Κάλυψη 4G: Η Arcep δίνει ειδοποίηση στα Free, Orange, SFR και Bouygues Telecom

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Arcep έστειλε έγκαιρη ειδοποίηση στην Free, Orange, SFR και στην Bouygues Telecom. Η ρυθμιστική αρχή πιστεύει ότι οι φορείς εκμετάλλευσης δεν καταβάλλουν αρκετές προσπάθειες για κάλυψη 4G σε λευκές περιοχές και άξονες μεταφοράς, τις οποίες ωστόσο είχαν δεσμευτεί να κάνουν στις αρχές του 2018.

Ο Arcep έστειλε έγκαιρη επίσημη ειδοποίηση στην Free, Orange, SFR και Bouygues Telecom. Το ίδρυμα κατηγορεί τους τέσσερις φορείς εκμετάλλευσης ότι δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους για την ανάπτυξη κάλυψης 4G σε λευκές περιοχές και σε άξονες μεταφορών, αναφέρει ο Les Échos. Τον Ιανουάριο του 2018, στο πλαίσιο του New Deal Mobile, η κυβέρνηση συμφώνησε να ανανεώσει την κατανομή ορισμένων συχνοτήτων που αγοράστηκαν το 1998 χωρίς επιπλέον κόστος. Οι χειριστές έπρεπε τότε να αντισταθμίσουν την επιτάχυνση της κάλυψης 4G σε περιοχές όπου το σήμα είναι φτωχό ή δεν υπάρχει.

4G: Το Free, Orange, SFR και Bouygues Telecom πρέπει να επιταχύνει την κάλυψη των λευκών περιοχών, λέει ο Arcep

“Ο ρυθμιστής δεν εμπιστεύεται τους χειριστές, πιστεύει ότι αυτό το αρχείο μεταφέρεται”, εξηγεί μια πηγή των οικονομικών μέσων. Οι αρχικοί στόχοι ήταν οι εξής: να ενισχυθεί η κάλυψη 4G στους δρόμους και τους σιδηροδρόμους το 2018, να βελτιωθεί η ποιότητα των συνδέσεων εντός κτιρίων το 2019 και να μετατραπούν όλοι οι ιστότοποί τους 2G και 3G σε 4G πριν το τέλος του 2020.

Διαβάστε επίσης: 4G: Η Orange ανακοινώνει κάλυψη του 99% του πληθυσμού, όπως οι SFR και Bouygues

Από την πλευρά του χειριστή, το χάπι αγωνίζεται να περάσει. Αυτοί ” ανάπτυξη σύμφωνα με το πρόγραμμα “, πιστεύει ότι ο Arthur Dreyfuss, πρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας Τηλεπικοινωνιών (FFT), ο οποίος εκπροσωπεί, μεταξύ άλλων, τα συμφέροντα των Orange, SFR και Bouygues Telecom (το Iliad-Free είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη, αλλά εγκατέλειψε τον οργανισμό το 2008 , λίγους μήνες μετά τη δημιουργία του). Επομένως, θα δούμε στο τέλος του 2020 εάν τηρούνται πράγματι οι δεσμεύσεις.

Πηγή: Les Echos