Η Xiaomi εντάσσεται στις κορυφαίες 500 από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Xiaomi κάνει το ντεμπούτο της στην κατάταξη των 500 μεγαλύτερων εταιρειών στον κόσμο για πρώτη φορά. Η κινεζική εταιρεία κατέχει ακριβώς την 468η θέση και παρεμπιπτόντως κατέχει τον τίτλο της νεότερης εταιρείας των κορυφαίων 500 φέτος.

Όπως κάθε χρόνο, το περιοδικό Fortune δημοσίευσε την παγκόσμια κατάταξή του 500, η ​​οποία καθιερώνεται με βάση τον κύκλο εργασιών των μεγαλύτερων εταιρειών στον κόσμο. Xiaomi έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην κατάταξη. Ο κατασκευαστής γνώρισε ταχεία ανάπτυξη για αρκετά χρόνια. Τα 9 χρόνια είναι ο αριθμός των ετών που χρειάστηκε για να μπει στην κορυφή.

Η Xiaomi είναι πλέον μία από τις 500 μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο

Τίποτα δεν προκαλεί έκπληξη στην πραγματικότητα όταν γνωρίζουμε ότι η Xiaomi είναι ήδη μέρος των κορυφαίων 5 από τα καλύτερα πωλητές smartphone. Είναι πράγματι ο 4ος μεγαλύτερος κατασκευαστής στον κόσμο με όγκο πωλήσεων πίσω από τη Samsung, τη Huawei και την Apple. Τώρα καθιερώνεται ως γίγαντας με σχεδόν 17.000 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο. Το 2018, η εταιρεία πέτυχε ένα πωλήσεις 26,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για κέρδος 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πρέπει να το πω αυτό Η Xiaomi πολλαπλασίασε τον κύκλο εργασιών της κατά 18 σε μόλις έξι χρόνια. Η εταιρεία αυξήθηκε από 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2012 σε 26,4 δισεκατομμύρια το 2018. Σε ένα χρόνο, ο κύκλος εργασιών έχει επίσης σχεδόν διπλασιαστεί από 14,5 δισεκατομμύρια το 2017.

Χρειάστηκαν μόνο εννέα χρόνια για να φτάσει η Xiaomi στη λίστα Fortune Global 500, ένα ορόσημο που μπορέσαμε να επιτύχουμε χάρη στην αφοσίωση των θαυμαστών και των χρηστών μας. Είμαστε επίσης η νεότερη εταιρεία στη λίστα φέτος », είπε ο Lei Jun, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Xiaomi. Η εταιρεία δεν σκοπεύει να σταματήσει εκεί και θα συνεχίσει να επενδύει στην τεχνολογική έρευνα και στην ανάπτυξη των σειρών προϊόντων της.

Προσπάθειες που, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, έχουν επιτρέψει στη Xiaomi να λάμψει σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον, τόσο στην Κίνα όσο και διεθνώς. Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι η Apple βρίσκεται στην 11η θέση στην κατάταξη, η Samsung στην 15η και η Huawei στην 61η θέση.

Πηγή: Fortune