Η Xiaomi και η Huawei βρίσκονται σε καλό δρόμο για να μειώσουν την τιμή των τηλεοράσεων OLED το 2020

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Xiaomi και η Huawei είναι οι τελευταίες μάρκες που συμμετέχουν στην αγορά τηλεόρασης OLED. Οι δύο κατασκευαστές, γνωστοί για τα smartphones τους στην Ευρώπη, πρόκειται να κυκλοφορήσουν τα πρώτα τους μοντέλα το 2020. Περίπου δεκαπέντε εταιρείες έχουν ενταχθεί στην αγορά από τότε που η LG παρουσίασε την πρώτη τηλεόραση εξοπλισμένη με αυτήν την τεχνολογία το 2013.

Η τηλεόραση Xiaomi Redmi που κυκλοφόρησε αυτό το καλοκαίρι εξακολουθεί να διαθέτει οθόνη LCD / Credits: Xiaomi

Η τεχνολογία OLED βρίσκεται στις τηλεοράσεις από το 2013, αλλά για μεγάλο χρονικό διάστημα η τιμή αυτών των οθονών τις έκανε εξαιρετικά premium προϊόντα, για να μην πούμε απρόσιτη στον μεγαλύτερο αριθμό. Η τιμή αυτών των τηλεοράσεων μειώνεται κάθε χρόνο, αλλά οι τηλεοράσεις OLED είναι γενικά περίπου διπλάσιες από τις αντίστοιχες LCD.

Αλλά το 2020, οι τιμές θα πρέπει να αρχίσουν να πέφτουν πολύ πιο γρήγορα. Πρώτον, επειδή η προσφορά θα διαφοροποιηθεί. Η μετάβαση στο OLED είναι μάλλον επιτυχία για εταιρείες όπως η Sony και η Panasonic. Πρόσφατες καινοτομίες, ιδιαίτερα με ευέλικτες οθόνες (σε LG και Sharp) δείχνουν ότι το τμήμα είναι ένα πηγάδι καινοτομίας. Και αυτό προσελκύει νέους παίκτες για αρκετά χρόνια.

Η αύξηση της παραγωγικής ικανότητας είναι ακόμη ισχυρότερη καθώς περίπου δεκαπέντε κατασκευαστές έχουν συμμετάσχει στην περιπέτεια από τότε που κυκλοφόρησαν οι πρώτες τηλεοράσεις LG OLED. Αλλά αυτό θα συνεχιστεί πολύ πιο γρήγορα το 2020 με δύο μεγάλες αφίξεις: Xiaomi και Huawei. Για την Huawei, η είσοδος στο OLED σημαίνει την αξιοπιστία στον τηλεοπτικό τομέα έναντι της Sony και της Panasonic, σε ένα premium τμήμα – με πιθανώς πολλή τεχνολογική καινοτομία.

Ισχυρή αγορά ανάπτυξης

Αλλά για τη Xiaomi, αυτή είναι μια άλλη ιστορία. Μπορούμε να σκεφτούμε ιδιαίτερα την τηλεόραση Redmi του – μια έξυπνη τηλεόραση 4K 70 ιντσών (LCD προς το παρόν) η οποία πωλείται μόνο 480 € στην Κίνα. Φυσικά, εδώ και πάλι περιμένουμε μια πρόταση από τη Xiaomi που είναι αδύνατη σήμερα: OLED με όλες τις τελευταίες τεχνολογίες έξυπνης τηλεόρασης σε τιμή κοντά στην τρέχουσα τηλεόραση LCD.

Διαβάστε επίσης: Η Sharp παρουσιάζει την πρώτη οθόνη με δυνατότητα κύλισης OLED PC

Σύμφωνα με την Business Korea το 2019, 3 εκατομμύρια τηλεοράσεις OLED θα πουληθούν παγκοσμίως. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να φθάσει τα 5 εκατομμύρια το επόμενο έτος και τα 10 εκατομμύρια έως το 2023.

Πηγή: BusinessKorea