Η Uber σύντομα θα καταγράφει τις συνομιλίες σας στο αυτοκίνητο, για αυτό το λόγο

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Uber θα καταγράψει σύντομα τις συνομιλίες σας στο αυτοκίνητο. Η εταιρεία VTC θέλει να αυξήσει την ασφάλεια των επιβατών και να ενδυναμώσει τους οδηγούς. Θα είναι δυνατή η ενεργοποίηση της εγγραφής μέσω ενός νέου κουμπιού στην εφαρμογή για κινητά. Δοκιμασμένο από τον Δεκέμβριο του 2019 στη Βραζιλία και το Μεξικό, αυτή η δυνατότητα θα μπορούσε να είναι στη συνέχεια να αναπτυχθεί σε άλλες χώρες, υπό την προϋπόθεση ότι το επιτρέπει η νομοθεσία.

Ενδυνάμωση οδηγών και επιβατών με σεβασμό στην ιδιωτική τους ζωή ». Έτσι δικαιολογεί η Uber την επικείμενη άφιξη των ηχογραφήσεων κατά τη διάρκεια των ταξιδιών. Αυτή η δυνατότητα θα δοκιμαστεί από τον Δεκέμβριο του 2019 στη Βραζιλία και το Μεξικό. Η αρχή είναι απλή: ο οδηγός ως επιβάτης μπορεί να ενεργοποιήσει εάν θέλει μια ηχογράφηση του ταξιδιού. Για να το κάνετε αυτό, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πατήσετε ένα κουμπί από την εφαρμογή Uber για κινητά.

Μόλις τελειώσει ο αγώνας, η εφαρμογή θα ρωτήσει τον πελάτη αν όλα πήγαν καλά. Εάν δεν συμβαίνει αυτό και ο οδηγός Uber σας αφήσει στις 5 π.μ. από το σπίτι σας με τιμολόγιο 1.600 €, μπορείτε να αναφέρετε ένα συμβάν και να στείλετε το ηχητικό κλιπ στην Uber για ανάλυση. Στη συνέχεια, το αρχείο θα κρυπτογραφηθεί και θα αποθηκευτεί στο smartphone του οδηγού ή του συνοδηγού. Πρόβλημα, είναι αδύνατο να ακούσετε ξανά την ηχογράφηση. Οι πράκτορες υποστήριξης της Uber είναι οι μόνοι με τα κλειδιά αποκρυπτογράφησης και είναι οι μόνοι εξουσιοδοτημένοι να αναλύουν το απόσπασμα.. Σε περίπτωση ατυχήματος ή επίθεσης, η Uber μπορεί να διαβιβάσει τα αρχεία στην αστυνομία σε περίπτωση καταγγελίας.

Διαβάστε επίσης: Η Uber ενεργοποιεί την επιλογή σιωπής έτσι ώστε ο οδηγός να μην μιλάει στους πελάτες

Τι γίνεται με τη συγκατάθεση;

Τι γίνεται όμως με τη συγκατάθεση; Τι θα συμβεί όταν ένας οδηγός ή επιβάτης αρνείται να κάνει check in; Η Uber δεν έχει ακόμη απαντήσει σε αυτήν την ερώτηση. Η εταιρεία VTC απλώς διευκρίνισε ότι ένα απλό προφορικό αίτημα πρέπει να υποβληθεί είτε από τον οδηγό είτε από τον επιβάτη πριν από την έναρξη της εγγραφής. Και πόσο καιρό θα διατηρήσει η Uber τα αρχεία των συνομιλιών σας; Και πάλι, τίποτα δεν είναι σαφές. Η Uber δεν έχει ακόμη ορίσει την πολιτική απορρήτου της για αυτές τις ηχογραφήσεις και η εταιρεία θα πρέπει να το κάνει πολύ γρήγορα εάν σκοπεύει να αναπτύξει τη λειτουργία σε πολλές χώρες.

Το Μεξικό και η Βραζιλία θα είναι οι πρώτες χώρες που θα δοκιμάσουν αυτό το χαρακτηριστικό από τον Δεκέμβριο του 2019. Στο Μεξικό, προστέθηκε επίσης μια εντολή να καλέσει απευθείας την αστυνομία στην εφαρμογή. Στη συνέχεια, η Uber θέλει να κυκλοφορήσει ηχογράφηση στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά το γεγονός ότι κάθε ομοσπονδιακή πολιτεία έχει διαφορετική πολιτική για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και των προσωπικών δεδομένων περιπλέκει τα πράγματα.

Πηγή: TechCrunch