Η Warner Bros. να χρησιμοποιήσει το AI για να επιλέξει ταινίες που θα μπορούσαν να βγάλουν τα περισσότερα χρήματα

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Warner Bros. αγοράζει ένα AI για να καθορίσει ποιες ταινίες θα αποφέρουν τα περισσότερα χρήματα. Το στούντιο του Χόλιγουντ έχει υπογράψει μια συνεργασία με την Cinelytic, μια εταιρεία που ειδικεύεται στην προγνωστική ανάλυση για τον κινηματογράφο και τη βιομηχανία ψυχαγωγίας. Αυτή η τεχνητή νοημοσύνη, για παράδειγμα, θα είναι σε θέση να προσδιορίσει το πιθανό εισόδημα μιας ταινίας ανάντη.

Πίστωση: Warner Bros

Παρόλο που η τεχνητή νοημοσύνη είχε εισβάλει στα σπίτια μας με αυτοματισμό στο σπίτι ή τα smartphone μας με το Apple Siri ή τον Βοηθό Google, η AI δεν είχε εισβάλει ακόμη σε στούντιο ταινιών. Με τη σωστή έννοια του όρου φυσικά (υπάρχουν εκατοντάδες ταινίες για το AI). Η κατάσταση θα αλλάξει πολύ σύντομα μόλις η ισχυρή Warner Bros. ανακοίνωσε μια ιστορική συνεργασία με την Cinelytic.

Αυτή η αμερικανική εταιρεία, που ειδικεύεται στην προγνωστική ανάλυση για τον κινηματογράφο και τη βιομηχανία ψυχαγωγίας, θα παρέχει επομένως μια τεχνητή νοημοσύνη ικανή Βοηθήστε το στούντιο στη λήψη αποφάσεων, ειδικά κατά τη διάρκεια του σταδίου παραγωγής. Συγκεκριμένα, αυτό το εργαλείο θα είναι σε θέση να καθορίσει ανάντη το πιθανό εισόδημα μιας ταινίας σύμφωνα με το καστ, το σενάριο ή τον σκηνοθέτη της, ή ακόμα και τις πιθανότητες επιτυχίας σε μια δεδομένη περιοχή (για παράδειγμα στη Γαλλία ή την Κίνα).

Διαβάστε επίσης: Τεχνητή νοημοσύνη στο smartphone – συγκεκριμένα, σε τι χρησιμεύει;

Βοηθήστε τους παραγωγούς να αποφασίσουν

Αυτές οι πληροφορίες θα επιτρέψουν στα στελέχη της Warner να ορίσουν έναν προϋπολογισμό για μια συγκεκριμένη ταινία. Με απλά λόγια, αυτή η τεχνητή νοημοσύνη θα βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση των ιδιοτήτων και των ελαττωμάτων μιας ταινίας: έχει αυτή η ταινία μεγάλου μήκους ό, τι χρειάζεται για να είναι ένα blockbuster της θερινής περιόδου ή μάλλον μια ταινία Χριστουγέννων; Η Cinelytic θα φέρει ” πληροφορίες για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με το περιεχόμενο και την αξιολόγηση ταλέντων, για την υποστήριξη νέων στρατηγικών », μπορούμε να διαβάσουμε στις στήλες του ιστότοπου Engadget.

Αυτό το σύστημα προορίζεται κυρίως για ” επαναλαμβανόμενες εργασίες χαμηλής αξίας » που μπορεί να χάσει χρόνο για στελέχη της Warner Bros. Προς το παρόν, η συμφωνία με την Cinelytic αφορά μόνο το διεθνές υποκατάστημα της Warner. Στην πραγματικότητα, τα αμερικανικά στούντιο δεν θα επηρεαστούν. Σε κάθε περίπτωση, τα εργαλεία που παρέχονται από την Cinelytic δεν προορίζονται να αντικαταστήσουν τους παραγωγούς, πολύ μακριά από αυτό. Ωστόσο, η άποψη του Darcy Antonellis είναι ενδιαφέρουσα.

Αυτό είπε ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής ψηφιακών λειτουργιών της Warner Bros. και Time Warner πριν από μερικούς μήνες: ” Η AI θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι παραγωγοί και οι σκηνοθέτες προσεγγίζουν τη διαδικασία παραγωγής. Αν και αυτό δεν θα αντικαταστήσει ποτέ πλήρως αυτό που μπορεί να κάνει ένας δημιουργικός νους, το AI θα βοηθήσει στην υποστήριξη και την καλύτερη κατανόηση ουσιαστικών και ουσιαστικών δημιουργικών αποφάσεων. Οι προβλέψεις του αποδείχθηκαν σωστές.

Πηγή: Engadget