Κάλυψη 4G: Το Free Mobile καλύπτει τελικά το 94% του γαλλικού πληθυσμού

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Free Mobile συνεχίζει να επεκτείνει την κάλυψη του πληθυσμού κατά 4G όσο καλύτερα μπορεί. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση «New Deal Mobile» της Arcep, ο φορέας εκμετάλλευσης έχει πλέον ποσοστό κάλυψης 94% και μειώνει το χάσμα του σε σύγκριση με την Orange, Bouygues Telecom και την SFR. Είναι επίσης σε καλό δρόμο να εκπληρώσει την υπόσχεσή του για κάλυψη 96% έως το τέλος του έτους.

Όλοι οι φορείς εκμετάλλευσης πρέπει να προσφέρουν υπηρεσίες 4G σε όλα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας τους στην ηπειρωτική Γαλλία έως τον επόμενο χρόνο. Είναι σαφές ότι όλοι οι υπάρχοντες ιστότοποι, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που λειτουργούν σήμερα μόνο σε 2G ή / και 3G θα πρέπει να μεταβούν σε κινητά πολύ υψηλής ταχύτητας. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση Arcep για την κάλυψη των διαφόρων φορέων, δωρεάν κινητό είχε 12.506 ιστότοπους εξοπλισμένους με 4G από τις 15.117 από τις 30 Ιουνίου του τρέχοντος έτους, ή περίπου το 83%. Αυτό το ποσοστό είναι περίπου το ίδιο για όλους τους άλλους χειριστές. Όσον αφορά την πληθυσμιακή κάλυψη, το Free εξακολουθεί να υστερεί, αλλά συνεχίζει να περιορίζει το χάσμα έναντι των ανταγωνιστών του.

Δωρεάν κινητά: Το 94% του πληθυσμού που καλύπτεται από 4G, Orange, Bouygues και SFR παραμένει αποκλεισμένο στο 99%

Ο Thomas Reynaud, Διευθύνων Σύμβουλος της Iliad, υποσχέθηκε πριν από λίγους μήνες ότι το Free Mobile θα έφτανε το 96% ποσοστό κάλυψης έως τον Δεκέμβριο του 2019. Ο φορέας εκμετάλλευσης θα πρέπει να τηρήσει την υπόσχεσή του εάν διατηρήσει τον ρυθμό ανάπτυξης από την αρχή του το έτος. Με 94% κάλυψη στα τέλη Ιουνίου, πράγματι έχει προχωρήσει κατά ένα σημείο μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου τριμήνου του τρέχοντος έτους. Το Free Mobile κάλυψε το 93% του πληθυσμού σύμφωνα με την προηγούμενη έκθεση Arcep.

Είναι ένα ασφαλές στοίχημα ότι το τρέχον ποσοστό κάλυψής του είναι περίπου 95%, ενώ περιμένουμε να ανακαλύψουμε τα στοιχεία για το τρίτο τρίμηνο τις επόμενες εβδομάδες, τότε αυτά για το τέταρτο τρίμηνο έως τον Μάρτιο του 2020. Μόνο τότε. όταν ξέρουμε ποιος ο χειριστής κατάφερε να τιμήσει τη δέσμευσή του, ότι πλησιάζει σε 3 βαθμούς 99% κάλυψη των Orange, Bouygues Télécom και SFR.

Διαβάστε επίσης – Ανάπτυξη 4G: Το Free Mobile προχωράει για να καλύψει την κάλυψη των Orange, SFR και Bouygues

Εάν προχωρά αργά από την άποψη της κάλυψης, το Free Mobile προσφέρει επίσης καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών, σύμφωνα με άλλη αναφορά της Arcep. Ο χειριστής προσφέρει καλύτερη ταχύτητα και ένα πιο σταθερό δίκτυο σε σύγκριση με πέρυσι. Αυτό οφείλεται κυρίως στη βελτίωση της κάλυψής του, αλλά και στις ταχύτητες 4G ++ χάρη στη διαμόρφωση πλάτους τετραγώνου (256 QAM).