Η Volkswagen θα παράγει τουλάχιστον 8 ηλεκτρικά ή υβριδικά οχήματα το 2020

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Volkswagen μόλις παρουσίασε το πρόγραμμά της για το 2020. Ο Γερμανός κατασκευαστής σχεδιάζει να κυκλοφορήσει 8 οικολογικά οχήματα, είτε υβριδικά μοντέλα είτε 100% ηλεκτρικά. Παρακολουθούμε ό, τι περιμένει τους θαυμαστές της μάρκας τον επόμενο χρόνο (και άλλοι;).

Γερμανικός γίγαντας αυτοκινήτων Volkswagen έχει ήδη προγραμματίσει να κυκλοφορήσει στην αγορά 34 μοντέλα οχημάτων όλων των τύπων. Αυτός ο αριθμός λαμβάνει υπόψη 12 SUV και 8 100% ηλεκτρικά ή υβριδικά οχήματα. Η μάρκα είναι προφανώς πολύ αφοσιωμένη στα οικολογικά οχήματα, καθώς σχεδιάζει να μειώσει κατά δύο τοις εκατό τις εκπομπές CO2 από τα οχήματά της έως το 2025, για να επιτύχει ένα ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα το 2050.

Θα ήταν η Volkswagen σε μια καμπή στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας της; Στο πλαίσιο αυτό, ο COO Ralf Brandstätter κάνει την ακόλουθη δήλωση: “ Είμαστε στην αρχή μιας νέας εποχής. Μια εποχή αφιερωμένη στο ηλεκτρονική κινητικότητα. Η μάρκα θα επενδύσει 19 δισεκατομμύρια ευρώ σε μελλοντικές τεχνολογίες έως το 2024, συμπεριλαμβανομένων 11 δισεκατομμυρίων ευρώ στην ανάπτυξη της ηλεκτρικής κινητικότητας. Και η Volkswagen λανσάρει τη μεγαλύτερη ηλεκτρική επίθεση στην αυτοκινητοβιομηχανία το επόμενο έτος: το ID.3 κυκλοφορεί το καλοκαίρι, ακολουθούμενο σύντομα από το ID., το πρώτο μας ηλεκτρικό SUV. Η ταυτότητά μας. Η οικογένεια καθιστά την κινητικότητα χωρίς εκπομπές προσβάσιμη σε πολλούς ανθρώπους για πρώτη φορά. Αυτό είναι το New Volkswagen. “

Δεν είναι πλέον μυστικό, η μάρκα Volkswagen κυκλοφορεί πλήρως στην ηλεκτρική αγορά: ήδη τον περασμένο Σεπτέμβριο, σκέφτηκε να ανακυκλώσει τις μπαταρίες της θέλοντας να παράγει υπερ-φορτιστές χρησιμοποιώντας χρησιμοποιημένες μπαταρίες. . Αλλά το καλύτερο δεν έχει έρθει ακόμα. Για το 2020, υπάρχουν μοντέλα όπως το e-up στον κατάλογο Volkswagen! 2.0, e-Golf και το πολυαναμενόμενο ID.3. Όλα είναι 100% ηλεκτρικά οχήματα. Ωστόσο, προτού προχωρήσει γρήγορα στο ηλεκτρικό, η Volkswagen θα πρέπει, πάνω απ ‘όλα, να επιλύσει το πρόβλημα λογισμικού που παρουσιάστηκε κατά την παραγωγή του ID.3.