Η Xiaomi εργάζεται σε ένα smartphone με ενσωματωμένο ηλιακό πλαίσιο

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Xiaomi υπέβαλε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα smartphone εξοπλισμένο με ηλιακό πάνελ, το οποίο θα επέτρεπε στη φόρτιση του κινητού φυσικά χωρίς να ανησυχείτε για εξωτερική μπαταρία, φορτιστή ή ασύρματο σταθμό.

Πίστωση: Lets Go Digital Τα smartphone μας είναι ολοένα και πιο ολοκληρωμένα και αποδοτικά, εξοπλισμένα με ολοένα και καλύτερα φινιρισμένες και μεγαλύτερες οθόνες, οι οποίες τραβούν όλο και πιο συναρπαστικές φωτογραφίες. Αλλά αν υπάρχει ένας τομέας όπου σταματάμε, είναι η αυτονομία. Λίγα smartphone διαρκούν μια ολόκληρη μέρα πραγματικά εντατικής χρήσης. Οι λύσεις για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος προς το παρόν: η χρήση εξωτερικής μπαταρίας ή τεχνολογιών γρήγορης φόρτισης. Αυτό όμως απαιτεί κάθε φορά να συνδέετε το κινητό σας έτσι ώστε να ανακτήσει το χρώμα (ή να το βάλετε σε σταθμό φόρτισης με ασύρματο, το οποίο έχει άλλα ελαττώματα).

Η Xiaomi εξετάζει το ενδεχόμενο ηλιακής φόρτισης για τα smartphone της

Από την πλευρά της, η Xiaomi διερευνά άλλες επιλογές. Σύμφωνα με ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (WIPO) που εντοπίστηκε από την ολλανδική ιστοσελίδα LetsGoDigital, ο κατασκευαστής εργάζεται σε ένα smartphone εξοπλισμένο με ηλιακό πάνελ για επαναφόρτιση. Τοποθετημένο στο πίσω μέρος του smartphone, θα χρησιμοποιηθεί για να αυξήσει φυσικά την μπαταρία της συσκευής, όπως απαιτείται σε ορισμένες περιπτώσεις. Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε σε ποιο βαθμό αυτό το smartphone που φαντάστηκε η Xiaomi θα μπορούσε να συλλάβει και να αποθηκεύσει ηλιακή ενέργεια.

Διαβάστε επίσης: Η Xiaomi παρουσιάζει ένα νέο βίντεο του αναδιπλούμενου smartphone με λιγότερο από 1000 €

Σημειώστε ότι εάν ένα τέτοιο έργο υλοποιηθεί και υπερβεί το στάδιο ενός απλού διπλώματος ευρεσιτεχνίας, δεν θα είναι η πρώτη προσπάθεια του είδους του. Σας αναφέραμε πέρυσι την ύπαρξη ενός iPhone X Tesla με ηλιακό πάνελ που πωλήθηκε για 4.500 $ από τον κατασκευαστή Caviar. Περιορισμένη έκδοση 999 αντιγράφων. Υπήρξε επίσης συζήτηση για πιθανά smartphones Samsung που τροφοδοτούνται από ηλιακή ενέργεια από το 2013. Η μάρκα της Νότιας Κορέας είχε επίσης ξεκινήσει το 2009 το χαρακτηριστικό τηλέφωνο Samsung Blue Earth S7550. Φέρει ένα ηλιακό πάνελ που αύξησε τη χωρητικότητα της μπαταρίας κατά 1080 mAh. Αλλά χρειάστηκε πολύ μεγάλη έκθεση στον ήλιο για να επωφεληθεί πραγματικά από αυτόν. Η έλλειψη αποτελεσματικότητας που δεν έπεισε κανέναν τότε. Για να δει αν 10 αργότερα, η Xiaomi καταφέρνει να κάνει καλύτερα.

Πηγή: LetsGoDigital