Η Xiaomi ετοιμάζει ένα αναδιπλούμενο smartphone με 5 αναδυόμενους αισθητήρες

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Xiaomi παρουσίασε ένα πτυσσόμενο πρωτότυπο smartphone φέτος, αλλά η κυκλοφορία του εκκρεμεί ακόμη. Ωστόσο, ο κατασκευαστής κοιτάζει ήδη το μέλλον και προετοιμάζει τα μοντέλα του για τις μελλοντικές γενιές με διάφορα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που θέτουν τις βάσεις για το σχεδιασμό τους. Το πιο ενδιαφέρον από όλα μόλις εμφανίστηκε και αφορά ένα αναδιπλούμενο smartphone με 5 αισθητήρες φωτογραφιών αποθηκευμένους σε μια αναδυόμενη ενότητα.

Οι πέντε αισθητήρες φωτογραφιών του Xiaomi Mi Note 10 εντυπωσιάζουν με τον αριθμό τους, αλλά η πραγματική έλξη αυτού του smartphone έγκειται στον κύριο αισθητήρα 108 MP που δεν είναι μόνο επιχείρημα μάρκετινγκ για να πιστέψουμε την DxOMark που θέτει την έκδοση Premium στην ίδια ίσο με το Huawei Mate 30 Pro. Πέντε αισθητήρες φωτογραφιών είναι επίσης ο αριθμός των ενοτήτων που a πτυσσόμενο smartphone ότι η επωνυμία μόλις κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με το CNIPA, τον κινεζικό εθνικό φορέα υπεύθυνο για την πνευματική ιδιοκτησία. Οι πέντε μονάδες αναπτύσσονται μέσω ενός αναδυόμενου συστήματος που δεν έχει δει ποτέ σε ένα μοντέλο του είδους του. Αυτό έχει την αξία να απλοποιήσει τη διάταξη των αισθητήρων σε σύγκριση με το Huawei Mate X ή το Galaxy Fold της Samsung.

Ένα σχέδιο που ξεχωρίζει από τα τρέχοντα πτυσσόμενα smartphone

Η διαφορά δεν είναι μόνο στο επίπεδο της διάταξης των αισθητήρων φωτογραφιών. Το αναδιπλούμενο smartphone που παρουσιάζεται στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ανοίγει προς τα έξω. Μόλις ξεδιπλωθεί, το μέγεθός του δεν είναι ομοιόμορφο σε όλο το πλάτος. Υπάρχει πράγματι μια πιο παχιά πλευρά που περιλαμβάνει το πλαίσιο της συσκευής όταν βρίσκεται σε λειτουργία smartphone. Σε αυτό το μέρος θα φιλοξενηθούν τα διάφορα εξαρτήματα: SoC, μπαταρία, μητρική πλακέτα, αλλά και οι 5 αισθητήρες φωτογραφιών.

Το δεύτερο μέρος αποτελείται μόνο από την οθόνη που μπορεί να λυγίσει για να καλύψει το πίσω μέρος του κύριου μπλοκ. Όπως και το πτυσσόμενο πρωτότυπο smartphone που παρουσίασε η Xiaomi φέτος, τα διάφορα μέρη της οθόνης βρίσκονται στο εξωτερικό μόλις η συσκευή διπλωθεί πλήρως, προκαλώντας ανησυχία για την ικανότητά της να αντέχει σταγόνες. Τέλος, να θυμάστε ότι αυτό είναι μόνο ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Η συσκευή που περιγράφει θα μπορούσε σύντομα να υλοποιηθεί ή το αντίθετο να μην δει ποτέ το φως της ημέρας.

Πηγή: Headlines Android