Η Xiaomi αναλαμβάνει την Tesla: φθηνά ηλεκτρικά αυτοκίνητα σύντομα;

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Xiaomi επιτίθεται στην Tesla: ο κατασκευαστής ξεκινά στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων επενδύοντας στην Xpeng Motors. Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει κάνει το όνομά της στην Κίνα πουλώντας ηλεκτρικά οχήματα για λιγότερο από 30.000 ευρώ. Η Xiaomi θα μπορούσε έτσι να προσφέρει φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις στον Αμερικανό κατασκευαστή.

Ο κινεζικός κατασκευαστής αυτοκινήτων Xpeng μόλις πραγματοποίησε μια μεγάλη συγκέντρωση χρημάτων: 400 εκατομμύρια δολάρια. Στη λίστα των επενδυτών, υπάρχει μια συγκεκριμένη Xiaomi, ο κατασκευαστής του Πεκίνου που είναι γνωστός για τα smartphone χαμηλού κόστους. Η Xpeng Motors υποστηρίζεται επίσης από δύο μεγαθήρους, την Alibaba και την Foxconn, και τοποθετείται ως ο κύριος ανταγωνιστής της Tesla στην κινεζική αγορά. Χάρη σε αυτήν τη συνεργασία, η Xpeng Motors και η Xiaomi θα αναπτυχθούν μαζί ” τεχνολογίες για τη σύνδεση smartphone σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα“, Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου στον ιστότοπο της Xiaomi.

Ο Lei Jun, ιδρυτής της Xiaomi, δήλωσε ότι οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν στενά για να επιτύχουν σημαντική πρόοδο στην έρευνα και την ανάπτυξη ευφυών οχημάτων. Για τη Xiaomi, αυτή η επένδυση σε αυτήν την εκκίνηση που ειδικεύεται σε ηλεκτρικά οχήματα είναι στρατηγική. Θα οδηγήσει σε περισσότερες καινοτομίες στο υλικό και θα προωθήσει το Διαδίκτυο των πραγμάτων. Η Xiaomi έχει ήδη δείξει το ενδιαφέρον της για πράσινα οχήματα, με την κυκλοφορία του HIMO H1, ενός εξαιρετικά συμπαγούς ηλεκτρικού σκούτερ.

Για να διαβάσετε επίσης : Ηλεκτρικά αυτοκίνητα – 9 στους 10 Γάλλους αποφεύγουν, είναι ακόμα πολύ ακριβά

Τέλος φθηνά ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

Το πρώτο μοντέλο της Xpeng Motors, το SUV G3 2019, έχει πουλήσει περισσότερες από 10.000 μονάδες από την κυκλοφορία του στα τέλη του 2018. Η αυτοκινητοβιομηχανία σκοπεύει να εκμεταλλευτεί αυτή τη νέα χρηματοδότηση για να επιταχύνει την ανάπτυξη του νέου μοντέλου της, το ηλεκτρικό sedan P7. Θα πρέπει να διατεθεί στην αγορά από το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Η επιτυχία αυτού του έρανου είναι πολύ καλή για την Xpeng Motors. Πρόσφατα, η κινεζική κυβέρνηση μείωσε δραστικά τις επιδοτήσεις που χορηγήθηκαν στους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων. Ένα πλήγμα για τις ενδιαφερόμενες εταιρείες, ειδικά επειδή το Πεκίνο βοήθησε αυτόν τον τομέα στο ποσό των 210 δισεκατομμυρίων γιουάν, ή 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων τα τελευταία δέκα χρόνια. Ελλείψει των κινεζικών αρχών, η Xpeng Motors μπορεί πλέον να βασίζεται στη Xiaomi.

Το SUV G3 του Xpeng Motors 2019 πωλήθηκε ήδη σε σχετικά προσιτή τιμή: 30.000 €. Λογικές τιμές για ηλεκτρικό όχημα. Είμαστε πολύ μακριά από το Tesla Model 3 και τα 45.000 $ του. Η Xiaomi είναι γνωστό ότι προσφέρει smartphone που είναι και τα δύο φθηνά και έχουν εξαιρετικούς λογαριασμούς. Μπορούμε να στοιχηματίσουμε ότι αυτή η συνεργασία με την Xpeng Motors θα οδηγήσει σε φθηνότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όπως αυτό που προτίθεται να κάνει η Volskwagen με το ID.3, ένα ηλεκτρικό συμπαγές που πωλείται με λιγότερα από 20.000 €.

Πηγή: Zdnet