Η Xiaomi αποκτά δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για smartphone με συνεχείς οθόνες όπως το Mi MIX Alpha

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Xiaomi έχει αποκτήσει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που περιγράφει δύο σχέδια για smartphone με συνεχείς οθόνες. Ο πρώτος σχεδιασμός είναι εμπνευσμένος από αυτόν του Mi MIX Alpha, με οθόνη που εκτείνεται οριζόντια σε δύο πλευρές και ένα πλευρικό άκρο. Ο δεύτερος σχεδιασμός αποκαλύπτει μια κάθετη παραλλαγή με μια τρύπα για τους κύριους αισθητήρες φωτογραφιών.

Η Xiaomi παρουσίασε το Mi MIX Alpha πέρυσι. Πρόκειται για ένα smartphone υψηλών προδιαγραφών, πολύ φιλόδοξο και του οποίου το κύριο χαρακτηριστικό είναι αυτή η οθόνη αφής που ξεκινά από την πίσω πλευρά και επιστρέφει σε αυτό με το γύρισμα του smartphone, περνώντας από τις δύο πλευρές και την μπροστινή πλευρά. Είναι ένα επαναστατικό σχέδιο που έχει δημιουργήσει πολύ μελάνι. Αλλά με οποιαδήποτε καινοτομία, υπάρχει μια τιμή: το τηλέφωνο κοστίζει πάνω από 2500 ευρώ. Και αυτό επίσης, προκάλεσε πολλή συζήτηση στο εξειδικευμένο συντακτικό προσωπικό.

Διαβάστε επίσης: Η Xiaomi καθυστερεί την κυκλοφορία του Mi Mix Alpha, του φουτουριστικού πρωτότυπου τηλεφώνου του

Το smartphone παρουσιάστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Αλλά αρκετούς μήνες νωρίτερα, η Xiaomi είχε καταθέσει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στο WIPO, τον διεθνή διευθυντή πνευματικής ιδιοκτησίας, που περιλαμβάνει δύο σχέδια. Αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας κατατέθηκε στις 12 Δεκεμβρίου και επικυρώθηκε στις 10 Ιανουαρίου 2020. Ή περισσότερο από ένα χρόνο αργότερα. Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά πάνω και κάτω. Αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας συνοδεύεται από 21 εικόνες. Επιλέξαμε το καλύτερο για να απεικονίσουμε αυτό το άρθρο.

Το κοινό σημείο αυτών των δύο σχεδίων είναι η ολοκλήρωση μια συνεχή οθόνη που καλύπτει και τις δύο πλευρές και μια φέτα, εξηγώντας γιατί ανοίξαμε αυτό το άρθρο στο Mi MIX Alpha. Το πρώτο από τα δύο σχέδια μοιάζει ακριβώς με το Mi MIX Alpha. Η οθόνη του προσανατολίζεται οριζόντια, καλύπτει και τις δύο πλευρές και μια πλευρική φέτα. Όμως, σε αντίθεση με το Mi MIX Alpha, δεν περιστρέφεται εξ ολοκλήρου στο τηλέφωνο. Το κύριο μπλοκ φωτογραφιών του είναι τοποθετημένο δίπλα στο δεύτερο πλευρικό άκρο, σχηματίζοντας έτσι ένα παχύ περίγραμμα.

Μια συνεχής κάθετη οθόνη

Ο δεύτερος σχεδιασμός είναι αρκετά διαφορετικός, αν και η επιφάνεια της οθόνης φαίνεται αρκετά κοντά. Εδώ η οθόνη τοποθετείται κάθετα. Ξεκινά από την μπροστινή πλευρά, πηγαίνει πάνω από το πάνω άκρο και τρέχει κάτω από την πίσω πλευρά προς τα κάτω (όπου υπάρχει επίσης ένα παχύ περίγραμμα). Το κύριο μπλοκ φωτογραφιών στεγάζεται σε μια τρύπα τοποθετημένο στο τμήμα της πίσω πλευράς της οθόνης. Εδώ, η τρύπα επιμηκύνεται έτσι ώστε να υπάρχει ένα μπλοκ με δύο αισθητήρες φωτογραφιών και ένα φλας LED. Αλλά αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα αυτού που μπορεί να προσφερθεί.

κάθετη συνεχής οθόνη διπλώματος ευρεσιτεχνίας xiaomi

Και στις δύο περιπτώσεις, καμία κάμερα web δεν είναι ορατή, υπονοώντας ότι απλά δεν θα υπήρχε. Και έχει νόημα: όπως στο Mi MIX Alpha, η κύρια μονάδα φωτογραφιών λειτουργεί επίσης ως κάμερα web. Απλώς γυρίστε το τηλέφωνο και χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος της οθόνης αφής για να τραβήξετε μια αυτοπροσωπογραφία. Αυτή είναι η ίδια αρχή με τα smartphone που διαθέτουν δύο οθόνες, όπως το NEX Dual Display του Vivo, το Nubia X ή το Yotaphone.