Η Xiaomi θα μπορούσε ήδη να σκοτώσει τη μάρκα Pocophone

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Xiaomi θα εξετάσει το ενδεχόμενο να τερματίσει τη μάρκα Poco, που κυκλοφόρησε μόνο το 2018 και η οποία γέννησε ένα μόνο μοντέλο smartphone: το δημοφιλές Pocophone F1. Η άνοδος της άλλης μάρκας του κατασκευαστή, η Redmi, θα ήταν ένα επιχείρημα για να αφήσουμε την Poco στην άκρη. Η κυκλοφορία των Redmi K20 και Mi 9T υποστηρίζει αυτήν την υπόθεση.

Το Pocophone F1

Τον Αύγουστο του 2018, η Xiaomi χτύπησε σκληρά με την κυκλοφορία του Pocophone F1. Ο κατασκευαστής υποσχέθηκε ένα smartphone που προσέφερε τα βασικά από την άποψη της εμπειρίας και των δυνατοτήτων, εξαιρετικά γρήγορα χάρη στο προηγμένο SoC της εποχής, το Snapdragon 845 από την Qualcomm και όλα αυτά σε πολύ προσιτή τιμή. Η μάρκα Poco έκανε γρήγορα ένα όνομα για το κοινό και η επιτυχία του Pocophone F1 είναι πλέον καθιερωμένη.

Το Pocophone F1 της Xiaomi, το μόνο smartphone της μάρκας Poco;

Αλλά σχεδόν ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του, δεν έχουμε φτάσει πληροφορίες σχετικά με έναν διάδοχο, ένα πιθανό Pocophone F2. Παράξενος. Ερωτηθείς για αυτό από τα ινδικά μέσα ενημέρωσης The Economic Times, ο Navkendar Singh, αναλυτής και διευθυντής της ερευνητικής εταιρείας IDC India, πιστεύει ότι η Xiaomi εξετάζει το πρόωρο τέλος της υπο-μάρκας και της θυγατρικής της Ποκό.

«Το Poco κυκλοφόρησε για να προσφέρει μερικά χαρακτηριστικά υψηλών προδιαγραφών σε μια μεσαία τιμή, με σαφείς συμβιβασμούς στο σχεδιασμό. Κυκλοφόρησε ως επιλογή αναβάθμισης για τη μεγάλη βάση χρηστών Xiaomi, χωρίς να χρειάζεται να σπάσουν την τράπεζα για να αγοράσουν μια ναυαρχίδα », εξηγεί. “Αλλά τώρα με αυτήν την επιθετική τιμολόγηση της σειράς Xiaomi (Redmi) K με τις προδιαγραφές, το υλικό και το σχεδιασμό της, αμφισβητείται ο λόγος για την ύπαρξη της Poco ως μάρκας.”, αυτος λεει.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Pocophone F1 από Xiaomi: το αδύνατο γίνεται εφικτό

Μια ανάλυση που μοιραστήκαμε μαζί σας ήδη εδώ όταν επισημάνθηκαν τα Redmi K20 και Redmi K20 Pro. Δεν είδαμε ποιο θα ήταν το ενδιαφέρον να έχουμε αυτές τις δύο συσκευές με την προσθήκη ενός Pocophone F2. Αναρωτηθήκαμε επίσης ποια θα ήταν η στρατηγική της Xiaomi απέναντι στον Poco, όταν ανακοινώθηκε ότι η Redmi έγινε από μόνη της μια μάρκα και δεν ήταν πλέον μια γκάμα.

Στη Γαλλία, αντιμετωπίζαμε το Xiaomi Mi 9T, το αντίστοιχο του Redmi K20. Πιο ολοκληρωμένο και πολύ πιο αισθητικό από το Pocophone F1, από την άλλη πλευρά, διαθέτει μόνο ένα Snapdragon 730 SoC. Υπάρχει λοιπόν ένας μικρός ελεύθερος χώρος στην αγορά για ένα πιθανό Pocophone F2, το οποίο θα διαθέτει ένα Snapdragon 855 SoC και να κατασκευάζει παραχωρήσεις για άλλα στοιχεία. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει δημιουργία κυκλοφοριακής συμφόρησης στη Xiaomi. Αλλά προς το παρόν, τίποτα δεν δείχνει ότι μια τέτοια πρόταση θα δει το φως της ημέρας.