Θα αντικαταστήσει αυτό το ψεύτικο κέλυφος smartphone για ανθρώπινο δέρμα;

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 23 Οκτωβρίου 2019 στις 12 ώρες και 49 λεπτά

Οι ερευνητές έχουν αναπτύξει μια απίστευτα ρεαλιστική θήκη smartphone με τεχνητό δέρμα που ονομάζεται Skin-On. Σύμφωνα με αυτούς, αυτή η επιδερμίδα που αποτελείται από σιλικόνη μπορεί να αντικαταστήσει τις οθόνες αφής των smartphone και των tablet μας.

Σε συνεργασία με την Telecomm ParisTech και το Université Paris-Sorbonne, μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ ανέπτυξε ένα κέλυφος smartphone καλυμμένο με τεχνητό ανθρώπινο δέρμα, αναφέρουν οι συνάδελφοί μας από το New Scientist, ένα διάσημο επιστημονικό περιοδικό. .

Ονομάζεται Skin-On, το έργο με επικεφαλής τον Marc Teyssier, Γάλλο ερευνητή στην Telecomm ParisTech, απλώς στοχεύει στην αντικατάσταση της οθόνης αφής των smartphone μας ή της επιφάνειας αφής των υπολογιστών μας. Το Skin-On έχει ήδη καθιερωθεί ως το κέλυφος του το πιο παράξενο smartphone ποτέ.

Skin-On, η θήκη smartphone για ανθρώπινο δέρμα που θέλει να αντικαταστήσει οθόνες αφής

Αυτό το τεχνητό δέρμα που αποτελείται από σιλικόνη και ηλεκτρόδια είναι πράγματι ικανό ανίχνευση αφής, πίεσης, τέντωμα, χαϊδεύματος, τσίμπημα ή γαργαλάσματος πολύ καλύτερα από οποιαδήποτε οθόνη αφής. “Το ανθρώπινο δέρμα είναι η καλύτερη διεπαφή για αλληλεπίδραση” διαβεβαιώνει τον Marc Teyssier.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό το δέρμα μπορεί αντικαταστήστε οποιαδήποτε χειρονομία που μας έχουν συνηθίσει οι οθόνες αφής. Για κύλιση μιας σελίδας, απλώς κτυπήστε το δέρμα στην επιθυμητή κατεύθυνση. Για μεγέθυνση μιας εικόνας, απλώς πιέστε το κέλυφος όπως θα κάνατε μια πραγματική επιδερμίδα.

Επιπλέον, το Skin-On επιτρέπει πιο περίπλοκες αλληλεπιδράσεις από μια οθόνη ή ένα trackpad. Στο βίντεο παρουσίασης, βλέπουμε επίσης το smartphone να αντιδρά με ένα χαμόγελο emoji κατά τη διάρκεια ενός χαϊδεύματος. “Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί επαφή μεταξύ του χρήστη και του μηχανήματος” εξηγεί να το αναζητήσουμε στους συναδέλφους μας στο LCI. Οι δυνατότητες στον τομέα των βιντεοπαιχνιδιών, της εικονικής ή επαυξημένης πραγματικότητας ή της επικοινωνίας γενικά, είναι απεριόριστες. “Έχουμε εφαρμόσει μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που επιτρέπει στους χρήστες να εκφράζουν πλούσια αφής συναισθήματα στο τεχνητό δέρμα” υπογραμμίζει τον δημιουργό του έργου.

Ο Marc Teyssier εξηγεί ότι ήθελε “Να αναπαράγει ταυτόχρονα την αρχιτεκτονική του ανθρώπινου δέρματος”συμπεριλαμβανομένης της υφής και της χρώσης. Στο μέλλον, οι ερευνητές θέλουν να προχωρήσουν ακόμη περισσότερο προσθέτοντας την ομορφιά και την αίσθηση της ανθρώπινης ζεστασιάς.

Διαβάστε επίσης: Θήκη smartphone – με αυτόν τον αερόσακο, χωρίς σπασμένες οθόνες!

Στην επίσημη ιστοσελίδα του, ο Marc Teyssier εξηγεί στους ενδιαφερόμενους πώς να δημιουργήσουν το δικό τους δέρμα στο βίντεο. Είναι πράγματιμια πλήρως ανοιχτή πηγή. Οι ερευνητές ελπίζουν ότι οι προγραμματιστές και οι μηχανικοί θα ενδιαφερθούν για το έργο. Τι πιστεύετε για αυτήν την πρωτοβουλία; Μπορεί το τεχνητό δέρμα να αντικαταστήσει τις οθόνες αφής μας; Περιμένουμε τη γνώμη σας στα παρακάτω σχόλια.

Πηγή: Νέος επιστήμονας