Η Uber και η Hyundai θέλουν να πετάξουν τα πρώτα ταξί που φέρουν UberAir το 2023

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Uber και η Hyundai εκμεταλλεύτηκαν το CES 2020 για να ανακοινώσουν μια συνεργασία με στόχο την έναρξη μιας υπηρεσίας πτήσης ταξί UberAir ή Elevate ήδη από το 2023. Η Hyundai παρουσίασε επίσης ένα πρωτότυπο ενός αυτόνομου ηλεκτρικού αεροσκάφους που θα χρησιμεύσει ως βάση για τον σχεδιασμό αυτών των ταξί του μέλλοντος.

Η πτήση ταξί / Credits: Hyundai

Δρομέας λεπίδας, Επιστροφή στο μέλλον, Ολική επαναφορά, Το 5ο στοιχείο… Σε ένα φανταστικό μέλλον, στα τέλη της δεκαετίας του 2000, τα αυτοκίνητα και τα ιπτάμενα ταξί αποτελούν μέρος του αστικού τοπίου. Ωστόσο, στις αρχές του 2020, αυτός ο τύπος αεροσκάφους δεν υπάρχει ακόμη. Όχι ότι η ιδέα είναι μία από τις χιλιάδες άλλες ιδέες που δεν βρήκαν ποτέ πρακτική εφαρμογή, τουλάχιστον όπως είχαν ελπίζει οι σχεδιαστές της.

Όλα είναι εκεί… ή σχεδόν. Το μεμονωμένο ιπτάμενο αυτοκίνητο υπάρχει. Ή μάλλον υπήρξε σε πολλές περιπτώσεις, πριν από πολύ πιο πρόσφατες εξελίξεις. Από το 2013, μπορούμε να μιλήσουμε για τον κατασκευαστή Terrafugia που ξεκίνησε το Transition – το οποίο κοστίζει σχεδόν 300.000 $, την τιμή ενός διαμερίσματος που βρίσκεται σε σχετικά καλή τοποθεσία στο Παρίσι. Το όχημα αλλάζει από το αυτοκίνητο στο αεροπλάνο με έναν περίπλοκο μηχανισμό που ξεδιπλώνει τα φτερά του και τα κλειδώνει στη θέση τους.

Απογειώνεται σε διάδρομο, οπότε είναι δύσκολο να το φανταστεί κανείς στο κέντρο της πόλης. Ειδικά επειδή οι παραδόσεις του οχήματος εκκρεμούν. Ένα πιο ενδιαφέρον κομμάτι είναι οι λεγόμενες συσκευές VTOL (κάθετη απογείωση και προσγείωση) που μπορεί να απογειωθεί και να προσγειωθεί κάθετα, χωρίς διάδρομο. Αλλά προς το παρόν, οι παίκτες του τομέα, κυρίως μικρές νεοσύστατες επιχειρήσεις, είναι αργές να παρουσιάσουν οποιοδήποτε λειτουργικό πρωτότυπο.

Η αναμονή είναι εκεί, αλλά το μέλλον συνεχίζει να μας αποφεύγει

Ωστόσο, υπάρχει μια προσδοκία. Και ευκαιρίες για την ανάπτυξή του. Ήδη από το 2017, οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 δεν έχουν διαβεβαιώσει ότι αυτός ο τύπος φουτουριστικού οχήματος θα βγει στον αέρα, για να κερδίσει ύψος για μερικούς τυχερούς από το καλοκαίρι του 2020; Εάν δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν θα είναι εφικτή σε μια τέτοια στιγμή, μπορούμε να πούμε ότι τουλάχιστον η Uber και η Hyundai καταβάλλουν πόρους για να μας κάνουν να καλύψουμε αυτό το αόριστο μέλλον έως το 2023.

Ο κατασκευαστής και ο ειδικός VTC θέλουν να ξεκινήσουν μια νέα υπηρεσία ταξί στον αέρα, που ονομάζεται Uber Elevate ή UberAir (υπάρχουν και οι δύο μάρκες). Η Hyundai θα είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη ενός αυτόνομου αεροσκάφους. Ο κατασκευαστής εκμεταλλεύτηκε το CES 2020 για να παρουσιάσει το πρωτότυπο ηλεκτρικό VTOL. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Hyundai, η συσκευή πρέπει να επιτρέπει πτήση ύψους μεταξύ 300 και 600 μέτρων έως και ταχύτητα πλεύσης 290 km / h και εύρος 100 km.

Διαβάστε επίσης: Η Uber παρουσιάζει το φουτουριστικό πρωτότυπο ταξί που φέρει σε βίντεο

Η πλήρως ηλεκτρική συσκευή μπορεί να επαναφορτιστεί κατά την ώρα αιχμής μέσω ειδικών φορτιστών μεταξύ 5 και 7 λεπτών. Το πρωτότυπο υποτίθεται ότι απογειώνεται και προσγειώνεται κάθετα αλλά συμπεριφέρεται σαν αεροπλάνο κατά την πτήση. Αρχικά θα είναι ανθρώπινο, αλλά προορίζεται να γίνει πλήρως αυτοματοποιημένο. Η καμπίνα μπορεί να μεταφέρει τέσσερις επιβάτες, εκτός από τον πιλότο, σε ειδικά καθίσματα. Η Uber θα φροντίσει ολόκληρη τη λειτουργία, ενώ η Hyundai θα αναλάβει το σχεδιασμό.

Πηγή: Hyundai

Πίστωση: Hyundai