Θα κυκλοφορήσει το Huawei Mate 30 στη Γαλλία;

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Huawei Mate 30 ενδέχεται να μην κυκλοφορήσει στη Γαλλία. Ο κατασκευαστής στερείται των εφαρμογών και των υπηρεσιών της Google σε αυτό το smartphone και είναι πολύ απίθανο τα smartphone να κυκλοφορούν στην Ευρώπη χωρίς αυτές τις δυνατότητες.

Μάθαμε πριν από λίγες ώρες από το Reuters ότι η Huawei θα λανσάρει το Mate 30 χωρίς εφαρμογές Google. Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν από την ίδια την εταιρεία Mountain View. Η Huawei πήρε πρόσφατα άλλες 90 ημέρες για να συνεργαστεί με τους προμηθευτές της στις ΗΠΑ, αλλά μόνο για να παρακολουθεί τα προϊόντα της που είναι ήδη στην αγορά. Με την κινεζική ομάδα που βρίσκεται στη λίστα οντοτήτων των ΗΠΑ, οι συνεργάτες της πρέπει να υποβάλουν αίτηση στο Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ για ειδική άδεια και να συνεργαστούν με την επωνυμία σε νέες συσκευές. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση Τραμπ έχει αρνηθεί 130 εξουσιοδοτήσεις για πώληση στην Huawei.

Huawei Mate 30: καμία εφαρμογή Google, καμία κυκλοφορία στη Γαλλία;

Εάν δεν υπάρξει ανάκαμψη, η Huawei θα πρέπει επομένως να στερήσει από τους χρήστες τις υπηρεσίες και τις εφαρμογές Google στο Mate 30, η επίσημη παρουσίαση των οποίων είχε προγραμματιστεί για τις 19 Σεπτεμβρίου 2019. Ωστόσο, εάν οι κατασκευαστές μπορούν να πουλήσουν αρκετά ένα smartphone χωρίς Το οικοσύστημα της Google στην Κίνα, όπου οι καταναλωτές είναι συνηθισμένοι στην απουσία τους και πρόθυμα να στραφούν σε εναλλακτικές λύσεις, αυτό δεν συμβαίνει στη Γαλλία και την Ευρώπη, όπου αυτή η απουσία θα είναι καταστροφική για το ευρύ κοινό. Τι να φοβάστε ότι το Mate 30 δεν θα πωληθεί επίσημα στη Γαλλία;

Διαβάστε επίσης: Huawei, Android, ARM και Trump: ενημέρωση κατάστασης

“Χωρίς υπηρεσίες Google, κανείς δεν θα αγοράσει τη συσκευή”, διαβεβαιώνει τον αναλυτή Richard Windsor στο Reuters. Η Huawei αναμφίβολα θα καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα, και στην περίπτωση αυτή, δεν θα προσφέρει το Mate 30 προς πώληση στην αγορά μας. Οι Honor 20 και 20 Pro, που ανακοινώθηκαν στα τέλη Μαΐου 2019 αμέσως μετά την ανακοίνωση των αμερικανικών κυρώσεων, είδαν το μάρκετινγκ να καθυστερεί για αυτόν τον λόγο. Δεν είχε ανακοινωθεί ημερομηνία κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια του συνεδρίου παρουσίασης, αν και οι πληροφορίες αρχικά θα αποκαλυφθούν. Ο μόνος τρόπος για να φτάσει το Mate 30 εδώ είναι ότι η Huawei θα βρει έναν τρόπο να ενσωματώσει νόμιμα τις υπηρεσίες Google.