Κίνδυνος ηλεκτρονικού ψαρέματος με SMS προφανώς κοινοποιήθηκε από την τράπεζα BNL

Κίνδυνος ηλεκτρονικού ψαρέματος με SMS προφανώς κοινοποιήθηκε από την τράπεζα BNL

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί ένα επικίνδυνο SMS, δημιουργήθηκε από scammers δικτύου για να εξαπατήσει τους παραλήπτες και να τους παρακινήσει να κάνουν κλικ σε έναν ειδικό σύνδεσμο για να τους κάνουν θύματα ηλεκτρονικό ψάρεμα.

Μέσα στο προσβλητικό μήνυμα, το οποίο αναφέρθηκε στο συντακτικό προσωπικό από την Κοινότητα, εμφανίζεται το ακόλουθο κείμενο με επείγον τόνο:

BNL – HelloBank Το BNL BNP Paribas Group σας προσκαλεί να επικυρώσετε επειγόντως τον αριθμό τηλεφώνου σας στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://bnl-banking.com.

BNL ηλεκτρονικού ψαρέματος

ο ηλεκτρονικό ψάρεμα, που ονομάζεται επίσης τράτα, αντιπροσωπεύει ένα συγκεκριμένο όριο απάτης στον υπολογιστή (μάλλον αρχαίο από τώρα) οι χρήστες του δικτύου εξαπατούνται, πείθοντάς τους να παρέχουν προσωπικές πληροφορίες, οικονομικά δεδομένα ή κωδικούς πρόσβασης, που προσποιούνται ότι είναι μια αξιόπιστη οντότητα.

Το ηλεκτρονικό ψάρεμα μπορεί να θεωρηθεί ως ένα από τα πολλά συστατικά αυτής της σούπας που είναι κοινώς γνωστό με το όνομα ΑΠΑΤΗ, δηλαδή μια προγραμματισμένη απόπειρα απάτης στο διαδίκτυο, η οποία μέσω του i δημοφιλή μέσα άμεσης επικοινωνίας, όπως SMS, email και εφαρμογές άμεσων μηνυμάτων όπως WhatsApp και Telegram, εξαπλώνεται γρήγορα μεταξύ των χρηστών, αυξάνοντας την πιθανότητα επιτυχίας.

Πρόσφατα, το MondoMobileWeb σε μια από τις δικές του πληροφορίες σχετικά με το θέμα, ανέφερε τις σκέψεις του τρέχοντος Διευθυντή Μηχανικής Ασφάλειας της Ιταλίας Τεχνολογίες λογισμικού Check Point, Pierluigi Torriani, σε ηλεκτρονικό ψάρεμα.

Αναλυτικά στην παραπάνω περίπτωση, είναι ένα παραδοσιακό μήνυμα, το οποίο λαμβάνεται με τον αριθμό +39 3666027031, το οποίο καλεί το θύμα να συνεχίσει με την επικύρωση του αριθμού τηλεφώνου του, ζητώντας του να κάνει κλικ σε έναν δυνητικά πολύ επικίνδυνο σύνδεσμο. Τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο ψεύτικο, Το BNL Gruppo BNP Paribas δεν έχει στην πραγματικότητα καμία σχέση με αυτήν την πρωτοβουλία, το οποίο είναι απλώς ένα άλλο κυνήγι εγκληματιών στον κυβερνοχώρο για εξαπάτηση λιγότερο προσεκτικών χρηστών του δικτύου.

Διευκρινίζεται ότι το συντακτικό προσωπικό προσπάθησε να επισκεφτεί τη σελίδα με δυνατότητα πρόσβασης κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο στο SMS, αλλά προς το παρόν δεν ήταν προσβάσιμο. Επομένως, δεν είναι δυνατή η παροχή περαιτέρω πληροφοριών σχετικά με την εμφάνιση του ιστότοπου και τους πραγματικούς σκοπούς της απόπειρας ηλεκτρονικού ψαρέματος.

Συνιστάται να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην προέλευση του μηνύματος και στη γραμματική, η οποία συχνά είναι λανθασμένη ή δεν διαθέτει επαρκή σημεία στίξης. Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να αποφεύγετε πάντα να ακολουθείτε τις οδηγίες μέσα στο κείμενοεπομένως δεν πρέπει ποτέ να κάνετε κλικ και χωρίς λόγο στους συνδέσμους που περιέχει.

Περισσότερες χρήσιμες συμβουλές για να αποφύγετε τον εαυτό σας να πέσετε θύματα τέτοιου είδους απάτης, διατίθενται με την προβολή της συγκεκριμένης μελέτης στο ενημερωτική εκστρατεία OcchioalClic, προωθείται από Αστυνομία Ταχυδρομείων και Επικοινωνιών και από CERTFi, με στόχο την παροχή α σωστή εκπαίδευση στην ψηφιακή ασφάλεια.

Για να λαμβάνετε πολλές ειδήσεις και χρήσιμες συμβουλές ειδικά για τον κόσμο της τηλεφωνίας, είναι δυνατόν εγγραφείτε δωρεάν στο κανάλι Mondomobileweb του Telegram. Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο, μοιραστείτε το στα κοινωνικά σας δίκτυα και ακολουθήστε το MondoMobileWeb επί Ειδήσεις Google (κάνοντας κλικ στο αστέρι ή στο Follow), Facebook, Ίνσταγκραμ είναι Κελάδημα. Μη διστάσετε να μοιραστείτε τις απόψεις και τις εμπειρίες σας σχολιάζοντας τα άρθρα μας.