Η Xiaomi γίνεται ο 4ος μεγαλύτερος πωλητής smartphone στη Γαλλία και πλησιάζει την Apple

Phonandroid : actu Android et High-tech

Εάν η Xiaomi κυκλοφόρησε επίσημα στη γαλλική αγορά το 2018, τελικά δεν θα έχει πολύ χρόνο να καθιερωθεί μεταξύ των σημάτων που έχουν σημασία. Ο κατασκευαστής καθιερώνεται ως ο 4ος πωλητής smartphone στη Γαλλία και ανακοινώνει ότι έχει πουλήσει 1 εκατομμύριο συσκευές σε μόλις 10 μήνες.

Μόλις ενάμιση χρόνο πριν Xiaomi επίσημα κατοικία στη Γαλλία. Η κινεζική μάρκα, η οποία μέχρι τότε είχε διανεμηθεί μόνο σε ιστότοπους λιανικής όπως το Gearbest, έχει ανοίξει πολλά καταστήματα στη Γαλλία και έχει τη δική της γαλλική διαδικτυακή τοποθεσία πωλήσεων. Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από τον αναλυτή Canalys, η Xiaomi κατάφερε τελικά καθιερωθεί ως μία από τις μάρκες με τις καλύτερες πωλήσεις στη Γαλλία σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η Xiaomi κερδίζει, η Apple και η Huawei πέφτουν

Φυσικά, η Xiaomi απέχει ακόμη πολύ, ακόμη και από τη Samsung. Στο 3ο τρίμηνο 2019, ο κατασκευαστής της Νότιας Κορέας θα έχει δει τελικά τις πωλήσεις του να εκραγούν κατά + 25%. Η Samsung «καταλήγει» στην πρώτη θέση με το 43% του μεριδίου αγοράς όσον αφορά τα smartphone που πωλήθηκαν την ίδια περίοδο. Η Huawei και η Apple έπεσαν, αλλά κέρδισαν στη 2η και την 3η θέση αντίστοιχα. Τι γίνεται με τη Xiaomi; Ο κατασκευαστής είναι ίσως χλωμός με “μόνο” 8% των συσκευών που πωλήθηκαν, αλλά τελικά θα παραδοθεί 1 εκατομμύριο smartphone στη Γαλλία μέσα σε διάστημα 10 μηνών (Ιανουάριος έως Οκτώβριος 2019). Ο κατασκευαστής επομένως κληρονομεί το 4η θέση στην κατάταξη των πωλητών smartphone στη Γαλλία.

Q3 2019 πωλήσεις smartphone Γαλλία Samsung Huawei Apple Xiaomi Wiko

Η Xiaomi συμμετέχει επομένως Γουίκο στην κατάταξη, η οποία χάνει το 43% του μεριδίου αγοράς. Η μάρκα, η οποία από καιρό είχε τον άνεμο στα πανιά της χάρη στις πολύ χαμηλές τιμές της, φαίνεται ότι δυσκολεύεται σήμερα να επιβληθεί στους νεοεισερχόμενους. Η Xiaomi είναι αναμφισβήτητα ο κύριος ανταγωνιστής της, αυτός που ασκεί επίσης πολύ χαμηλές τιμές και ο οποίος διαθέτει ένα πολύ ευρύ φάσμα smartphone στον κατάλογό του. Θυμόμαστε ιδιαίτερα ότι το Mi 9 του ήταν διαθέσιμο σε πολλές εκδόσεις: Mi 9, Mi 9 Lite, Mi 9T Pro, Mi 9T και Mi 9 SE. Αρκετά για να καταλάβει το γήπεδο και να προσφέρει στον καταναλωτή την αμηχανία της επιλογής. Καθώς τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, και με την πρόσφατη κυκλοφορία του Mi Note 10 που δοκιμάσαμε και κερδίσαμε όλες τις ψήφους, είναι ασφαλές στοίχημα ότι η Xiaomi δεν πρόκειται να σταματήσει εκεί. Τι θα συμβεί αν η Xiaomi καταφέρει να εκθρονίσει την Apple ή την Huawei τους επόμενους μήνες; Απάντηση μετά τις αργίες στο τέλος του έτους.