Η Xiaomi υπόσχεται 5G σε όλα τα smartphone της από το 2020 από 300 €

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το 2020, η Xiaomi θα εκδημοκρατίσει το 5G προσφέροντάς την στη συντριπτική πλειονότητα των smartphone της. Όλα τα μοντέλα που πωλούνται από 2000 γιουάν θα είναι συμβατά με τη νέα γενιά του δικτύου. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 265 € ακαθάριστο, ή περίπου 300 € για ευρωπαϊκές τιμές.

Φέτος, το 5G παρέμεινε στο επίκεντρο μιας χούφτας smartphone υψηλών προδιαγραφών, αλλά την επόμενη χρονιά θα φτάσει σε μια σειρά προσιτών μοντέλων. Σε συνέδριο που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης China Mobile Global Partner στην Κίνα, ο Lei Jun, Διευθύνων Σύμβουλος της Xiaomi ανακοίνωσε ότι όλα τα smartphone της εταιρείας των οποίων η τιμή είναι τουλάχιστον 265 € θα επωφεληθεί από τη συμβατότητα 5G το 2020.

Η Xiaomi θα κυκλοφορήσει τουλάχιστον 10 smartphone 5G το 2020

Το αφεντικό της Xiaomi ανακοίνωσε επίσης ότι τουλάχιστον 10 smartphone της μάρκας θα είναι 5G του χρόνου. Ωστόσο, δεν διευκρίνισε εάν λαμβάνονται υπόψη τα μοντέλα της θυγατρικής της Redmi. Ένα πράγμα είναι σίγουρο, αν σκοπεύετε να αγοράσετε smartphone μεσαίας ή υψηλής τεχνολογίας από τη Xiaomi το 2020, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα είναι συμβατό με 5G. Τόσο η Qualcomm όσο και η MediaTek έχουν ήδη παρουσιάσει 5G SoCs για φθηνά smartphone που θα κυκλοφορήσουν το επόμενο έτος.

Προς το παρόν, η Xiaomi διαθέτει ένα αρκετά περιορισμένο χαρτοφυλάκιο smartphone 5G. Αποτελείται από το Mi Mix 3 5G, το Mi 9 Pro 5G που προορίζεται προς το παρόν για την κινεζική αγορά ή το Mi Mix Alpha που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη. Όλα τοποθετούνται στην κατηγορία υψηλών προδιαγραφών. Τα περισσότερα από τα 5G smartphone που υποσχέθηκε η Xiaomi θα ανακοινωθούν το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους. Αυτή η ανακοίνωση αφορά κυρίως την Κίνα όπου το νέο δίκτυο είναι ήδη πραγματικότητα, αλλά οι διεθνείς πελάτες της μάρκας δεν θα μείνουν πίσω, ειδικά δεδομένου ότι η 5G φτάνει στις περισσότερες χώρες το 2020. Στη Γαλλία, η Orange ανακοινώνει το τα πρώτα πακέτα 5G για την επόμενη άνοιξη.

Πηγή: Gizmochina