Κάμερες ταχύτητας: το κυνήγι οχημάτων χωρίς ασφάλιση είναι ενεργοποιημένο

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 18 Οκτωβρίου 2019 στις 0 ώρες 51 λεπτά

Η αναλαμπή από ραντάρ χωρίς ασφάλιση μπορεί τώρα να είναι πολύ ακριβό: ένα νέο αρχείο ασφαλισμένων οχημάτων τίθεται σε ισχύ. Συνέπεια: σε περίπτωση παραβίασης που σημειώνεται από ραντάρ, μπορείτε να συμβουλευτείτε τον φάκελο για να μάθετε εάν είναι απαραίτητο, επιπλέον, να καθοριστεί ένα πρόσθετο πρόστιμο λόγω έλλειψης ασφάλισης. Τελικά, αυτό το αρχείο θα μπορούσε να αμφισβητηθεί κατά τη διάρκεια άλλων τύπων ελέγχων όταν περισσότεροι από 700.000 Γάλλοι οδηγούν χωρίς το περίφημο πράσινο πιστοποιητικό.

Πίστωση: Phonandroid

Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώνει την έναρξη ισχύος ενός αρχείου ασφαλισμένων οχημάτων (FVA) για την καταπολέμηση της οδήγησης χωρίς ασφάλιση. Το υπουργείο εξηγεί σε δελτίο τύπου ότι στη Γαλλία “Το 2016, 235 άτομα σκοτώθηκαν σε τροχαίο ατύχημα που αφορούσε ανασφάλιστο όχημα ή το 7% των τροχαίων ατυχημάτων”. Η ασφάλιση είναι υποχρεωτική για όλα τα οχήματα για πολύ καιρό, αλλά για όλα αυτά, όπως σημειώνει η διοίκηση “700.000 άτομα θα οδηγούσαν χωρίς ασφάλιση”.

Αυτόματο ραντάρ: προσέξτε την έλλειψη ασφάλισης σε περίπτωση παράβασης

Αυτό το αρχείο που αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της Διυπουργικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας στις 2 Οκτωβρίου 2015 και στη συνέχεια θεσπίστηκε με τον νόμο για τον εκσυγχρονισμό της δικαιοσύνης του 21ου αιώνα στις 18 Νοεμβρίου 2016 δημιουργήθηκε επίσημα με το διάταγμα αριθ. 2018-644 της 20ης Ιουλίου 2018 και δημοσιεύθηκε. στην Επίσημη Εφημερίδα της 24ης Ιουλίου 2018. Θα διατεθεί στην αστυνομία από την 1η Ιανουαρίου 2019, αλλά η έναρξη ισχύος της καθυστέρησε. Το FVA διαχειρίζεται τοΣύνδεσμος για τη διαχείριση πληροφοριών σχετικά με τον ασφαλιστικό κίνδυνο (AGIRA) και περιέχει “Πληροφορίες σχετικά με τα συμβόλαια που συνάπτει ο ασφαλισμένος: ταξινόμηση οχήματος, όνομα του ασφαλιστή και αριθμός του συμβολαίου με την περίοδο ισχύος του”.

Διαβάστε επίσης: Τηλέφωνο κατά την οδήγηση – αυτό το αλάθητο ραντάρ μπορεί αργά ή γρήγορα να προσγειωθεί στη Γαλλία

Συμβουλευόμενοι αυτό το αρχείο, οι πράκτορες θα γνωρίζουν αμέσως εάν το όχημα είναι ασφαλισμένο. Αρχικά, ωστόσο, οι διαβουλεύσεις αυτού του αρχείου παραμένουν περιορισμένες σε οχήματα που έχουν διαπράξει αδίκημα που σημειώνεται από ραντάρ (κινητό ή αυτόματο, ταχύτητα ή κόκκινο φως). Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, αυτό κινδυνεύει να είναι πολύ ακριβό για τους αδίστακτους οδηγούς: πρόστιμο 500 € από την πρώτη παράβαση (μειώθηκε σε 400 ευρώ σε περίπτωση πληρωμής εντός 10 ημερών και αυξήθηκε έως και 1.000 ευρώ σε καθυστέρηση). Σε περίπτωση επαναλαμβανόμενης παράβασης, οι ποινές θα είναι πολύ βαρύτερες: “Έως 7.500 ευρώ πρόστιμο με πρόσθετες κυρώσεις, όπως ακύρωση της άδειας οδήγησης με απαγόρευση σιδερώματος και δήμευση του οχήματος”.