Θέλετε το Surface Duo στα Windows 10X; Υπογράψτε αυτή την αίτηση

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μια αναφορά θέλει να αναγκάσει τη Microsoft να εκκινήσει μια έκδοση του Surface Duo στα Windows 10X. Η νέα συσκευή ανακοινώνεται πράγματι μόνο στο Android, κάτι που δεν αρέσει σε πολλούς προγραμματιστές και θαυμαστές που περίμεναν χρόνια για ένα «Surface Phone» που σηματοδοτεί την επιστροφή της πλατφόρμας των Windows σε smartphone.

Η Microsoft παρουσίασε το νέο Surface Duo στις αρχές της περασμένης εβδομάδας. Η συσκευή θα λειτουργεί σε μια τροποποιημένη έκδοση του Android, η οποία αποτελεί έκπληξη γνωρίζοντας ότι το Surface Neo, η άλλη συσκευή δύο οθόνης της Microsoft ανακοινώνεται για τα Windows 10X. Πρόκειται για μια παραλλαγή των Windows 10 σχεδιασμένη για πτυσσόμενα tablet που μπορούν επίσης να λειτουργήσουν ως φορητός υπολογιστής. Το πλεονέκτημα αυτού του λειτουργικού συστήματος είναι ότι προσαρμόζεται σε διάφορους παράγοντες μορφής, γεγονός που το καθιστά κατάλληλο σύστημα για Επιφάνεια Duo.

Windows 10X στο Surface Duo: έχει ξεκινήσει μια αναφορά στο change.org

Η αναφορά καλεί τη Microsoft να παρουσιάσει μια παραλλαγή του Surface Duo στα Windows 10X αντί για Android, ειδικά επειδή η Microsoft είχε υποσχεθεί ότι η πλατφόρμα Universal Windows (UWP) θα επέτρεπε στους προγραμματιστές να προσφέρουν εφαρμογές που λειτουργούν σε υπολογιστές Windows καθώς και σε φορητές συσκευές.

Το πρόσφατα ανακοινωμένο Surface Duo που λειτουργεί μόνο σε Android δεν επιτυγχάνει αυτό που θέλουν πολλοί προγραμματιστές Windows UWP και θαυμαστές της Microsoft. Θέλουμε ένα Durface Duo που τρέχει το νέο σύστημα Windows 10x και μιμείται εφαρμογές Android », Μπορούμε να διαβάσουμε στο κείμενο της αναφοράς. Στη συνέχεια, οι εμπνευστές καθορίζουν αυτό Υπάρχουν ακόμα πολλοί προγραμματιστές που θέλουν να γράψουν εφαρμογές Universal Windows Platform (UWP) που εκτελούνται σε όλους τους παράγοντες φόρμας.

Όταν ανακοινώθηκε το UWP, υποσχεθήκατε μια βάση κώδικα συμβατή με όλες τις μορφές, συμπεριλαμβανομένων των τηλεφώνων και άλλων μικρών συσκευών.Η επιλογή της Microsoft να προσφέρει το Surface Duo Android βασίζεται σε στρατηγικούς λόγους. Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι απομακρύνεται από τα Windows σε κινητές συσκευές υπέρ του Android. Ωστόσο, η αναφορά εξηγεί ότι επιτρέποντας την εξομοίωση εφαρμογών Android στα Windows 10X, η Microsoft θα επιτύχει το ίδιο με την τρέχουσα στρατηγική της, ενώ παράλληλα εκπληρώνει την υπόσχεσή της που έγινε στις πρώτες μέρες της Universal Windows Platform.

Η αναφορά είναι διαθέσιμη στο change.org. Ο αρχικός στόχος που τέθηκε σε 1000 υπογραφές έχει ήδη επιτευχθεί πρακτικά κατά τη στιγμή της γραφής.