκεμβρίου 2019, η Tatyana Shishkova, ερευνητής της κυβερνοασφάλειας στο Kaspersky, ανακάλυψε adware στον κώδικα τεσσάρων εφαρμογών Android στο Play Store. Λίγες μέρες νωρίτερα, ο ειδικός είχε ήδη εντοπίσει παρόμοιο κακόβουλο λογισμικό σε 3 εφαρμογές Android. Εδώ είναι τη λίστα των προσβλητικών εφαρμογών τις τελευταίες εβδομάδες:

  • Θαυμάσια εικόνα
  • Αυτόματη αποκοπή φωτογραφίας
  • Master Cut Photo
  • DJ Mixer 2019 – Εφαρμογή 3D DJ
  • PDF Reader, PDF Viewer για Android
  • PDF Reader, PDF Viewer και Epub reader δωρεάν
  • Volume Booster & Bass Booster

Μόλις εγκατασταθεί στο τηλέφωνό σας, το adware θα γίνει γρήγορα εμφάνιση ενοχλητικών διαφημίσεων στην οθόνη. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι διαφημίσεις θα έχουν τη μορφή αναδυόμενων παραθύρων. Εάν τα αναδυόμενα παράθυρα ανοίγουν τακτικά χωρίς λόγο, ακόμη και αν το τηλέφωνό σας είναι κλειδωμένο, θα μπορούσατε να είστε ένα από τα θύματα. Χάρη σε αυτόν τον τύπο ιού, οι εισβολείς κερδίζουν γρήγορα σημαντικά έσοδα από διαφημίσεις. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το κακόβουλο λογισμικό θα μειώσει την αυτονομία, τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου σας και θα μειώσει την απόδοσή του.

Οι 7 μολυσμένες εφαρμογές Android έχουν ληφθεί περισσότερες από 28.000 φορές

Σύμφωνα με το tweet της Tatyana Shishkova, οι μολυσμένες εφαρμογές κατεβάστηκαν από περισσότερους από 28.000 χρήστες Διαδικτύου απευθείας από το Google Play Store. Προς το παρόν, η εταιρεία Mountain View έχει ακόμη απαγορεύσει τις αναφερόμενες εφαρμογές από το κατάστημά της. Ο ερευνητής συμβουλεύει τους χρήστες του Διαδικτύου δείτε κριτικές και σχόλια από χρήστες του Play Store πριν εγκαταστήσετε μια άγνωστη εφαρμογή. Σε αυτήν την περίπτωση, μια γρήγορη ματιά στην ενότητα σχολίων αποκαλύπτει ήδη την παρουσία του κακόβουλου λογισμικού.

«Οι διαφημίσεις εμφανίζονται κάθε δύο λεπτά από τότε που άνοιξα την εφαρμογή. Συνεχίζουν να εμφανίζονται ακόμη και αν κλείσετε την εφαρμογή » μαρτυρία ενός χρήστη του Διαδικτύου. «Είναι adware! Έχω εμφανίσει διαφημίσεις σε όλες τις εφαρμογές μου » καθορίζει ένα άλλο. Σας προσκαλούμε να κατεβάσετε ένα από αυτά τα δωρεάν antivirus για να εντοπίσετε τυχόν ιούς που είναι κρυμμένοι στο τηλέφωνό σας. Εγκαταστήσατε κάποια από τις αναφερόμενες εφαρμογές; Περιμένουμε την κατάθεσή σας στα σχόλια.